TURSKA

KAPADOKIJA

Put u kolevku hrišćanstva

Avionom - 5 dana / 4 noćenja

Termin putovanja: 29. april – 03. maj 2021.

Cena aranžmana: 589€ 

Kapadokija - „zemlja lepih konja“ i nestvarne prirode. Istoimena regija u kojoj se zapanjujuća prirodna lepota meša sa istorijskim znamenitostima, predstavlja jedan od najlepših pejzaža sveta. Čudesne stene neobičnog oblika, oduševiće Vas već na prvi pogled. U Kapadokiji su živele drevne civilizacije: helenska, rimska, hrišćanska i islamska. Hiljadama godina unazad vulkanski pepeo se delovanjem vode i vetra oblikovao u stenovite formacije tzv. vilinske dimjake. U ovim stenama ljudi su gradili kuće, manastire pa i čitave podzemne gradove. Sam pogled na ove neobične strukture ostavlja utisak nečeg magijskog i mističnog.

PRIMER HOTELA:

Smeštaj naših gostiju je u nekom od navedenih hotela ili sličnom iste kategorije:

Burcu Kaya 4* www.burcukayaotel.com.tr, Dilek Kaya 4* www.dilekkayaotel.com, Ramada By Wyndham 4* www.ramadahotelcappadocia.com ili slični iste kategorije.

Balkan Fun Travel zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru programa biće objavljen na site-u agencije www.balkanfuntravel.rs 7 dana pre polaska na put.

Plan puta

DAN 1 (29.04.2021.) BEOGRAD – ISTANBUL – KAJZERI – KAPADOKIJA Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera Big Blue agencije u 13:15h. Poletanje za Istanbul u 16:15h (Let PC374). Planirano sletanje u Istanbul u 19:00h. Nastavak putovanja sa istog aerodroma u 20:10h (Let PC2740). Planirano sletanje u Kajzeri u 21:30h. Transfer do hotela u Kapadokiji. Smeštaj u hotelu. Večera hladna – lanč paket. Noćenje.

DAN 2 (30.04.2021.) KAPADOKIJA Doručak. Posle doručka celodnevni obilazak “Kolevke Hrišćanstva”. U vreme velikih progona, tokom II i III veka, u stenama Kapadokije utočište su pronašli Hrišćani bežeci iz Palestine, a pre njih prva naselja nastala su 2000 godiha p.n.e. Obilazak doline golubova, poseta otvorenom muzeju Goreme, smeštenog u istoimenoj dolini. Ova dolina poznata je po velikom broju pravoslavnih ranohrišćanskih crkvi oslikanim freskama, isklesanih u mekim vulkanskim stenama. Obilazak doline Zelve, jedne od najlepših tačaka u Kapadokiji. Smeštena je u uskoj dolini i u njoj se nalaze neke od najboljih primeraka kuća i crkava u stenama. Prestavljala je sigurno mesto za skrivanje hrišćana od rimskih i arapskih osvajača. Obilazak impozantne Pašabag doline. Potom poseta crkvi device Marije. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 3 (01.05.2021.) KAPADOKIJA Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet. Odlazak do Derinkuju, podzemnog grada koji se sastoji od 8 podzemnih spratova, od kojih prvi potiču jos iz perioda Hetita. Danas su prva 4 sprata otvorena za posetu. Zatim nastavljamo do Ihlara doline, udaljene oko 50 km. Ihlara je najčuvenija regija i dolina sa nekadašnjim manastirima i uklesanim crkvama u stenama. Šetnja dolinom Ihlara do sela Belisirma traje oko 1,5-2h. Pauza za ručak (individualno). U povratku poseta kraterskom jezeru Narligol. Pauza za slikanje i povratak u hotel (65 km). Večera. Noćenje.

DAN 4 (02.05.2021.) KAPADOKIJA – KAJZERI – KAPADOKIJA Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna poseta Kajzeriju, najvećem gradu u regiji, staroj Cezareji koja je u doba Vizantije bila značajni centar hrišćanske teologije a nakon što grad osvajaju Turci Seldžuci postaje jedan od njihovih glavnih sedišta. Na putu do Kajzerija poseta starom karavan saraju Saruhanu, jednom od najbolje očuvanih karavan saraja na prostoru Anadolije. Po dolasku u Kajzeri šetnja pored starih zidina do Hunat Hatum kompleksa iz XIII veka. Poseta tržnom centru Forum i slobodno vreme za šoping. Povratak u Kapadokiju. Večera. Noćenje.

DAN 5 (03.05.2021.) KAPADOKIJA – KAJZERI – ISTANBUL – BEOGRAD Doručak. Napuštanje hotela i transfer ka aerodromu u Kajzeriju. Let za Istanbul (PC2733) u 10:50h. Planirano sletanje u Istanbul u 12:32h. Let za Beograd sa istog aerodroma (PC373) u 14:45h. Planirano sletanje u Beograd u 15:35h.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti | Žurke