Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Minuta
Sekundi
Još 1 osoba gleda ovo putovanje.
Plan puta

1. dan BEOGRAD Polazak iz Beograda u 23:30h sa parkinga muzeja 25 maj-Kuća cveća. Vožnja preko Subotice i Segedina sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2. dan BUDIMPEŠTA Dolazak u Budimpeštu u ranim prepodnevnim časovima. Razgledanje grada sa stručnim vodičem (Trg HerojaAndraši bulevarOperaBaletski institutRuzveltov trglančani most SečenjiRibarski bastionicrkva Sv. MatejeCitadelakraljevski dvoracmost Eržebetulica Vaci). Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

3. dan BUDIMPEŠTA Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni odlazak do tržnog centra Campona uz posetu Tropikarijumu. Slobodno vreme. U večernjim časovima fakultativna vožnja brodom po Dunavu uz vodiča na srpskom jeziku. Nakon krstarenja fakultativna večera u Čardi uz muzički program. Noćenje.

4. dan BUDIMPEŠTA – SENT ANDREJA - BEOGRAD Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativno: Odlazak u Sent Andreju. Obilazak Trga Vuka KaradžićaPožarevačka i Beogradska crkvakuća Jakova Ignjatovićakrst Cara Lazaramuzej Srpske Pravoslavne crkveTrgovački trg. Slobodno vreme. Povratak u Budimpeštu. Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti | Žurke

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu dinara

  • SIGURNI POLASCI IZ NIŠA (Luk Oil pumpa pored Maxija) i ČAČKA (Železnička stanica) – DOPLATA 20 €;
  • KRAGUJEVCA (kod Lidl-a) - DOPLATA 15 €;
  • VELIKA PLANA (Restoran Evropa - autoput),
  • POŽAREVAC - naplatna rampa – DOPLATA 10 €.

U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA IZ NAVEDENIH GRADOVA ISTI SE TRANSFERIŠU DO BEOGRADA I NAZAD. *NAPOMENA ZA PREVOZ IZ NOVOG SADA: Polazak je sa parkinga kod Lokomotive.


Budimpešta • Proleće 2023 • Evropske Metropole • od 99€

Budimpešta Putovanje 2023 - Posetite mađarsku prestonicu u proleće. Osećate se mlado i zabavno, elegantno ili stilizovano, "uvek u modi" ili opušteno? Širok je spektar ponuda za putovanje u Budimpeštu, a mi smo pripremili odličnu ponudu za vas.

Da li je najbolje mesto u Evropi za prolećno putovanje? Izbegavajte Budimpeštu u decembru i vratite se u julu, avgustu. Ali hajde da vidimo najbolje stvari o putovanju u Budimpeštu, ovom omiljenom danu mnogima.

Budimpešta ima za svakoga ponešto - od dramatične istorije i raskošne arhitekture do lekovitih termalnih voda i noćnog života bez premca u istočnoj i centralnoj Evropi.

Budimpešta • Putovanje u proleće

Proleće je savršeno vreme za putovanje u Budimpeštu, grad koji je prepun istorije, kulture i uživanja u hrani i piću.

Budimpešta je poznata po svojim prelepim spomenicima i arhitekturom, od gotičkih katedrala do art nouveau zgrada. Posetite impresivnu Budimsku katedralu ili se popnite na Kraljevski dvorac za neodoljiv pogled na grad i mesto odakle možete napraviti najlepše fotografije.

Proleće je takođe idealno vreme za šetnju kroz grad, posebno na obali Dunava. Prošetajte se pored pešačke zone Andrássy út ili se opustite u parku Városliget.

Budimpešta takođe ima izvanrednu kulinarsku scenu, sa mnogim restoranima koji nude tradicionalnu mađarsku hranu, kao što su goulash i langos. Posetite neku od brojnih vinarija za degustaciju lokalnih vina.

Ako želite da se opustite, posetite neke od termalnih kupatila koja su toliko poznata u Budimpešti, kao što su Széchenyi ili Gellért.

Proleće je idealno vreme za putovanje u Budimpeštu, sa svojim prelepim vremenom i raznovrsnom ponudom aktivnosti. 

Budimpešta putovanje • Gurmanski raj 

Budimpešta je grad koji je poznat po svojim gurmanskim proizvodima, a putnici koji su posetili ovaj grad uvek se vraćaju sa nezaboravnim iskustvom povezanim sa hranom.

Najpoznatija je tradicionalna mađarska hrana. Gulaš je naravno na vrhu liste, a postoji mnogo restorana koji ga spremaju na različite načine, tako da svako može pronaći ono što mu odgovara. Langos, oblatne sa raznim nadjevima, su takođe neodoljive.

Mađarska kuhinja takođe se ističe po svojim vinima, a putnici će imati priliku da probaju nekoliko lokalnih sorti. Crvena vina poput Tokaj i Egri Bikavér su izvanredna, a bela vina kao što je Furmint su takođe neodoljiva.

Konditorski proizvodi su još jedna stvar koja će oduševiti putnike. Palačinke sa raznim nadevima, krempite i chimney cake su neodoljive.

Lokalno pivo je još jedna stvar koja se ističe u Budimpešti, sa različitim okusima i ukusima koji će zadovoljiti svakog ljubitelja piva.

Ukratko, Budimpešta je grad koji je prepun gurmanskih proizvoda, sa tradicionalnom mađarskom hranom, vinima i slatkišima koji će oduševiti svakog putnika. Ako ste ljubitelj hrane, Budimpešta je grad koji morate posetiti.

Budimpešta putovanje Prošlost pri ruci

Kažu da je prošlost druga država, ali to je uvek bilo u Budimpešti. Pogledajte rupe od metaka i tragove gelera na zgradama iz Drugog svetskog rata i ustanka 1956. godine. Postoje tužni podsetnici poput dirljivog spomen obeležja Cipele na Dunavu, ali i oni, nade i pomirenja-poput „mača“ bivše zgrade tajne policije na Andrassi utu koji je sada pretučen u „lemeš“ koji je Kuća Teror, sa ispričane obe strane priče - levo i desno.

Budimpešta je grad sa bogatom istorijom i kulturom, koji privlači mnogo turista svake godine. Grad je bio središte političkog, kulturnog i ekonomskog života Mađarske već više od 1000 godina.

Istorija grada počinje sa utemeljenjem grada Budim, na desnoj obali Dunava, u srednjem veku. Grad je rastao i proširivao se tokom vekova, a u 19. veku, Budim i Pešta su se spojili u jedan grad, dajući mu ime Budimpešta.

Nekoliko istorijskih spomenika su must-see za posetioce. Kraljevski dvorac Budim je jedan od najvažnijih spomenika, sa svojim impresivnim arhitekturom i pogledom na grad. Katedrala sv. Matije je još jedan važan spomenik, sa svojim gotičkim stilom i impresivnom unutrašnjom dekoracijom.

Turisti takođe imaju priliku da saznaju više o mađarskoj istoriji u nekim od muzeja grada, kao što su Muzej mađarske istorije ili Muzej Rathenau.

Ukratko, Budimpešta je grad sa bogatom istorijom i kulturom, sa mnogim istorijskim spomenicima i muzejima koji će posetiocima pružiti nezaboravno iskustvo.

Budimpešta putovanje • Najbolji aranžmani sa Balkan Fun Travel-om

Uz turističku agenciju Balkan Fun Travel aranžman Budimpešta putovanje obuhvata sve što je potrebno. 

Pogledajte naš aranžman za putovanje u Budimpeštu , iskoristite SPECIJALNU PONUDU i rezervišite mesto po najpovoljnijoj ceni na tržištu.