Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Minuta
Sekundi
Još 1 osoba gleda ovo putovanje.
Plan puta

1. dan Beograd – Srbija – Makedonija:

Okupljanje putnika i polazak u kasnim popodnevnim/večernjim časovima. Noćna vožnja preko Srbije i Makedonije sa usputnim pauzama radi odmora, osveženja i regulisanja carinskih i graničnih formalnosti.

2. dan /OHRID:

Dolazak na Ohrid i smeštanje u sobe. Obilazak grada: Radionica hartije, crkva Sv.Sofije, crkva Sv.Jovana Kanea, Plaošnik, ranohrišćanska bazilika, crkva Sv.Klimenta i Pantelejmona, Samuilova tvrđava, crkva Sv.Bogorodice Perivleptos, antički amfiteatar itd. Nakon info ture, vreme je za prvu dnevnu žurku! Povratak u smeštaj i Nakon završetka info ture spremili smo dnevnu žurku. Welcome Party. Noćenje.

3. dan Ohrid – Sv.Naum & Biljanini izvori (fakultativno):

Fakultativni obilazak manastira Sv.Naum i Biljaninih Izvora. Posmatraćete ušće Crnog Drima u Ohridsko jezero, uživaćete u legendi o vili Jezerki i Biljaninim suzama, čućete otkucaje srca iz kovčega Sv.Nauma, probaćete lekovitu vodu u vrtu crkve Sv.Petke, kupićete najlepše suvenire ukrašene ohridskim biserima. Nakon povratka sa izleta spremili smo dnevnu žurku. Povratak u smeštaj i spremanje za najluđu noć! Organizovan fakultativni doček Nove godine u jednom od najpoznatijih klubova ili restorana u Ohridu. Noćenje.

4. dan /Ohrid – Party Day (fakultativno):

Fakultativna dnevna žurka na brodu koju nastavljamo u jednom od klubova koji se nalaze na obali jezera. U večernjim časovima smo pripremili reprizu novogodišnje večeri u obližnjem klubu. Noćenje.

5. dan Ohrid – Makedonija – Srbija – BEOGRAD:

Napuštanje smeštaja i polazak za Srbiju u jutarnjim časovima. Obilazak Skoplja: Dušanov most na Vardaru, tvrđava Kale, Mustafa-Pašina Džamija, Stari Bazar. Polazak za Beograd u poslepodnevnim časovima. Dolazak u  kasnim večernjim časovima. KRAJ PROGRAMA

  NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
 1. U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska u većini slučajeva). Moguća su odstupanja sa vremenom ulaska kada grupa broji više od 50 putnika u jednom objektu. Sobe se napuštaju poslednjeg dana do 09:00 časova, osim u slučajevima kada je za realizaciju programa potrebno objekat napustiti ranije (postoji mogućnosti kasnijeg napuštanja soba).
 2. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
 3. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 4. Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
 5. Određeni smeštajni objekti mogu tražiti garanciju tj. depozit od svakog putnika prilikom ulaska u sobe. Isti se vraća prilikom napuštanja hotela ukoliko nije bilo pričinjene materijalne štete.
 6. Organizator putovanja – zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.
 7. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora Vip Tours d.o.o. usaglašeni sa Yuta standardima.
Broj licence organizatora je OTP 131/2021, Kategorija A 21.10.2021.
Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti | Žurke

NAPOMENE:
 1. Cena je izražena po osobi i uključuje smeštaj i prevoz iz Niša.
 2. U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan i iz Novog Sada, Doplata za prevoz iz Beograda 10€ i Novog Sada je 15€. Napomena: putnici koji žele da budu u istom autobusu, moraju uplatiti sedište iz istog grada polaska.
 3. Prevoz će biti organizovan u slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika – minimum 40 (proveriti u agenciji)
 4. Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Rezervacija sedišta u autobusu se doplaćuje 10€ po sedištu.
 5. Troškovi promene već potvđenih rezevacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 5€ po promeni po osobi. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.

POSLOVNICE:

 • Niš (Balkan Fun), Cara Dušana 39, 018 310 50 30, 069 500 25 24
 

Pogledajte na mapi lokacije smeštaja, klubova, fakultativnih izleta, kao i uputstva za dolazak do Ohrida iz Beograda i Niša - Mapa


 

Ohrid Nova Godina 2024

Ohrid Nova Godina 2024 • Ohrid je pravi izbor ukoliko želite novogodišnje putovanje koje je spoj zabave, odlično isplaniranog programa i povoljnih cena.

Ohrid se nalazi u jugozapadnom delu Makedonije, na severoistočnoj obali Ohridskog jezera. Ohrid Ohridsko jezero su jedno od glavnih turističkih odredišta u Makedoniji. U saobraćajnom smislu povezan je sa putevima koji vode do Skoplja, Bitolja, Debra Republike Albanije. U blizini grada nalazi se Ohridski aerodrom, preko koga se odvija vazdušni saobraćaj sa određenim detinacijama van Republike Makedonije. Saobraćaj u vodama Ohridskog jezera nije od velikog značaja. Koristi se u funkciji ribolova i u turističke svrhe. Jedini nedsotatak je odustsvo železničkog saobraćaja. O svemu ovome možete saznati više ukoliko krenete na Ohrid Nova Godina 2024.

Zašto je Ohrid pravi izbor za doček Nove Godine?

Doček Nove 2024. na Ohridu je nešto što će vas sigurno oduševiti! Ohrid je popularan po prijatnoj temperaturi čak i za vreme novogodišnjih prazika pa je on često izbor ljudi koji ne vole velike hladnoće. Pristupačne cene hrane i pića dozvoljavaju da se u potpunosti opustite pa je na vama da odlučite da li želite da promenite više lokala u toku dana ili da uživate samo u jednom. Veliki broj kafića, restorana i diskoteka organizuje dnevne i večernje žurke na kojima se možete provoditi. Za one koji ne vole žurke mogu da proslave novi početak gledajući novogodišnji vatromet u Ohridu na nekim od najboljih kafića i restorana "na krovovima" u gradu. Budite deo ekstravagantne proslave tako što ćete se prepustiti nekim od fantastičnih novogodišnjih događaja u Ohridu. Radite sve što vas uzbuđuje; zabavne aktivnosti, zabave, vatromet, maskenbal i još mnogo toga.

Gde je najbolje biti smešten na Ohridu?

Balkan Fun u svojoj ponudi za doček Nove godine 2024 na Ohridu ima smeštaje na najboljim lokacijama. Smeštaj u samom centru ili u blizini je uvek najbolja opcija kada govorimo u Ohridu. Svi smeštaji koji se nalaze u aranžmanu Ohrid Nova Godina 2024 se nalaze baš na ovakvim lokacijama.  Sve smeštaje možete pogledati na vrhu ove stranice.

Aranžmani Ohrid Nova godina - Izaberi i rezerviši!

Uz turističku agenciju Balkan Fun Travel aranžman Ohrid Nova Godina nudi sve što vam je potrebno. Na vama je samo da okupite ekipu za put, pogledajte koji smeštaji u Ohridu se nalaze u našoj ponudi, i odaberete onaj po svojoj meri!

Uz doček Nove godine u gradu kao što je Ohrid stara godina će vam se završiti uz smeh, a Nova Godina će početi uz zabavu i žurkanjem do ranih jutarnjih časova. Na vama je da okupite ekipu i rezervišete aranžman Ohrid Nova Godina 2024, a mi iz Balkan Fun turističke agencije ćemo učiniti sve da ovo bude najbolji doček u vašem životu!

Istorijski podaci za Ohrid

Još u drugoj polovini 8. veka Ohridska oblast postala je privlačno područe za bugarsku državu. Za vreme bugarskog cara Borisa I Mihaila, makedonske teritorije u vojno-administrativnom pogledu bile su uključene u nekoliko "komitata". Ohrid se nalazio u komitat koji je pokrivao oblasti Ohrid-Devol. 886. godine Klement je, posle kratkog boravka u bugarskom dvoru, poslat u Makedoniju sa važnom državnom misijom. Kao učitelj i episkop, Klement je zajedno sa Naumom postavio temelje takozvane ohridske glagoljske književne škole. Zahvaljujući aktivostima Klementa i Nauma, grad Ohrid je u drugoj polovini 9. veka postao slovensko kulturno središte, a car Samuil ga je pretvorio u verski centar i prestonicu kraljevstva. Njegove tvrđave i danas stoje visoko iznad grada.

Istorija imena grada Ohrida

Zbog velikog broja crkava i manastira, grad Ohrid je poznat kao balkanski i evropski Jerusalim. Poznat je i kao "Grad svetlosti", doslovni prevod starog imena Lihnidos. Oridski region uvršten je u UNESCO-vu svetsku baštinu. Prema jednoj legendi, koju su napisali braća Miladinov, kada je napravljena Ohridska trđava, car Justinijan se popeo na brda na kojima leži grad, i, gledajući u prelepu okolinu, uzviknuo "oh - brdo", što znači - prelepo brdo. Od tada se grad zove Ohrid. Savremeni Ohrid naslednik je drevnog Lihnida. Prema podacima, grad se prvi put pominje 2.400 godina pre nove ere. Lihnidos se nalazio na putu Via Egnatia, najstarijem i najznačajnijem rimskom saobraćajnom putu na Balkanu.

Možda će vas zanimati:

Ohrid • Turistički vodič