Kanjon Pive i Pivsko jezero

Kanjon Pive i Pivsko jezero je nadaleko poznato, al zaista nije na odmet da pročitate nešto novo. Piva izvire iz vrela Sinjac na Goliji. Svojim tokom prolazi kroz gorostasne planine čineći spektakularan kanjon visine i do 1300m i dužine oko 33km,na kom reka stvara izuzetnu snagu koja je korištena za gradnju hidroelektrane Mratinje. Grdanja HE Mratinje se odvijla od 1967g-1975g i njena impozantana visina od čak 220m je svrstava među najviše u brane u Evropi.

Opis i realizacija izleta odnose se na programe putovanja za RAFTING TAROM.

Kanjon Pive i Pivsko jezero

Izgradnjom brane, kao i stvaranjem veštačog Pivskog jezera, koje danas predstavlja najveći rezervoar pitke vode na Balkanu, u potpunosti je potopljeno staro naselje Plužine, kao i manastir Piva. Naselje je ponovo izgradjeno na obroncima jezera, a Pivski manastir je, kamen po kamen, premešten na novu lokaciju na kojoj se i danas nalazi. Jezero, sa svojom smaragdnom-zelenom bojom, čudesnom prirodom kao i velelepnim Pivskim kanjonom, predstavlja jedan od najlepših lokaliteta ovog kraja.

Kanjon Pive i Pivsko jezero

Program putovanja

Polazak iz kampa, sa našim terenskim vozilima. Prilikom puta ka Plužinama, imaćemo priliku vidimo velelepni kanjon reke Pive kao i fascinantnu prirodu koja ga okružuje. Napravićemo kratku pauzu za fotografisanje na impozantnoj brani Mratinje, čija visina od 220m i pogled na kanjon ostavljaju bez daha. Zatim, nastavljamo obilazak kanjona i povratak u naš kamp. Još jednom ćete imati prliku da fotografišete i zauvek sačuvate od zaborava prelepe pejzaže ovog kraja.

Kanjon Pive i Pivsko jezero

Cena izleta obuhvata:
  • Transport učesnika našim terenskim vozilima
  • Sve pripadajuće takse
Opšte napomene:
  • Okvirno trajanje izleta 4h
  • Prethodno iskustvo nije potrebno
  • Minimalan broj učesnika za realizaciju izleta je 4 osobe
  • Satnice u opisu aranžmana nisu fiksne i mogu se menjati zavisno od želje i potreba gostiju

Kanjon Pive i Pivsko jezero 

Ovaj izlet se po dogovoru može kombinovati ili produžiti sa drugim aranžmanima i izletima iz naše ponude za RAFTING TAROM.