Prijavi se za ovo putovanje po najboljoj ceni!

Plaćanje po jedinstvenoj ceni po osobi - SVE uključeno u cenu (smeštaj, prevoz...).

Cene su bez dodatnih troškova sa plaćanjem po srednjem kursu NBS.

Smeštaj Tip smeštaja 30.04. - 04.05.
KOLMAR: THE ORIGINALS CITY HOTEL COLMAR GARE 3* 1/2 sa doručkom179€
1/3 sa doručkom179€

Kontaktirajte nas

Cara Dušana 39, 18000 Niš Pon-Pet 09-19h, Sub 10-15h
Online rezervacije i prijave su besplatne
Plan puta

1. DAN, POLAZAK Polazak iz Kraljeva oko 13h (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete obaveštenje dan pred putovanje, najkasnije do 14h, obavezno kontaktirajte agenciju). Ukoliko krećete iz Niša, obezbeđen je transfer. Vožnja kroz Mađarsku, Austriju, Nemačku ka Francuskoj sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN, KOLMAR Dolazak u Kolmar, grad koji se smatra jednim od najpopularnijih destinacija oblasti Alzas. Kolmar je karakterističan po očuvanom starom gradu, arhitektonskim spomenicima i muzejima. U njemu su rođeni značajni umetnici, a najpoznatiji je, svakako, Frederik Bartoldi, autor Kipa slobode u Njujorku. Smeštaj u hotel oko 15h. Slobodno vreme. Popodne, organizovani odlazak sa vodičem u centar grada gradskim prevozom (karta za gradski prevoz se kupuje individualno). Kratko upoznavanje sa gradom. Povratak.u hotel individualno. Noćenje.

3. DAN, KOLMAR – STRAZBUR (fakultativno) Doručak. Slobodno vreme za individualni obilazak Kolmara. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do prestonice Alzasa – Strazbura. Strazbur je grad sa veoma zanimljivom istorijom. Ovo je grad ispunjen raznim stilovima, ali i autentičnim mentalitetom. Upoznavnaje grada čija je glavna znamenitost čuvena katedrala Notre – Dame koja je bila najviša zgrada na svetu od 1647 – 1874. godine. Danas je šesta po veličini crkva u svetu i smatra se za remek delo gotičke arhitekture. Zvonik crkve dostiže visinu od 142 m i vidi se iz dalekih delova ravnice Alzas. Slobodno vreme. Povratak u Kolmar. Noćenje.

4. DAN, KOLMAR – CIRIH (fakultativno) Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Polazak ka Cirihu. Po dolasku razgledanje grada u pratnji vodiča; trg Lindenhof, Banhofštrase – jedna od najelegantijih ulica u Evropi… Slobodno vreme za šetnju kraj Ciriškog jezera. U večernjim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

5. DAN, POVRATAK Dolazak na mesto polaska u prepodnevnim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.


  • POLAZAK IZ PANČEVA, JAGODINE, ĆUPRIJE – DOPLATA 10€
  • POLAZAK IZ NIŠA – DOPLATA 20€

U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA IZ NAVEDENIH GRADOVA ISTI SE TRANSFERIŠU DO KRALJEVA I NAZAD.

 

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti | Žurke

Otkrijte Čaroliju Kolmara: Nezaboravno putovanje u Kolmar sa posetom Strazburu i Cirihu

Dobrodošli na početak vaše avanture koja vas vodi kroz srce Evrope, gde ćete otkriti skrivene dragulje Alzasa i Švajcarske. Naše pažljivo osmišljeno putovanje u Kolmar pruža vam priliku da doživite čarobnost Kolmara, istorijske lepote Strazbura i urbanog duha Ciriha. Pridružite nam se i osetite duh starih vremena dok istražujemo gradove bogate kulturom, istorijom i nezaboravnim pejzažima.

O Kolmaru 

Kolmar, često nazivan "najlepšim gradom u Alzasu", pruža jedinstven doživljaj sa svojim šarenim kućama, uskim ulicama i kanalima koji ga čine "Malom Venecijom". Naša aranžman "Putovanje u Kolmar" vodi vas kroz četvrt La Petite Venise, gde se tradicija prepliće sa savremenim životom. Uživajte u degustaciji lokalnih vina i otkrijte zašto je Alzas poznat po svojim vinogradima. Razgledanje takođe uključuje obilazak Muzeja Unterlinden, doma poznatog Isenheimskog oltara, koji predstavlja remek-delo nemačke renesanse.

O Strazburu

Strazbur, grad koji leži na granici između Francuske i Nemačke, poznat je po svojoj dvostrukoj kulturi i bogatoj istoriji. Obilazak Strazbura uključuje posetu impozantnoj Katedrali Notre-Dame, čuvenoj po svojoj visokoj gotičkoj arhitekturi i astronomskom satu. Šetnja kroz istorijski kvart La Petite France otkriće vam šarmantne drvene kuće koje datiraju iz srednjeg veka, savršeno očuvane do danas. Uživajte u lokalnim specijalitetima kao što su flammkuchen ili choucroute u jednom od tradicionalnih alsaskih restorana.

O Cirihu

Kao najveći grad u Švajcarskoj, Cirih nudi mnoštvo kulturnih atrakcija, uključujući muzeje, umetničke galerije i operu. Tura po Ciriha vodi vas kroz starogradsko jezgro, gde ćete otkriti kako se savremena arhitektura sjajno uklapa sa istorijskim znamenitostima. Obavezno posetite Bahnhofstrasse, jednu od najskupljih shopping ulica na svetu, kao i brojne butike koji prikazuju švajcarsku preciznost i kvalitet, od časovnika do čokolade.

Otkrijte Kolmar, Strazbur i Cirih - Rezervišite već danas

Ne propustite priliku da istražite čaroliju Kolmara, istorijski značaj Strazbura i urbanu dinamiku Ciriha. Obezbedite svoje mesto na ovom nezaboravnom putovanju i doživite neke od najlepših evropskih destinacija u punom sjaju.

Rezervišite već danas i osigurajte svoje mesto na ovom magičnom putovanju. Popunite upit na našem sajtu ili nas kontaktirajte telefonom i obezbedite sebi najbolju ponudu.

Da li ste znali? Zanimljivosti o Kolmaru, Strazburu i Cirihu

Kolmar

  • Statua Slobode u Njujorku: Da li ste znali da je kreator Statue Slobode, Frédéric Auguste Bartholdi, rođen u Kolmaru? Grad se ponosi ovom činjenicom i čak ima svoju malu repliku Statue Slobode. Otkrijte više o Bartholdiju u lokalnom muzeju posvećenom njegovom radu.
  • Kuća glava: Jedna od najneobičnijih zgrada u Kolmaru je "Maison Pfister" ili Kuća Pfister. Izgrađena 1537. godine, ova kuća je poznata po svojoj ekstravagantnoj freski koja prikazuje scene iz biblijskih i rimskih priča, kao i portrete klasičnih humanista.

Strazbur

  • Astronomski sat: Strazburška katedrala dom je jednog od najkompleksnijih astronomskih satova na svetu, izvorno izgrađenog 1547. godine. Ovaj sat ne samo da pokazuje vreme, već i solarno i lunarno zatamnjenje, te položaj Sunca, Meseca i planeta.
  • Evropski parlament: Strazbur je jedan od tri službena sedišta Evropske unije i jedini grad koji nije glavni grad države a domaćin je zasedanja parlamenta. Zgrada Louise Weiss, gde se održavaju plenarne sednice, oblikovana je da liči na pticu sa rasprostranjenim krilima ili na "oblak u pantalonama".

Cirih

  • Kazna za narušavanje tišine: U Cirihu i mnogim drugim švajcarskim gradovima, izuzetno se ceni tišina. Tako su, na primer, pranje veša ili puštanje glasne muzike noću strogo regulisani, a neke aktivnosti kao što je bacanje smeća u nedelju su zabranjene.
  • Lindenhof Hill: Ovo mesto nije samo javni park sa izvanrednim pogledom na starogradsko jezgro Ciriha, već je i istorijsko mesto gde su se odigrali ključni momenti u istoriji grada. Na Lindenhofu, rimski graditelji postavili su carinsku postaju u 4. veku, a kasnije je postao mesto gde su se donosile važne odluke u srednjovekovnom periodu.