Kontaktirajte nas

Cara Dušana 39, 18000 Niš Pon-Pet 09-19h, Sub 10-15h
Online rezervacije i prijave su besplatne
Plan puta

1. dan / BEOGRAD – Srbija – Makedonija –  Grčka:

Sastanak grupe na dogovorenom mestu u večernjim časovima. Vožnja preko Srbije, Makedonije i Grčke uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti…

2-8. dan / Grčka – PARALIJA:

Dolazak u Paraliju u jutarnjim časovima i smeštanje u hotel. Tokom boravka u Paraliji imaćete mogućnost fakultativnih izleta do Soluna, prestonice severnog dela Grčke, zatim prelepih Meteora- još jedan dragulj Grčke je smešten na visokoj steni u blizini grada Kalambaka. Tu možete videti impresivne ikone i freske iz vizantijskog perioda, i mnoge druge interesantne znamenitosti koje ovaj region Grčke pruža.

9. dan / Paralija – Grčka – Makedonija – Srbija – Beograd:

Nakon napuštanja soba i pakovanja prtljaga u buseve sledi polazak i vožnja preko Grčke, Makedonije i Srbije.               

Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima. KRAJ PROGRAMA.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti | Žurke

O HOTELU

HOTEL PLAZA 2*- renoviran 2011. godine. Tip soba: 1/2, 1/3, 1/4. Svaka soba poseduje kuhinju, kupatilo, televizor i klima uređaj (nije uključen u cenu).  Nalazi se u centru grada Paralije, ušuškan u bezbednoj i tihoj ulici, na samo 130 metara od plaže. Ispred hotela je prelep park sa fontanom i namenskim igralištem za decu. Osim na recepciji i holu hotela, naši gosti mogu da se opuste, vina i večeraju u baru/restoranu pod nazivom „Jazz Club Gucha” koji se nalazi u okviru hotela.

Paralija Leto 2022

Paralija Leto 2022 - Letovalište Paralija se nalazi na obali Pijerija, na obalama Termaičkog zaliva. Udaljeno je 7 km od Katerinija. Paralija se smatra se delom  Katerinija. Povezana je sa Olimpijaki Akti preko osvetljenog obalnog puta sa paralelnom biciklističkom stazom i pešačkom zonom za večernje šetnje i nezaboravna jutra.

Paralija je osnovana 1922. godine od strane ribara, a njeni stanovnici su bili imigranti koji dolaze iz Kiosa, Mala Azija (Zaliv Propontida). U početku su se nastanili u Solunu, ali su se posle izvesnog vremena (deo njih) za stalno uselili u ovaj kraj jer ih je podsećao na domovinu. Posleratne karte pominju selo kao Skala Vromeris (skala = pristanište). Preimenovana je u Paralia Katerinis 1950. godine, a priznata je 1966. godine.

Zbog svog povoljnog položaja, u Paraliji je razvijen turizam sa dosta hotela, restorana i druge infrastrukture koja je obezbeđena svim posetiocima. Tome razvoju doprinele su i njegove prostrane plaže i mala udaljenost između putne i železničke ose.

Plaže u Paraliji

Kosmopolitske plaže Paralije prostiru se kilometrima sa svojim tankim, čistim i zlatnim peskom i plitkim vodama. Oni su godinama nagrađivani Evropskom plavom zastavom. Pošto su široke i peščane, plaže su svakog leta preplavljene brojnim turistima. Štaviše, opremljeni su odgovarajućom infrastrukturom kao što su sportski tereni, pešačke zone, parking prostori, vodeni sportovi, pristup za osobe sa invaliditetom kao i medicinski centar.

Veoma malo mesta kombinuje toliko različitih vrsta zabave, rekreacije i kulturnog života sličnog Paralija, zahvaljujući marljivosti i ljubaznosti ljudi. Paralija predstavlja kosmopolitsko turističko mesto za hiljade turista koji uživaju u visokokvalitetnim uslugama i nekim od najorganizovanijih plaža sa zasluženom Plavom zastavom.

U Paralii možete pronaći veliki broj hotelskih kompleksa i svih kategorija soba/apartmana za iznajmljivanje, taverne koje nude grčku - mediteransku (ukusna morska hrana i ukusna tradicionalna jela) kao i internacionalne kuhinje. Osim toga, tu su lokalne pijace, vodeni sportovi, važni kulturni događaji i veliki izbor noćnih klubova. Atletske aktivnosti variraju od plivanja, pedalina, jedrenja i ronjenja do parasailinga i jedrenja na dasci. Tu su i sportski tereni za sve vrste sportova. Sve navedeno može garantovati nezaboravan odmor.

Šta bi trebalo uraditi na putovanju u Paraliju

Tokom svog boravka u Paraliji imate priliku da učestvujete u brojnim aktivnostima. Na našoj divnoj plaži, pored legendarne planine Olimp, kao iu širem regionu, možete pronaći razne aktivnosti. Neki od njih su navedeni u nastavku:

Iznajmljivanje automobila/motocikla/bicikla

Možete iznajmiti vozilo od pouzdanih preduzeća koja se aktivno bave iznajmljivanjem kako biste se mogli kretati. Možete nas kontaktirati pre vašeg odmora kako bismo vam predložili neke od njih i dogovorili željeno vozilo pre vašeg dolaska.

Ronjenje

Ne samo u Paraliji, već i u širem regionu postoje ronilački klubovi sa dugogodišnjim iskustvom koji vam omogućavaju da doživite neverovatno iskustvo. Dno mora je impresivno i potpuno smo sigurni da će biti nezaboravno.

Vodeni sportovi

U regionu Paralia Katerinis nudi se veliki izbor sportova na vodi (pedaline, jedrenje na dasci, jet ski itd.). Tokom vaše posete, možete uživati u jednom od sportova na vodi koji vas najviše fascinira.

Streljaštvo

Definitivno možemo da se pobrinemo za entuzijaste streličarstva! Jedino što treba da uradite je da kontaktirate streličarski klub ili lokalno streličarsko udruženje i uživate u ovom neverovatnom iskustvu.

Planinski biciklizam

Za one koji vole planinske aktivnosti, a posebno na planini Olimp, planinski biciklizam bi bio idealan. Izrazite interesovanje za ovu aktivnost u nekom od lokalnih klubova i želja će vam se ostvariti.

Jednodnevni izleti u planine – planinarenje

Ako volite planinarenje, onda možete zakazati dan penjanja ili planinarenja na šarmantnoj planini Olimp sa iskusnim i organizovanim timom. Ne propustite priliku da lutate domom grčkih bogova i divite se njegovoj veličanstvenoj lepoti. Reči ne mogu zaista opisati pejzaže koji oduzimaju dah na koje ćete naići.

Paraglajding

Za one od vas koji su zainteresovani za ekstremne sportove možemo da ponudimo nezaboravno iskustvo paraglajdinga sa jednog od vrhova planine Olimp. Možete se diviti kako divno izgleda obala Pijerije odozgo, kao i šuma Olimpa, i osetiti nalet adrenalina u vašem telu dok letite kroz vazduh. U Pieriji ima dosta profesionalaca u paraglajdingu i sve se izvodi bezbedno i pod nadzorom iskusnih instruktora.

PARALIJA LETO 2022 - najbolji aranžmani uz Balkan Fun Travel

Putovanje na aranžman Paralija Leto 2022 iz naše ponude obuhvata smeštaj, prevoz i organizaciju putovanja u celini. Pogledajte našu ponudu hotela i odaberite najbolju opciju za vas i krenite na nezaboravno letovanje sa turističkom agencijom Balkan Fun Travel.