Kontaktirajte nas

Cara Dušana 39, 18000 Niš Pon-Pet 09-19h, Sub 10-15h
Online rezervacije i prijave su besplatne
Plan puta
  1. dan / BEOGRAD – Srbija – Crna Gora:
Sastanak grupe na dogovorenom mestu u kasnim večernjim časovima. Vožnja preko Srbije i Crne Gore uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti…
  1. dan / Crna Gora – BUDVA:
Dolazak u Budvu u prepodnevnim časovima. Smeštaj u odabrane vile i hotele. Šetnja starim gradom Budve u pratnji lokalnog vodiča.  Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim satima čeka nas mogućnost fakultativnog dočeka NOVE GODINE u nekom od najpopularnijih klubova u Budvi. Noćenje.
  1. dan / Budva – MANASTIR OSTROG (fakultativno):
Doručak. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u manastir Ostrog.  Razgledanje manastira u pratnji vodiča. Slobodno vreme za celivanje ikona i individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima povratak u Budvu. Fakultativno pripremanje za reprizu Nove godine u nekom od najpopularnijih klubova u Budvi. Noćenje.
  1. dan / Budva – KOTOR (fakultativno) – Srbija:
Doručak. Napuštanje smeštaja i vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do Kotora. Razgledanje starog grada u pratnji lokalnog vodiča: Gradski toranj, Katedrala Svetog Tripuna, Crkva Svetog Luke, Pomorski muzej, Crkva Svetog Nikole... Povratak za Budvu i polazak za Srbiju. Vožnja preko Srbije i Crne Gore uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti…
  1. dan / Srbija –BEOGRAD:
Dolazak na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima. KRAJ PROGRAMA. Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 2 dana pre početka putovanja.
Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti | Žurke

Budva Doček Nove Godine 

Nekada mali i miran primorski grad, danas je Budva metropola crnogorskog turizma i jedan od najglasnijih i najnaseljenijih gradova na crnogorskom primorju tokom leta. Njegov život počeo je na uvratini pre dva i po milenijuma i izlio se sa bedema prema luksuznim jahtama, novim zgradama, restoranima, barovima i noćnim klubovima gde vas čeka neverovatna zabava. Budva ima svoje Havaje - ostrvo nasuprot grada sa prelepim plažama, ledeno osveženjem i specijalitetima od morskih plodova.

Uveče će vas na šetalištu uz plažu obuzeti glasna muzika koja dopire iz kafića, smeh i vrisak dece iz obližnjih zabavnih parkova, miris mora pomešan sa aromom ukusnog roštilja i grede svetlosti iz diskoteke koja se šeta nebom. Budva je veliki light shov.

Čini se da Budva vodi dvostruki život - jedan u starom, a drugi u novom delu grada. Ograničeno visokim bedemima i ukrašeno arhitekturom, pretežno venecijanskom, Stari grad čuva istorijsko i kulturno blago-rimsku nekropolu i oltar, antičke stubove, predhrišćansku baziliku i mnoge crkve. Sadrži otvorenu i uzavrelu pozornicu „Pozorišnog grada“; književne večeri i koncerti na Trgu pesnika, a izložbe u gradskoj galeriji održavaju se svakog leta. Izvan starog grada, novi grad se širi i broj stanovnika raste.

Budvanska rivijera ima peščane, kamene i šljunkovite plaže i one koje su nekada pripadale kraljevskoj porodici. Niko od njih ne liči. Postoje plaže sa crvenkastim, šarenim ili sivim šljunkom. Neki od njih su zakoračili u more, neki su zaklonjeni malim uvalama, neki su izloženi suncu, a neki su zaštićeni debelim borovima. Neki su okrenuti prema otočićima. Ali iza svakog od njih skriva se barem jedno ribarsko selo, spremno za privatni smještaj.

Budva je grad koji je budan do zore i u kome niko ne spava predugo. Intenzivan noćni život, plaže sa raznim aktivnostima, veliki vodeni park u brdima i luksuzni hoteli na samoj obali čine odmor vrednim budnosti.

Šta videti u Budvi?

Stari grad Budva

Stari grad je zaštitni znak Budve. Podignut je na ostrvu koje je nekada bilo povezano sa kopnom peskovitim pokrivačem i tako je izraslo u poluostrvo. Stari grad u Budvi je jedinstvena arhitektonska i urbana celina koja se pominje kao konačište još u antičko doba. Prema tim izvorima, Budva je jedno od najstarijih urbanih središta na Jadranu - staro je više od 2.500 godina.

[caption id="" align="alignnone" width="961"]Budva Doček Nove Godine, Stari Grad u Budvi Stari Grad u Budvi[/caption]

Zidovi Starog grada bili su, a i danas su, atrakcija kako za turiste iz zemlje, tako i za one iz najudaljenijih delova sveta. Datiraju iz srednjeg veka, kada su na ovim prostorima vladali Mlečani. Određena oštećenja urbanog jezgra Starog grada doživjela su dva puta, prvo 1667., a zatim 1979. u velikim potresima.

[caption id="" align="alignnone" width="960"]Budva Doček Nove Godine, Ulice Starog Grada Ulice Starog Grada u Budvi[/caption]

Kada prvi put posetite stari budvanski grad, možda ćete pomisliti da ste u lavirintu, zbog upletenih ulica, trgova, bedema i kula s kraja srednjeg veka.

U Starom gradu postavljena je gradska tvrđava Citadela (Citadel), koja datira iz V - VI veka pre nove ere, koja je danas pozornica čuvenog Gradskog pozorišta.

[caption id="" align="alignnone" width="962"]Budva Doček Nove Godine, Crkve Svete Trojice (levo) i Svetog Jovana (desno) u Budvi Crkve Svete Trojice (levo) i Svetog Jovana (desno) u Budvi Crkve Svete Trojice (levo) i Svetog Jovana (desno) u Budvi Crkve Svete Trojice (levo) i Svetog Jovana (desno) u Budvi[/caption]

U gradu se nalaze i crkva Svetog Ivana (St. Ivan) - monumentalna bazilika sa tri transepta, koja je izgrađena u VII vijeku, najstarije zdanje Sveta Marija (Sv. Marija) iz Punte iz 840. godine, kao i crkva sv. Sveti Trojica (Sv. Trojica) sagrađena 1804. godine.

Ostrvo Sveti Stefan

Ostrvo Sveti Stefan danas je najpoznatije kao moderno letovalište. Sa peskovitim pokrivačem povezan je sa kopnom, a takva ostrva, koja su danas vrlo retka, nazivaju se „tombolo“. Poznato pleme Paštrovići, koristilo je ovo mesto u prošlosti, tačnije kroz KSV vek za odbranu od neprijatelja, a danas nas to mesto podseća na topovske otvore i topove koji se čuvaju kao uspomena i podsećanje na prošlost puta. Unutrašnjost grada sačinjena je od zakrivljenih, uskih ulica. Takođe imamo živopisne trgove, 3 crkve, a hotelske poslastice nalaze se u elegantnim kućama napravljenim u mediteranskom stilu.

[caption id="" align="alignnone" width="960"]Sveti Stefan Sveti Stefan[/caption]

Sveti Stefan je letovalište za elitne turiste i za turiste željne glamura. Kada je krajem četrdesetih godina doneta odluka da se ovo mesto pretvori u turistički objekat, za Svetog Stefana je počelo stvaranje nove istorije. Njegovu slavu od tada do sada u svetu predstavljaju glumci poput Sofije Loren i Karla Brunija, kao i predsednici većine zemalja sveta, pevači, naučnici i mnogi drugi. Ostala je engleska princeza Margaret, kao i italijanski kralj Umberto II Savojski, poznati svetski glumci poput: Kirka Daglasa, Doris Dej, Geraldine Chaplin, Sidnei Poatie, Richarda Vidmarka, Silvestera Stallonea, Jeremija Ironsa ... Ostali su i poznati pisci Andre Marlov i Alberto Moravia u Svetom Stefanu, takođe sovjetski astronaut Jurij Gagarin, poznati šahovski majstor Robert Fišer, kao i najlepše žene sveta Klaudija Šifer. Većina pomenutih „krunisanih glava“ boravila je u vili 118, koja je deo hotelskog kompleksa „Sveti Stefan“. Za tu ekskluzivnu vilu, cena boravka se dogovara sa zakupcem. Početna cena je 1.500 evra dnevno.

1972. godine Sveti Stefan je dobio nagradu „Zlatna jabuka“, kao najekskluzivnije letovalište na svetu. U neposrednoj blizini nalazi se nekadašnja kraljeva letnja rezidencija, a danas hotel Miločer.

Hotel Miločer potpuno je okružen borovom šumom. U neposrednoj blizini nalazi se raskošan park, sagrađen od borovih drvoreda, lepo uređeni manji parkovi sa raznim cvećem, dve plaže, pešačka staza koja vas uz manje brdo vodi do hotela Sveti Stefan. Poseban doživljaj predstavlja ručak ili večeru u restoranu na otvorenom u hotelu, koji je napravljen od najfinijeg belog kamena.

[caption id="" align="alignnone" width="1138"]Plaža Miločer, Budva, Sveti Stefan Plaža Miločer, Budva, Sveti Stefan[/caption]

Ovakvo prirodno okruženje, kao što je to i okolina Miločera, idealno je za odmor turista istančanog ukusa. To je savršeno mesto za ljubitelje odmora u miru, koji je poremećen samo cvrkutom neke ptice ili žamor kupača.

Ostrvo Sveti Nikola

Atraktivno ostrvo Sveti Nikola, popularno nazvano Havaji u blizini Budve, jedna je od najboljih atrakcija Budvanske rivijere. Prema nekim izvorima, ostrvo je nekada bilo povezano sa gradom peščanim peskovitim sprudom, popularno nazvanim „tunja“.

Do ostrvskih plaža i brojnih rtova najlakše je doći taksi čamcima ili baržama. Kada ste već stigli na odredište, čekaće vas prozračna i bistra vidik, kao i plavo nebo, sunčevi zraci i mirisi i ukusi Mediterana. Jednodnevni izlet na ostrvo nudi vam kupanje, istraživanje, ako sami uđete u takav projekat ili jednostavno možete uživati u moru, miru i Mediteranu.

[caption id="" align="alignnone" width="960"]Ostrvo Sveti Nikola, Budva Ostrvo Sveti Nikola, Budva[/caption]

Danas je ostrvo u jednom delu privatizovano, a u tom delu se nalazi novi restoran, dve moderno uređene plaže. U tom dijelu ostrva planira se i izgradnja marine. Ostrvo je puno jelena, zečeva, srndaća, ptica ... kao i nekih retkih cvetnih vrsta. Pokrivena je gustom četinarskom, borovom i smrčevom šumom. Ostrvo najvećim delom podseća na nedovoljno ispitane delove, koji žude za novim robinzonskim krusovima.

Pogledajte naš aranžman Budva Doček Nove Godineiskoristite FIRST MINUTE PONUDU i rezervišite mesto za najbolji provod!