Smeštaj Tip smeštaja 13.04. - 17.04. 28.04. - 02.05.
OHRID: MILLENIUM PALACE 4* 1/2 Specijalna ponuda135€Rasprodato
1/3 Specijalna ponuda135€Rasprodato
Smeštaj Tip smeštaja 13.04. - 17.04. 28.04. - 02.05.
OHRID: HOTEL MONTENEGRIN INN 3* 1/2 sa doručkomRasprodato119€
1/3 sa doručkomRasprodato109€
1/4 sa doručkomRasprodato99€
1/5 sa doručkomRasprodato89€
Smeštaj Tip smeštaja 13.04. - 17.04. 28.04. - 02.05.
OHRID: HOTEL ČINGO 3* 1/2 Specijalna ponuda125€Rasprodato
1/3 Specijalna ponuda125€Rasprodato
Smeštaj Tip smeštaja 13.04. - 17.04. 28.04. - 02.05.
OHRID: HOTEL 3* 1/2 Specijalna ponuda109€Rasprodato
1/3 Specijalna ponuda109€Rasprodato
Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Minuta
Sekundi
Još 1 osoba gleda ovo putovanje.
Plan puta

1. Dan BEOGRAD Polazak iz Beograda u 21.00h sa parkinga kod Muzeja Jugoslavije (Kuća cveća). Noćna vožnja preko Niša do Skoplja sa pauzama za odmor.

2. Dan OHRID Dolazak u Skoplje u jutarnjim satima. Panoramsko razgledanje grada: Milenijum krst, tvrđava Kale, Daut Pašin amam... Slobodno vreme za individualno razgledanje grada.Nastavak putovanja ka Ohridu. Smeštaj u hotel. Fakultativno vožnja brodićem po Ohridskom jezeru. Noćenje.

3. Dan OHRID – STRUGA – VEVČANI – OHRID Doručak. Panoramski obilazak istorijskog dela grada poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima sa lokalnim vodičem (Biljanini izvori, ribnjak, crkva Sv.Sofije iz XI veka, crkva Sv. Pantelejmona, Samuilova tvrđava... ). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativno odlazak u Strugu, grad koji se nalazi na mestu gde Crni Drim ističe iz Ohridskog jezera. Obilazak Struge. Odlazak do atraktivnog sela Vevčani. Večera u nekom od nacionalnih restorana. Povratak u Ohrid. Noćenje

4. Dan OHRID – SVETI NAUM Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativno odlazak na izlet do Svetog Nauma, mesta nesvakidašnje lepote, gde se nalazi i jedan od najlepših i najbolje očuvanih manastira – manastir Sveti Naum Ohridski. Na 30km od Ohrida, smešten je u zelenilu, na mestu gde se Crni Drim uliva u jezero. Jedinstvenosti lepote ovom mestu doprinosi spoj mistike manastira, prekrasne prirode i jedine peskovite plaže na Ohridskom jezeru. Obilazak Svetog Nauma i manastirskog kompleksa u pratnji vodiča. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i vožnju malim čamcima (dodatno se doplaćuje) po jedinstvenom jezercetu zvanom „vodeni raj”. Jezerce predstavlja najzaštićeniji deo Nacionalnog parka Galičica koji je sastavljen od 45 izvora, sa dubinom od svega nekoliko metara, te zbog kristalno čiste vode imate utisak da je dno na dohvat ruke. Povratak u Ohrid. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju u popodnevnim satima

5. Dan BEOGRAD Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti | Žurke

VAŽNO:
 1. Plaćanje svih naših aranžmana vrši se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS) na dan uplate.
 2. Navedene cene iz tabele se odnose na PAKET ARANŽMAN (100% hotelski smeštaj sa doručkom i prevozom) za polazak iz Beograda.
 3. Online rezervacije i prijave su besplatne.
 4. Doplata za 1/1 sobu - 20€ (isključivo na upit)
PRODAJNO MESTO:
 • Niš, Cara Dušana 39, 018 310 50 30, 069 500 25 24

 

Ohrid Putovanje • Proleće 2023

Ohrid Putovanje • Proleće 2023Ohrid, grad sa prelepim jezerom i bogatom istorijom, čeka Vas u proleće 2023. godine. Ovaj grad je smešten u severnoj Makedoniji i predstavlja jedinstven spoj prirodne lepote, kulture i istorije.

Proleće je idealno vreme za posetu Ohridu, sa blagom klimom i cvetnim pejzažom. Posetite Ohridsko jezero, jedno od najstarijih i najdubljih jezera na svetu, koje je upisano na UNESCO-v spisak svetske kulturne baštine.

Ohridska tvrđava je neizostavan deo svakog putovanja u grad. Ova tvrđava je sagrađena u srednjem veku i predstavlja fascinantan primer arhitekture iz tog doba. Sa nje se pruža prelep pogled na grad i jezero.

Posetite i mnoge manastire i crkve, koji su od velikog značaja za hrišćansku veru i kulturu. Najpoznatiji od njih su manastir Sveti Naum i crkva Svete Sofije.

Osim istorijskih znamenitosti, Ohrid je poznat i po tradicionalnoj kuhinji, koja je sastavni deo kulture ovog grada. Probajte lokalne specijalitete, kao što su pastrmke u testu ili Ohridsko kiselo mleko.

Ohrid, Photo by: Macedonia-timeless.com

Zašto turisti biraju Ohrid za putovanje u proleće?

Ohrid je jedinstven grad koji privlači turiste iz celog sveta zbog mnogih razloga:

 1. Ohridsko jezero je jedno od najstarijih i najdubljih jezera na svetu i predstavlja jedan od glavnih razloga zbog koga turisti dolaze u Ohrid. Jezero se smatra prirodnim rezervatom i u njemu živi mnogo retkih vrsta riba i biljnih i životinjskih vrsta.
 2. Ohrid ima bogatu kulturnu i istorijsku baštinu. Grad je bio važan središte hrišćanstva od ranog srednjeg veka i kao takav, sadrži mnoge manastire, crkve i spomenike iz tog doba.
 3. Ohrid je poznat po tradicionalnoj kuhinji, sa mnogim lokalnim specijalitetima koje se mogu probati tokom boravka u gradu.
 4. Grad je smešten u nekoliko prelepih planinskih i prirodnih područja, što omogućava turistima da uživaju u aktivnostima na otvorenom, kao što su pešačenje, planinarenje i rafting.
 5. Ohrid ima živahni i prijatni noćni život, sa mnogim barovima, restoranima i klubovima, koji se mogu posetiti u večernjim satima.
 6. Grad je smešten u geografskom položaju koji je idealan za kombinovano putovanje i omogućava lak pristup drugim zanimljivim mestima u Makedoniji i sususednim zemljama.

Istorijski podaci za Ohrid

Još u drugoj polovini 8. veka Ohridska oblast postala je privlačno područe za bugarsku državu. Za vreme bugarskog cara Borisa I Mihaila, makedonske teritorije u vojno-administrativnom pogledu bile su uključene u nekoliko "komitata". Ohrid se nalazio u komitat koji je pokrivao oblasti Ohrid-Devol. 886. godine Klement je, posle kratkog boravka u bugarskom dvoru, poslat u Makedoniju sa važnom državnom misijom. Kao učitelj i episkop, Klement je zajedno sa Naumom postavio temelje takozvane ohridske glagoljske književne škole. Zahvaljujući aktivostima Klementa i Nauma, grad Ohrid je u drugoj polovini 9. veka postao slovensko kulturno središte, a car Samuil ga je pretvorio u verski centar i prestonicu kraljevstva. Njegove tvrđave i danas stoje visoko iznad grada.

Istorija imena grada Ohrida

Zbog velikog broja crkava i manastira, grad Ohrid je poznat kao balkanski i evropski Jerusalim. Poznat je i kao "Grad svetlosti", doslovni prevod starog imena Lihnidos. Oridski region uvršten je u UNESCO-vu svetsku baštinu. Prema jednoj legendi, koju su napisali braća Miladinov, kada je napravljena Ohridska trđava, car Justinijan se popeo na brda na kojima leži grad, i, gledajući u prelepu okolinu, uzviknuo "oh - brdo", što znači - prelepo brdo. Od tada se grad zove Ohrid. Savremeni Ohrid naslednik je drevnog Lihnida. Prema podacima, grad se prvi put pominje 2.400 godina pre nove ere. Lihnidos se nalazio na putu Via Egnatia, najstarijem i najznačajnijem rimskom saobraćajnom putu na Balkanu.

Ohrid, Photo by: Macedonia-timeless.com

Manastir Sveti Naum Ohridski 

Za kraj smo ostavili najomiljeniju znamenitost među turistima. 

Manastir Svetog Nauma izgrađen na visokoj steni iznad samog Ohridskog jezera, na njenoj najjužnijoj tački. Manastirska crkva posvećena Saboru svetih arhanđela, koju je 905. godine sagradio sveti Naum i u njoj se nalazi i grobnica Svetog Nauma, sagrađena u jugoistočnom delu priprate, na istom mestu gde je i grobnica Svetog Klementa.

Ohrid, Photo by: Macedonia-timeless.com

Najbolji aranžmani za putovanje u Ohrid sa Balkan Fun Travel turističkom agencijom

Rezervišite svoje putovanje već danas kako biste uživali u svemu što Ohrid ima da ponudi. Kontaktirajte nas preko naše web stranice ili putem telefona i obezbedite sebi mesto na najboljem prolećnom putovanju sa Balkan Fun Travel-om.

Ne propustite priliku da istražite sve što Ohrid ima da ponudi u proleće 2023. Rezervišite svoje putovanje već sada i doživite magični Ohrid.