Smeštaj Tip smeštaja 29.12. - 03.01.
OHRID: APARTMAN FANTASY 2* 1/4 (app)Rasprodato
1/3 (app)Rasprodato
1/2 (app)Rasprodato
Smeštaj Tip smeštaja 29.12. - 03.01.
OHRID: APP JOVAN 2* 1/2 (garsonjera)Rasprodato
Smeštaj Tip smeštaja 29.12. - 03.01.
OHRID: HOTEL DE LAGO 4* 1/4 sa doručkom99€
1/3 sa doručkom110€
1/2 sa doručkom165€
1/1 sa doručkomRasprodato
Smeštaj Tip smeštaja 29.12. - 03.01.
OHRID: NOVA RIVIERA 3* 1/2 sa doručkomRasprodato
Smeštaj Tip smeštaja 29.12. - 03.01.
OHRID: VILA DIME 2* 1/4 Rasprodato
1/3 Rasprodato
1/2 Rasprodato
Smeštaj Tip smeštaja 29.12. - 03.01.
OHRID: VILA DVA BISERA 2* 1/4 Rasprodato
1/3 Rasprodato
1/2 Rasprodato
Smeštaj Tip smeštaja 29.12. - 03.01.
OHRID: VILA LIDIJA 2* 1/4 Rasprodato
1/3 Rasprodato
1/2 Rasprodato
Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Minuta
Sekundi
Još 1 osoba gleda ovo putovanje.

U TOKU JE LAST MINUTE PONUDA. POSLEDNJA MESTA U PRODAJI!

NAPOMENA: kategorizaciju svih objekata izvršila je komisija Ministarstva za turizam Republike Makedonije pri opštini OHRID. Za putovanje u Republiku Makedoniju potrebna je nova lična karta ili biometrijski pasoš s tim što  Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Prevoz prtljaga (2 komada) je besplatan, a putnik je dužan da brine o svojim stvarima unetim u prevozno sredstvo. U autobusu je zabranjeno pušenje i konzumiranje alkohola,opojnih sredstava. Agencija pravi raspored sedenja u autobusu i putnici ga se moraju pridržavati. Agencija određuje mesto i dužinu pauze. Uplatom prevoza putnik prihvata sve navode. Minimalni broj putnika za realizaciju aranžmana je 40.U slučaju odustajanja putnika od putovanja postupa se po Opštim uslovima putovanja. Agencija ne garantuje slobodna mesta na fakultativnim izletima ukoliko nisu rezervisana Ukoliko  putnik u dogovoreno vreme ne dođe na  mesto polaska za izlet ili krstarenje smatra se da je od istog odustao tako da se uplaćeni iznos ne vraća. U slučaju loših vremenskih uslova izlet do Sv. Nauma biće zamenjen izletom do Struge. Agencija ne snosi odgovornost za drugačije usmene informacije o programu putovanja. Smatra se da se putnik upoznao i saglasio sa Opštim uslovima putovanja potpisivanjem ugovora o putovanju.

OPIS DESTINACIJE

Pre 2400 godina Ohrid je bio poznat pod imenom Lihnidos, što u prevodu znači Božanska svetlost, dok današnji ne tako spektakularni naziv potiče od slovenske reči “o hrid”, prema položaju grada koji zapravo leži na hridi koja se uzdiže iznad Ohridskog jezera. Po mnogima koji su već tamo bili, Ohridsko jezero i sam grad Ohrid, sa svojom očuvanom prošlošću, duša su Makedonije i Balkana, jedna od nekoliko najstarijih naseobina u Evropi, jedna od 24 lokacije na svetu koja se istovremeno nalazi na dve UNESCO liste zaštićenih spomenika kulture. Čak i da ga posećujete svake godine, ne biste stigli da obiđete sve njegove drevne nekropole, amfiteatre, terme, vizantijske bazilike, svetinje, crkve, arheološka nalazišta iz neolita, antike i srednjovekovnog perioda, muzeje sa veličanstvenim mozaicima, freskama i ikonama. S druge strane geografski položaj i klimatski uslovi idealni su za kupanje kao i sve vrste sportova na vodi u letnjim mesecima. Ako ovome dodamo i predivne peščane plaže sasvim je jasno zašto Ohridsko jezero nosi naziv „Makedonsko more“.

Plan puta

Program putovanja:

29.12.2019 Polazak iz Niša sa parkinga kod Tempa u večenjim satima. Vožnja prema Ohridu udobnim autobusima preko Leskovca (Železnička stanica), Vranja i Skoplja sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

30.12.2019. Dolazak u Ohrid u prepodnevnim časovima. Smeštaj u izabrane sobe/apartmane. Nakon kraćeg odmora u 13:30h kreće se u obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča (spomenik ohridskim prosvetiteljima Klimentu i Naumu, manufaktura papira, crkva Sv. Sofije, tvrđava cara Samuila iz 10.-og veka, odakle se pruža predivan pogled na samo jezero i grad, crkva Sv. Bogorodice Perivlepte, Rimski teatar, crkva Sv.Jovan Kaneo iz 13.-og veka. Mesto okupljanja grupe je Trg pored pristaništa, ispred spomenika Sv. Klimenta. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na dnevnu žurku u klubu Hemingvej. Uveče žurka dobrodošlice u klubu Hemingvej. Noćenje.

31.12.2019. Slobodno vreme. FAKULTATIVNO : krstarenje jezerom uz muziku  (jedinstvena prilika da sa jezera vidite sve lepote Starog grada). Nakon krstarenja dnevna žurka u klubu Hemingvej. Uveče Doček Nove godine. FAKULTATIVNO Doček u restoranu  uz večeru, piće i živu muziku ili klubu. Noćenje.

01.01.2020. Slobodno prepodne za individualni obilazak grada,shopping. Dnevna žurka u klubu Hemingvej. FAKULTATIVNI IZLETI: odlazak do Struge Struga je gradić na jugozapadu Republike Makedonije, od 16.559 stanovnika. Struga je administrativno sedište Opštine Struga, koja ima oko 65 809 stanovnika. Struga je rodno mesto makedonskih pesnika braće Konstantina i Dimitrija Miladinova i albanskog političkog aktiviste Ibrahima Tema. Struga se nalazi u dolini na obali Ohridskog jezera, na delu gde reka Crni Drim ističe iz Ohridskog jezera, koja teče kroz grad i deli ga na dva dela. Povratak na Ohrid. Slobodno vreme. Noćenje. 02.01.2020. Slobodno prepodne. FAKULTATIVAN obilazak  manastira koji je posvećen Sv. Naumu učeniku Ćirila i Metodija koji ga je i sam izgradio 900.god. i na putu do manastira panoramsko razgledanje Muzeja na vodi. Manastir se nalazi na južnoj strani jezera na izvorima Crnog Drima 30-ak km od grada. Polazak je predviđen za 11:00h sa autobuske stanice kod pijace, preko puta Marketa Tamaro (bivši Tim Market). Nakon obilaska Sv. Nauma povratak za Ohrid i polazak za Srbiju u 16h.Dolazak u Niš u ranim jutarnjim satima 03.01.2018 (vreme dolaska zavisi od dužine čekanja na graničnom prelazu, na šta organizator ne može da utiče).

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti | Žurke