Smeštaj Tip smeštaja 29.12. - 03.01.
BEČ: HOTEL OEKOTEL KORNEUBURG 3* 1/2 sa doručak250€
1/3 sa doručak235€
1/4 sa doručak225€
Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Minuta
Sekundi
Još 1 osoba gleda ovo putovanje.
Plan puta

1. dan Beograd – Novi Sad – Mađarska – Austrija:

Sastanak grupe na dogovorenom mestu u u poslepodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Mađarske uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2. dan / Beč – Doček Nove godine (fakultativno):

Dolazak u Beč u ranim jutarnjim časovima. Sledi  prva info tura i upoznavanje Beča u pratnji vodiča: Trg Marije Terezije, Parlament, Gradska kuća, Opera, Univerzitet, Hofburg - kompleks imeprijalnih palata, katedrala Sv. Stefana, koja poseduje najčuvenije zvono u Evropi “Pumerin”, koje danas zvoni samo za Novu godinu.. Slobodno vreme za šetnju i razgledanje grada. Nakon obilaska povratak i smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Fakultativni odlazak na doček Nove Godine u Beču koji se tradicionalno održava na ulicama i gradskim trgovima. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan / Šenbrun – Belvedere (fakultativno):

Doručak.  Fakultativni odlazak do čuvenog dvorca Šenbrun, letnje imperijalne rezidencije Habzburgovaca. Šetnja kroz park koji ga okružuje i obilazak unutrašnjosti dvorca. UNESCO je Šenbrunsku palatu 1996. god. uvrstio na listu Svetske baštine. Zatim sledi poseta još jednoj raskošnoj palati Belvedere, barokni dvorac  iz XVIII veka. Danas je kompleks Belvedere pretvoren u muzej. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. dan Parndorf (fakultativno) – Austrija – Mađarska:

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta tržnog centra Parndorf, koji je veoma poznat u Evropi po radnjama najpoznatijih svetskih robnih marki. Vreme predviđeno za kupovinu. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Polazak u poslepodnevnim satima. Noćna vožnja preko Mađarske i Srbije uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja carinskih i graničnih formalnosti.

5. dan / Srbija – Novi Sad – Beograd:

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

KRAJ PROGRAMA.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti | Žurke

Napomena:

  1. Navedene cene iz tabele se odnose na polazak iz Beograda i Novog Sada. Za polazak iz Niša cena iz tabele se uvećava za 20 evra.
  2. Prevoz iz Novog Sada će biti organizovan u slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika – minimum 40 (proveriti u agenciji)
  3. Navedene cene aranžmana iz tabele UKLJUČUJU popust od 10 evra za uplate u celosti (100% avansna uplata prilikom rezervacije ili prijave za putovanje). Putnici koji koriste opciju PLAĆANJA na rate , plaćaju regularnu cenu koja NE uključuje navedeni popust od 10 evra.
  4. Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja, Opštim uslovima putovanja agencije Fun Group Travel Company (Balkan Fun), kao i sa Opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja – Dunav osiguranja.

PRODAJNA MESTA:

Niš, Cara Dušana 39, 018 310 50 30 | 069 500 25 24

Beč Nova Godina 2024

Beč Nova Godina 2024

Beč Nova Godina 2024 - provedi novogodišnje praznike u Beču! Dobro je poznato da Beč sija posebnim sjajem za vreme novogodišnjih praznika. 

Glavni grad Austrije Beč nudi spoj carske tradicije, muzike i simpatičnog šarma. Grad u kome se preklapa staro i novo i uvek ima prijatno mesto na raspolaganju u kafiću ili vinariji.

Ako sednete na obližnju planinu Kahlenberg i pogledate dole u ​​Beč, videćete kakav je fascinantan kolaž ovaj grad. Tu su zeleni, valjani vinogradi, a zatim i veličanstvene, carske zgrade po kojima je Beč poznat. Na kraju krajeva, Beč je grad u kome se svetska istorija pisala pola milenijuma. Istorija umetnosti, takođe.

O Beču

Beč je poznat po različitim imenima u zavisnosti od jezika - nemački Vien, češki Viden, mađarski Beč, grad i Bundesland (savezna država), glavni grad Austrije. 

Istorija Beča datira iz prvog posthrišćanskog veka, kada su Rimljani osnovali vojni kamp Vindobona. Današnji gradski pejzaž karakteriše obilje baroknih građevina nastalih uglavnom pod vlašću carice Marije Terezije (1740 - 1780) i Franca Josepha (1848 - 1916), koji je u velikoj meri zaslužan za monumentalnu arhitekturu u centru grada. 

Savremeni Beč doživeo je nekoliko istorijskih inkarnacija. Od 1558. do 1918. bio je carski grad-do 1806. sedište Svetog rimskog carstva, a zatim i glavni grad Austrougarske. Godine 1918. postala je glavni grad, srednjoevropske zemlje koja nema izlaz na more, a koja je iz Prvog svetskog rata izašla kao republika. Od 1938. do 1945. Austrija je bila dio „Velike“ Nemačke Adolfa Hitlera, a Beč je postao „Veliki“ Beč, odražavajući nacističku reviziju granica grada. U deceniji nakon Drugog svjetskog rata, Austriju su okupirale britanske, francuske, američke i sovjetske snage, a Beč je bio podeljen na pet zona, uključujući i međunarodnu zonu, koja pokriva Innere Stadt ("Unutrašnji grad"). Godine 1955. potpisan je državni ugovor, kojim je zemlja stekla nezavisnost, sa četiri okupacione sile, a Beč je ponovo postao glavni grad suverene Austrije.

Beč je među najmanje razmaženima od velikih starih zapadnoevropskih prestonica. Njegovo centralno jezgro, Innere Stadt, lako je obići pešaka, kao i javnim prevozom. U gradu poznatom po svojoj arhitekturi, mnoge urbane perspektive Beča ostaju u osnovi one koje su kroz nekoliko vekova osmišljavali carski vrtlari i arhitekte. Obrisom i dalje dominiraju špil katedrale Svetog Stefana i džinovski Feris točak u glavnom gradskom parku, Prateru. Grad je pretrpeo velika oštećenja u poslednjim mesecima Drugog svetskog rata, a posle rata je izvršena velika obnova. Ipak, karakter Beča u celini ostaje skoro isti kao u godinama pre 1914.

U Beču je i dalje moguće živeti gotovo istim tempom i u istom stilu kao i pre jednog veka. Ista muzika svira u istim obnovljenim koncertnim dvoranama, a pozorišni ili operski uspeh i dalje podstiče živahne razgovore. U kafanama na periferiji grada mogu se piti ista kisela lokalna vina, konzumirati iste planine šlaga u Sacher's -u i Demel -u i isprobati iste beskonačne sorte kafe u bezbroj kafića. Debela vunena odela i ogrtači u nijansama zelene, sive ili smeđe loden tkanine i šarene dirndl haljine još uvek se mogu videti. Turistima, a i drugima u svečanim prilikama, dostupne su vožnje u tradicionalnom fijakeru, zaprezi sa dva konja kojom upravlja kočijaš sa šeširima.

Glavni grad Austrije izbegao je mnoge probleme - finansijske krize, socijalne nemire, propadanje gradova - koji pogađaju druge evropske gradove. Njegovi ljudi uživaju u prosvećenom zdravstvenom i socijalnom sistemu, koji je nastao u reformama carice Marije Terezije i cara Josifa II u 18. veku. Grad zelenih parkova sa jezercima, kafićima i bendovima za sviranje; raskošne prodavnice i elegantne trgovačke ulice; banke, knjižare i prepuna pozorišta; i bulevare za lagano krstarenje - Beč je okrepljujuća destilacija ljudske energije i mašte. Površina grada, 160 kvadratnih milja (415 kvadratnih kilometara); gradsko područje, 1.491 kvadratnih milja (3.862 kvadratnih kilometara). Pop. (2011) grad, 1,714,227; (Procena 2017.) grad, 1.867.582; urban agglom., 2,157,434.

Šta videti u Beču?

Na putovanju Ringstrasse prolazite pored Bečke državne opere, Muzeja istorije umetnosti i njegovih pandana, Prirodnjačkog muzeja, Parlamenta, Burgteatra i Gradske kuće.

U samom srcu grada, gotička katedrala Svetog Stefana baca svoje senke kroz uske kaldrmisane ulice. Palate i parkovi iz doba Habsburga - Palata Šenbrun sa Glorijetom i zoološkim vrtom, Palata Belvedere i Palata Hofburg - daju gradu imperijalni vazduh, obogaćen prelepim građevinama iz perioda secesije.

Zašto je doček Nove godine u Beču poseban?

Naravno, prošla godina je izgledala sasvim drugačije, budući da je Beč bio u potpunom zastoju - bez javnih okupljanja, zabranjenih vatrometa, bez pijaca itd.

Da li biste se pridružili velikoj proslavi usred Beča? Onda ste našli svoju zabavu za doček Nove godine. Vrhunac bečkih proslava je "Staza za doček Nove godine": 12 sati plesa i slavlja u centru grada. Uz zabavu služe se kulinarski specijaliteti i kuvano vino. Bez obzira da li više volite valcer, rok, pop, DJ setove ili pop muziku, garantovano je da ćete pronaći svoje mesto. Novu godinu dočekuje veliki vatromet na Rathausplatzu i Prateru.

Žurka počinje vrlo rano za naše prlike, u 14 časova, a traje do 2 časa posle ponoći. 

Na samom trgu se nalaze simpatične kućice u kojima možete kupiti kuvano vino, ogroman broj različitih vrsta piva, kobasice i mnogoooo slatkiša.

Beč: Grad muzike

Beč je dom Bečke filharmonije, jednog od najboljih orkestara na svetu. Čak i među najvećim svetskim dirigentima čast je preuzeti vodeću ulogu na novogodišnjem koncertu koji se održava u Zlatnoj sali Musikvereina svake godine 1. januara.

Bečki dečački hor svojim sjajnim glasovima inspiriše ljubitelje muzike širom sveta.

Osim klasične muzike, Beč ljubiteljima džeza nudi jedinstvene koncerte u džez klubu Porgi & Bess, ali ljubitelji elektronske muzičke scene svoj ritam mogu pronaći i na neobičnim lokacijama poput Dunavskog kanala ili Pratersterna.

Beč Nova godina 2024 - Doček koji je po mnogo stvari zaista poseban

Nova godina u Beču predstavlja miks fenomenalnih poseta raznih znamenitosti, odlično isplaniranog programa putovanja i fenomenalne zabave po kojoj je Balkan Fun turistička agencija poznata godinama unazad.  Kada pričamo o aranžmanu Beč Nova Godina 2023, želimo da napomenemo koje su to novogidšnje atrakcije koje ovaj grad nudi. Veliki Novogodišnji koncert Bečke filharmonije i bečki božićni vašari su zaštitni znak dočeka Nove godine u ovom gradu. Pored ove dve atrakcije, Beč nudi kvalitetan noćni život u klubovima, restoranima i diskotekama, a i žurka koja se organizuje na trgovima ispunjava sva očekivanja.

Beč Nova godina 2024 sa Balkan Fun-om

Turistička agencija Balkan Fun Travel već godinama čini da aranžman Beč Nova Godina doživite na najbolji način tako što pažljivo planira svaki detalj putovanja. 

Organizaciju putovanja prepustite našem profesionalnom timu, a vi dozvolite sebi da uživate u novogodišnjim čarolijama pod svetlima austrijske prestonice.

Pogledajte naš aranžman Beč Nova Godina 2024 rezervišite svoje mesto po najpovoljnijoj ceni na tržištu i krenite na nezaboravno novogodišnje putovanje u Beč sa Balkan Fun Travel-om.

 

Slična putovanja

Beč avionom iz Niša • Nova Godina 2024.

Možda će vas zanimati

Šta posetiti za vreme putovanja u Beč?