O hotelu

Lokacija: Hotel Steigenberger Al dau nalazi se oko pet kilometara od centra Hurgade u novom turističkom delu Memša i oko četiri kilometra od aerodroma. Jedan od najluksuznijih hotela u ovom delu Egipta nalazi se na peščanoj plaži, u novoj turističkoj zoni Memša, koja je idealna za večernje šetnje i kupovinu. Otvoren je 2007. godine, zauzima površinu od preko 160.000 m². Preporučuje se gostima svih uzrasta kako zbog svoje lokacije, tako i zbog bogatog sadržaja i kvalitetne usluge.

Sadržaj hotela: Hotel ima privatnu peščanu plažu dužine 400m, na kojoj su ležaljke i suncobrani besplatni za goste hotela. Veći deo plaže je uređena kupališna zona sa plitkom vodom. Ukupna površina bazena je 5.000 m², a gosti mogu da koriste jacuzzi na otvorenom (samo za odrasle) i aqua park u hotelu Steigenberger Aqua Magic. Tokom zimskog perioda greje se manji bazen i dečiji bazen (što je promenljivo u zavisnosti od vremenskih uslova i popunjenosti hotelskih kapaciteta). Od dodatnih sportskih i zabavnih aktivnosti gostima su na raspolaganju: golf, aerobik, boćanje, stoni fudbal, stoni tenis, pikado, bilijar, dnevne  animacije. Ronilački klub i aqua centar Ilios nude ronjenje, gnjuranje, jedrenje na dasci, skijanje na vodi i parasailing, uz doplatu. Za potpuno opuštanje u okviru hotela gosti mogu uz doplatu koristiti Planet Spa centar (sauna, tursko kupatilo, masaže i tretmani), kao i teretanu koja je besplatna za goste hotela. Besplatan Wi-Fi internet je dostupan besplatno u celom hotelu.

Sadržaj soba: Hotel Steigenberger Aldau ima 390 moderno opremljenih, vrlo prostranih, smeštajnih jedinica i većina ima pogled na more. Sve sobe imaju klima uređaj, SAT LCD TV, mini bar, sef, fen za kosu, set za pripremu kafe i čaja. U ponudi su deluxe sobe, standardne sobe i elite sobe (sve oko 50 m²), porodične sobe i različiti tipovi apartmana. Hotel takođe ima i deluxe sobe pogodne za osobe sa invaliditetom.

Usluga:  Luxury All Inclusive – samoposluživanje – izbor više jela, po hotelskim pravilima. Hotel ima nekoliko restorana – glavni restoran Tamarind, Tanga Beach Restaurant & Bar (libanska i orijentalna kuhinja), Bwala Pool Restaurant & Bar, Alex Beach Club i tri azijska restorana: S Square Sushi Bar, S Square Sumo Bar i Samurai (besplatni jednom u toku boravka). Hotel ima i nekoliko barova –  Karibu, Ukumbi café, Dewan café (Oriental Shisha corner), Bwala, Tanga. U konceptu su lokalna alkoholna i bezalkoholna pića, kao i kafe, noćne užine i a la carte restorani jednom u toku boravka, uz prethodnu rezervaciju. Uz doplatu su ceđeni sokovi, turska kafa, kokteli i uvozna alkoholna pića, a la carte restorani i ostalo van koncepta.