Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Minuta
Sekundi
Još 1 osoba gleda ovo putovanje.

Kontaktirajte nas

Cara Dušana 39, 18000 Niš Pon-Pet 09-19h, Sub 10-15h
Online rezervacije i prijave su besplatne
Plan puta

1. dan Beograd – Novi Sad – Mađarska – Slovačka:

Sastanak grupe na dogovorenom mestu u u poslepodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2. dan / Češka – PRAG:

Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Sledi prva info tura i upoznavanje grada u pratnji vodiča (Staro mesto - Karlov most, Trg Malteških vitezova, bista Karla IV, Klementinijum, Staromestski trg Orloj, gradska većnica, Tinska crkva, spomenik Janu Husu, Prašna kula, Obecni dum, Karlov univerzitet, Vaclavski trg, Nacionalni muzej…). Nakon razgledanja smeštanje u hotel.  Slobodno vreme. U večernjim satima fakultativna žurka dobrodošlice u nekoj od poznatih gradskih diskoteka. Noćenje.

3. dan Prag (Nemačka / Drezden – fakultativno):

Doručak. Mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u Drezden. Drezden je grad, kojeg bez lažne skromnosti, nazivaju Firencom na Elbi. Obilazak obuhvata šetnju centralnim delom grada: Opera Zemper, Palata Cvinger, Bogorodičina protestantska crkva, Dvorska rimokatolička crkva, Zlatni konjanik - Avgust Jaki, Crkva Sv.Ane,  Stari trgovački kvart, Kraljevska palata, Brulische terase... Nakon obilaska planirano je i slobodno vreme za samostalni obilazak grada i šoping u mnogobrojnim tržnim centrima uz novogodišnje popuste... Povratak u Prag. U večernjim satima fakultativna žurka u nekoj od popularnih diskoteka. Noćenje.

4. dan Prag (Krstarenje Vltavom – fakultativno):

Doručak.  Slobodno vreme ili mogućnost predivnog krstarenja Vltavom uz bogatstvo praških mostova koji je premoštavaju. Uveče fakultativni odlazak na neku od žurki. Noćenje.

5. dan Prag (Hradčani – fakultativno) – Češka – Slovačka – Mađarska:

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet “Dvorac na Hradčanima”: upoznavanje gornjeg grada u pratnji lokalnog vodiča (crkva Loreto, palate Lobkovic, Valenštajn, Šternberg, Tuskani, straža na trgu ispred novog kraljevskog dvorca, katedrala Sv. Vita, stari kraljevski dvorac...). Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Polazak u večernjim časovima. Noćna vožnja preko Češke, Slovačke i Mađarske uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja carinskih i graničnih formalnosti.

6. dan / Srbija – Novi Sad – Beograd:

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. KRAJ PROGRAMA.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti | Žurke

Prag • Proleće 2024 • Balkan Fun Travel • Paket aranžman od 139€ 

Proleće u Pragu je posebno, tada se grad budi iz zimskog sna i ulice se napune životom. Cveće cveta, sunce sija i miris proleća osvežava ulice i kvartove u Pragu. A mi vam omogućavamo da istražite sve to na našem aranžmanu Prag • Proleće 2024.

Ako ste spremni da istražite grad pun istorije, umetnosti i kulture, onda je Prag baš ono što trebate! A kada je proleće u pitanju, to je pravi trenutak da ga posetite!

Naše ponude putovanja sadrže sve što je potrebno za nezaboravno iskustvo:

 • Obilazak grada sa stručnim vodičem
 • Poseta najpoznatijim znamenitostima kao što su Praška katedrala, Karlov most i Praška tvrđava
 • Fakultativni izleti do Drezdena
 • Degustacije tradicionalne češke hrane i piva

Zašto je Prag omiljeni izbor turista

Postoji mnogo razloga zašto Prag privlači toliko turista iz celog svijeta. Neki od glavnih razloga su:

 1. Istorija i arhitektura: Prag je grad bogate istorije i kulture, sa prekrasnim gradskim jezgrama koji datiraju iz srednjeg veka. Grad je poznat po svojim baroknim, gotičkim i renesansnim zgradama, kao i po prekrasnim mostovima koji prelaze reku Vltavu. Praška katedrala, Karlov most i Praška tvrđava su samo neke od mnogih znamenitosti koje privlače turiste.
 2. Umetnost i kultura: Prag je bio kuća mnogim poznatim umetnicima i piscima, uključujući Franza Kafku i Antonija Čehova. Grad ima mnogo muzeja, galerija i pozorišta, a takođe je poznat po svom klasičnom muzičkom životu.
 3. Gastronomska ponuda: Prag ima sjajnu ponudu hrane i pića, uključujući tradicionalnu češku hranu i pivo. Grad ima mnogo restorana i pivnica, gde se može uživati u nezaboravnim gastronomskim iskustvima.
 4. Prijatan ambijent: Prag ima prijatan i relaksirajući ambijent, sa prelepim parkovima, kafićima i trgovima. Grad je i dalje pristupačan i nije prenatrpan turistima kao neke druge popularne evropske destinacije.
 5. Povoljne cene: Prag je relativno povoljan grad za turiste, sa povoljnim cenama hrane, smeštaja i prevoza. To čini da je destinacija dostupna za različite vrste putnika.

Svi ovi faktori čine da Prag bude izbor mnogih turista. Uz to sve, grad je i dalje relativno neočekivan odabir za putovanja, što čini da turisti imaju osećaj da su otkrili nešto novo i neotkriveno.

Zanimljivosti o Pragu • Balkan Fun Travel

 1. Prag je poznat kao "Grad hiljadu tornjeva", jer ima preko 1.100 tornjeva na svojim gradskim zgradama. Neki od najpoznatijih tonjeva su na Praškoj katedrali i na Praškom mostu.
 2. Praška tvrđava, koja se nalazi na brdu iznad grada, je jedna od najvećih palata u svetu i smatra se jednim od najvažnijih kulturnih spomenika u Češkoj Republici.
 3. Prag je bio kuća mnogim poznatim umetnicima i piscima, kao što su Franza Kafka, Antonija Čehova, Aloise Jiráska, i drugih.
 4. Prag je poznat po svom klasičnom muzičkom životu, uključujući praške filharmoničare, jedan od najpoznatijih simfonijskih orkestara na svetu.
 5. Prag je bio dom mnogim važnim istorijskim ličnostima, kao što su kralj Vaclav II i kralj Jan Hus.
 6. Prag je poznat po svom pivu, češko pivo se smatra jednim od najboljih u svetu. Postoji preko 30 pivnica i pivskih kuća u gradu, gde turisti mogu da probaju tradicionalno češko pivo.
 7. Prag je bio mesto gde je održana prva svetska izložba venaca u 1891. godini.
 8. Prag je bio mesto gde je 1866. godine prvi put korištena termo-kamera, radi dijagnostifikovanja bolesti.
 9. Prag je poznat po svojim mostovima, a Karlov most je jedan od najpoznatijih i najromantičnijih mostova u Evropi.
 10. Prag je bio dom mnogim važnim istorijskim događajima, kao što su Praški mir(1635) i Praško proleće (1968)

Te zanimljivosti su samo mali deo onoga što grad Prag nudi, i svakako preporučujem posetiti grad i istražiti sve njegove tajne.

Romantično prolećno putovanje u Prag • Idealno za parove

Prag se često smatra gradom romantike zbog više razloga.

 1. Karlov most: Karlov most je jedan od najromantičnijih mostova u Evropi, sa 30 statua koje su izrađene na njemu od 14. veka. Most je prepun prodavaca suvenira, muzičara i slikara, koji stvaraju romantičnu atmosferu.
 2. Praška luka: Praška luka je mesto gdje se nalazi brojni restorani, barovi, kafići sa kojima se može pogledati prelepo svetlo Praškog mosta ili pružiti romanticnu šetnju sa dragom osobom uz zvuke muzike.
 3. Praška katedrala: Praška katedrala je impresivna gradska znamenitost koja se nalazi na brdu iznad Praškog grada. Ovde se može videti prelep pogled na grad i reku Vltavu, stvarajući idealno mjesto za romantičnu večeru ili šetnju.
 4. Praški parkovi: Prag ima mnogo prelepih parkova koji su idealni za romantične šetnje, kao što su Vyšehrad, Letná park i Riegrovy sady. Svi su oni prepuni cveća, fontana i šetališta koje stvaraju romantičnu atmosferu.
 5. Češka kuhinja i pivo: Češka kuhinja i pivo se smatraju jednim od najboljih u svetu i dostupni su u mnogim restoranima i pivnicama u gradu, stvarajući idealno mjesto za romantični ručak ili večeru.

Svi ovi faktori doprinose romantičnom duhu Praga, što čini grad izborom mnogih parova koji žele da provedu romantično putovanje.

Najbolji aranžmani u Balkan Fun Travel

Zamislite sebe kako šetate Karlovim mostom, sa pogledom na prašku katedralu i reku Vltavu. Zamislite sebe kako se divite umetničkim delima u praškim muzejima. Zamislite sebe kako uživate u čaši pravog češkog piva. A mi ćemo se pobrinuti da se sve to ostvari!

Ne propustite priliku da doživite lepotu Praga u proleće. Rezervišite svoje mesto već danas i pripremite se za nezaboravno putovanje.

Popunite upit za putovanje kako biste napravili rezervaciju. Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili želite da saznate više o našim ponudama, ne ustručavajte se da nas kontaktirate.