Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu dinara
  • SIGURNI POLASCI IZ NIŠA (Luk Oil pumpa pored Maxija) i ČAČKA (Železnička stanica) – DOPLATA 20 €;
  • KRAGUJEVCA (kod Lidl-a) - DOPLATA 15 €;
  • VELIKA PLANA (Restoran Evropa - autoput),
  • POŽAREVAC - naplatna rampa – DOPLATA 10 €.
U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA IZ NAVEDENIH GRADOVA ISTI SE TRANSFERIŠU DO BEOGRADA I NAZAD. *NAPOMENA ZA PREVOZ IZ NOVOG SADA: Polazak je sa parkinga kod Lokomotive. POPUSTI I DOPLATE:
  • popust za decu do 10 godina u pratnji dve odrasle osobe 10 €,
  • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5 €,
  • popust za putnike na sopstvenom prevozu 15 € (na upit),
  • doplata za 1/1 sobu 40 €.
Putovanje u Budimpeštu - Evropske metropole

Budimpešta Putovanje 2022

Budimpešta Putovanje 2022 - Posetite mađarsku prestonicu u proleće. Osećate se mlado i zabavno, elegantno ili stilizovano, "uvek u modi" ili opušteno? Širok je spektar ponuda za putovanje u Budimpeštu, a mi smo pripremili odličnu ponudu za vas.

Da li je najbolje mesto u Evropi za prolećno putovanje? Izbegavajte Budimpeštu u decembru i vratite se u julu, avgustu. Ali hajde da vidimo najbolje stvari o putovanju u Budimpeštu, ovom omiljenom danu mnogima.

Budimpešta ima za svakoga ponešto - od dramatične istorije i raskošne arhitekture do lekovitih termalnih voda i noćnog života bez premca u istočnoj i centralnoj Evropi.

Ljudski dodir

Lepota Budimpešte nije sve što je Bog dao; čovečanstvo je takođe igralo ulogu u oblikovanju ovog lepog lica. Arhitektonski gledano, grad je riznica, sa dovoljno baroknih, neoklasicističkih, eklektičnih i secesijskih građevina da zadovolje sve. Sve u svemu, Budimpešta ima osećaj fin de siecle, jer je tada, tokom „zlatnog doba“ prestonice krajem 19. veka, izgrađena većina onoga što danas vidite.

Budimpešta - Istorijske znamenitosti

Prošlost pri ruci

Kažu da je prošlost druga država, ali to je uvek bilo u Budimpešti. Pogledajte rupe od metaka i tragove gelera na zgradama iz Drugog svetskog rata i ustanka 1956. godine. Postoje tužni podsetnici poput dirljivog spomen obeležja Cipele na Dunavu, ali i oni, nade i pomirenja-poput „mača“ bivše zgrade tajne policije na Andrassi utu koji je sada pretučen u „lemeš“ koji je Kuća Teror, sa ispričane obe strane priče - levo i desno.

Jedi, pij i budi Mađar

Mađarska hrana ima mnogo više od gulaša i ostaje jedan od najsofisticiranijih stilova kuvanja u istočnoj i centralnoj Evropi. Mađari mogu preterati kada kažu da postoje tri esencijalne svetske kuhinje - francuska, kineska i njihova. Ali reputacija Budimpešte kao prestonice hrane u velikoj meri datira s kraja 19. i prve polovine 20. veka i, uprkos slabom periodu komunizma, grad ponovo privlači pažnju. Tako su i odlična mađarska vina-od Egerovih složenih crvenih i Somlovih krečnjaka do slatkog Tokaja.

In the Soak

Budimpešta je blagoslovena obiljem toplih izvora. Kao rezultat toga, „uzimanje vode“ ovde je iskustvo od vremena Rimljana. Niz kupatila je velikodušan-možete birati između turskog doba, secesije i modernih objekata. Neki ljudi traže lek za sve što ih muči, ali većina je tu radi zabave i opuštanja - iako mi i dalje smatramo da je to najbolji lek na svetu za ono što Mađari zovu macskajaj (mačji jauk) - mamurluk.

Pogledajte naš aranžman za putovanje u Budimpeštu iskoristite SPECIJALNU PONUDU i rezervišite mesto po najpovoljnijoj ceni na tržištu.

SMEŠTAJ U NEKOM OD NAVEDENIH HOTELA:

Hotel Millenium 3* (ex Tulip Inn) – se nalazi u blizini metro stanice Nagyvarad Ter. Do centra grada se metroom stiže za manje od 10 minuta. Svaka soba ima kupatilo, telefon, SAT TV, mini bar, internet pristup i klima uređaj. Više informacija na www.hunguesthotels.hu/en/hotel/budapest/hunguest_hotel_millennium. Hotel Millenium - Budimpešta Putovanje 2022

Impulso Fashion hotel 4* (bivši hotel Atlas City) - nalazi se u centru Budimpešte na samo 170 metara od Trga Pape Jovana Pavla II. Najbliža metro stanica na metro liniji 4, sa koje se stiže do Železničke stanice Keleti, udaljena je 1 km. Besplatan WiFi dostupan je u svim prostorijama. Sve sobe hotela imaju klima-uređaj sa individualnim podešavanjem. Trg Blaha Lujza, gde je smeštena metro stanica na liniji M2, stanice brojnih autobuskih linija i stanica tramvaja br. 6 koji saobraća non-stop, nalazi se na manje od 500 metara. Više informacija o hotelu na https://www.mellowmoodhotels.com/hu/hotelek/impulso-fashion-hotel/

Impulso Fashion Hotel - Budimpešta putovanje 2022

Hotel Novotel City 4* - Ovaj hotel sa 4 zvezdice udaljen je samo 20 minuta vožnje od pešačke ulice Vaci utca u centru Budimpešte. Novotel City nudi zatvoreni bazen, saunu i fitness centar. Prostrane, klimatizovane sobe u Novotel City nameštene su u modernom stilu i uključuju LCD TV sa satelitskim programima i sefom. U klimatizovanom restoranu Novo2 Café Lounge poslužuju se jela mađarske i međunarodne kuhinje. Novotel Budapest City udaljen je samo 3 autobusne stanice od centra grada (linija 8). Do stanice podzemne željeznice Deli Palyaudvar može se doći za 2 minuta tramvajem linija 61 i 17. Više informacija o hotelu na https://all.accor.com/

Hotel Novotel City - Putovanje u Budimpeštu
Plan puta

1. dan BEOGRAD Polazak iz Beograda u 23:30h sa parkinga muzeja 25 maj-Kuća cveća. Vožnja preko Subotice i Segedina sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2. dan BUDIMPEŠTA Dolazak u Budimpeštu u ranim prepodnevnim časovima. Razgledanje grada sa stručnim vodičem (Trg HerojaAndraši bulevarOperaBaletski institutRuzveltov trglančani most SečenjiRibarski bastionicrkva Sv. MatejeCitadelakraljevski dvoracmost Eržebetulica Vaci). Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

3. dan BUDIMPEŠTA Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni odlazak do tržnog centra Campona uz posetu Tropikarijumu. Slobodno vreme. U večernjim časovima fakultativna vožnja brodom po Dunavu uz vodiča na srpskom jeziku. Nakon krstarenja fakultativna večera u Čardi uz muzički program. Noćenje.

4. dan BUDIMPEŠTA – SENT ANDREJA - BEOGRAD Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativno: Odlazak u Sent Andreju. Obilazak Trga Vuka KaradžićaPožarevačka i Beogradska crkvakuća Jakova Ignjatovićakrst Cara Lazaramuzej Srpske Pravoslavne crkveTrgovački trg. Slobodno vreme. Povratak u Budimpeštu. Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti | Žurke