VAŽNO:
 • Cene iz tabele važe do popunjavanja slobodnih mesta.
 • Navedene cene iz tabele se odnose na PAKET ARANŽMAN (100% hotelski smeštaj sa doručkom i prevozom) za polazak iz  Beograda.
 • Za polazak iz Novog Sada cena se uvećava za 5 evra. Za polazak iz Niša i Kragujevca, cena iz tabele se uvećava za 10 evra. 
 • Prevoz iz Niša i Kragujevca biti organizovan u slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika – minimum 40 (proveriti u agenciji).
 • Online rezervacije i prijave su besplatne.
 • Za putnike koji organizuju prevoz u sopstvenoj režiji, navedene cene aranžmana iz tabele se umanjuju za 20€
 • PROVERITE VAŽNOST PASOŠA! Minimalan rok važenja pasoša za ulazak u zemlje EU iznosi 3 meseca od datuma završetka putovanja.
 • Putnici koji ne poseduju putne isprave Republike Srbije dužni su da se upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
POSLOVNICE:
 • Niš (Balkan Fun), TC Kalča (prizemlje), 018 310 50 30, 069 500 25 24
 • Beograd (Fun Group), Balkanska 27, 011 26 86 064, 060 500 61 60
 • Novi Sad, Danila Kiša 11, 021 544 444, 064 00 293 70
 • Balkan Fun Macedonia, ul. Leninova 59, Skoplje, Macedonia, +389 2 3201 771, + 389 2 3201 726

Opis destinacije:

Ovog proleća Balkan Fun Travel Vas vodi na put u kolevku Hrišćanstva. Dopustite da Vam putovanje u Kapadokiju pokaže zašto ova regija predstavlja jednu od najlepših na svetu. Rezervišite svoje mesto na vreme i doživite magiju Turske u nestvarnoj Kapadokiji. 

Kapadokija

Ova antička regija smeštena je u centralnom delu Anadolije. Nalazi između tri vulkana, koja su velikim delom zaslužna za oblikovanje prirodnog fenomena po kome je danas poznata. U “vilinskim dimnjacima” (stenovitim formacijama neobičnih oblika) ljudi su pravili kuće i čak i čitave zajednice. Dovoljno je da pogledate ove strukture i osetićete se kao da gledate nešto nestvarno i magično. Kapadokija je bila dom nekoliko drevnih civilizacija poput helenske, islamske, hrišćanske i rimske. Karakteristična po pejzažu koji oduzima dah, Kapadokija putovanje je unikatno iskustvo koje treba barem jednom doživeti. 

Plan puta

1. dan / NIŠ – Srbija – Bugarska – Turska:

Sastanak grupe na dogovorenom mestu u podnevnim časovima. Pred nama je noćna vožnja preko Srbije, Bugarske i Turske uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2. dan / ISTANBUL:

Dolazak u Istanbul u jutarnjim časovima gde kreće panoramsko razgledanje grada: Valensov vijadukt, Zlatni  rog, centar grada Taksim, deo grada Bešiktaš, prelazak Bosfora, Azijska strana, vidikovac Čamlidže... Smeštanje u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan / ISTANBUL:

Doručak. Mogućnost organizovanja fakultativne posete nekoj od najvećih kulturno-istorijskih znamenitosti Istanbula: Čemberlitaš - stub sa obručima iz vizantijskog perioda, hipodrom - nekadašnje središte vizantijske moći u gradu, Teodosijev obelisk, egipatski obelisk, stub Troglave zmije, Aja Sofija - nekada najveća crkva sveta, Plava džamija - jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Topkapi palata – najznačajnije istorijsko mesto u Istanbulu i rezidencija turskih sultana,Kapali čaršija – najveća tržnica na svetu i pravi dragulj orijenta... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim satima nastavak putovanja ka Kapadokiji. Noćna vožnja…

4. dan / KAPADOKIJA:

Dolazak u Kapadokiju u jutarnjim satima. Slobodno vreme do smeštanja u hotel ili mogućnost obilaska podzemnog grada Kaymakli,  izgrađen je od vulkaskog kamena u 7 veku p.n.e. Potom obilazak podzemnog grada Derinkuyu. Grad datira iz 7. veka p.n.e. , preživeo ratove Rimljana, Grka, Vizantije... Obilazak Ihlara dolina ( klisura sa nestvarnim kamenim ambijentom i rečicama ). Nakon šetnje kroz kanjon, obilazak  Učhisar tvrdjave koja podseća na tvđave građene ljudskom rukom, a zapravo je kamena kreacija prirode, smeštena na visokom vidikovcu iznad Kapadokije sa predivnim pogledom. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan / KAPADOKIJA:

Doručak. Slobodno vreme ili  fakultativni obilazak Goreme Muzeja na otvorenom i Zelve doline. Neobično, romantično, uzbudljivo baš kao sama oblast Kapadokije, vožnja balonom je najefektniji način da se vidi i spozna veličanstvena panorama ove živopisne oblasti. Ovaj jedinstveni doživljaj počinje u ranim jutarnjim časovima, dok sunce još nije izašlo, uz laganu jutarnju zakusku dok se baloni pune i „oživljavaju“ vazduhom. Samo zora može da nagovesti čudo koje će se uskoro dogoditi…Istorijski centar i centar Nacionalnog Parka Kapadokije okružen nestvarnim ambijentom kamenih, vulkasnih stena i čuvenih “vilinih dimnjaka”. Povratak u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

6. dan / Kapadokija – ANKARA:

Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka Ankari.Dolazak u Ankaru, panoramsko razgledanje grada. Poseta Anitkabiru, mauzoleju Mustafe Kemala Ataturka, oca moderne Turske... Smeštanje u hotel. Noćenje.

7. dan / Ankara – Turska – Bugarska – Srbija:

Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka Srbiji.Dnevna i noćna vožnja preko Turske, Bugarske i Srbije uz usputne pauze radi osveženja regulisanja graničnih formalnosti.

8. dan / Srbija - NIŠ:

Dolazak u Novi Sad u jutarnjim časovima (u zavisnosti od situacije na graničnim prelazima i putevima). KRAJ PROGRAMA.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti | Žurke