Smeštaj Tip smeštaja 30.12. - 03.01.
SOLUN: HOTEL ANESISS 3* 1/3 sa doručkom119€
1/2 sa doručkom129€
Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Minuta
Sekundi
Još 1 osoba gleda ovo putovanje.

VAŽNO:

  1. Plaćanje svih naših aranžmana vrši se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS) na dan uplate.
  2. Cene iz tabele važe do subote ili do popunjavanja slobodnih mesta.
  3. Navedene cene iz tabele se odnose na PAKET ARANŽMAN (100% hotelski smeštaj sa doručkom i prevozom) na polazak iz Beograda, Kragujevca i Niša.
  4. Za polazak iz Novog Sada cena se uvećava za 10€. 
  5. PROVERITE VAŽNOST PASOŠA! Minimalan rok važenja pasoša za ulazak u zemlje EU iznosi 3 meseca od datuma završetka putovanja.
  6. Putnici koji ne poseduju putne isprave Republike Srbije dužni su da se upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
PRODAJNA MESTA: Niš, Cara Dušana 39, 018 310 50 30, 069 500 25 24

SOLUN NOVA GODINA 2022 

Solun Nova Godina 2022 - Ukoliko ste osoba koja voli dobar provod, sjajne restorane i odličnu hranu, opuštenog ste duha i uživate u životu, Solun je najbolje mesto za doček Nove godine za Vas. U novogodišnjoj noći možete uživati u veoma intenzivnom noćnom životu. To je drugi grad u zemlji po raznovrsnosti noćnog provoda, posle Atine. Spremite se da uživate u izuzetnim DJ nastupima i živoj muzici koja traje do ranih jutarnjih časova.

Balkan Fun te vodi na aranžman Solun Nova Godina 2022 po najpovoljnijoj ceni na tržištu.

O SOLUNU

Solun, drugi po veličini grad u Grčkoj, ima neprekidnu istoriju dugu 2.300 godina. Nazvan po sestri Aleksandra Velikog, grad je osnovan kao glavna luka Makedonskog kraljevstva. Bio je istorijsko mesto susreta pet različitih kultura: helenističke, rimske, vizantijske, otomanske i jevrejske, koje su se uprkos nekim turbulentnim susretima spojile i mirno cvetale, stvarajući istinski kosmopolitski grad u jugoistočnoj Evropi, sa više od million stanovnika.

Drugi po veličini grad u Grčkoj, Solun, poznat je po svojim živahnim ulicama, živahnom noćnom životu i kulturnom potpisu. To je savršena kosmopolitska destinacija za svakog posetioca. Ukoliko volite da uživate u kafićima i restoranima sa pogledom na more, a veče provedete u nekom od fenomenalnih klubova, Solun je prava destinacija za vas. 

Solun takođe ima mističnu atmosferu, naglašenu trajnim simbolima njegove duge istorije, od Bele kule na obali oivičenoj kafićima pa sve do vizantijskih zidina, neposredno iznad Ano Poli (Gornjeg grada), očaravajuće četvrti lepe tradicionalne kuće smeštene na krivudavim, mirnim uličicama.

ŠTA POSETITI U SOLUNU 

BELA KULA

Prelepo izgrađeno, okruglo utvrđenje na istočnoj obali. Izgrađena je u 15. veku kao deo gradskih morskih utvrđenja i postala je najprepoznatljivija znamenitost Soluna. Za vreme otomanske okupacije postao je simbol terora zbog jezivih pogubljenja zatvorenika koja su se tamo dešavala. Nakon oslobođenaj grada 1912. godine, kula je "izbeljena" kako bi se očistila od krvi kojom je tako često bila umrljana, pa otuda i naziv "Bela kula". U kuli se nalazi "Muzej istorije i umetnosti Soluna".

ROTONDA

Kružna zgrada podignuta 306. godine nove ere kao Panteon ili mauzolej rimskog cara Galerija. Pod Teodosijem Velikim, Rotonda je postala hrišćanska crkva sa samo nekoliko dopuna i izmena. Mozaici u Rotondi su jedinstveni za to doba (4. vek). Munara je sačuvana od kasnijeg korišćenja kao džamije u periodu od 1590-1912 pod osmanskom vlašću. Smeštena je u ulici Dimitriua Gunarija, Rotonda i izvajani Galerijev uk na trgu Kamara dve su od najprepoznatljivijih znamenitosti grada. Preko puta ulice, trg Navarino prikazuje ostatke drevne gradske pijace.

CRKVA SVETOG DIMITRIJA

Crkva svetog Dimitrija se nalazi u samom centru Soluna. Ova crkva je petobrdna bazilika, sa pripratom i transeptom.  Ogromna je po veličini, impresivnih razmera (dužina 43,58m i širina 33m). Pripada tipu bazilike sa drvenim krovom. Ima pet brodova, dok se sa severne strane formira još jedan, poprečni brod. Tačno ispod svetilišta i transepta nalazi se Kripta, a danas je u funkciji muzeja. Crkvu odlikuje simetričnost, raznovrsnost oblika, a ističe se po svojoj impresivnosti i veličanstvenosti. Posebno se ističu mozaici i zidno slikarstvo koji su sačuvani od katastrofalnog požara 1917. godine. U pitanju su dela anonimnih vernika i arhonda posvećenih svetom mučeniku Dimitriju, a koja su stvarana u različitim epohama od 5. do 15. veka. 

STARI GRAD ILI GORNJI GRAD

Stari grad Soluna ili Ano Poli, kako ga Grci najčešće zovu, odličan je za posetu, pogotovo kada temperature nisu visoke. Stari grad Soluna nudi pogled na drugačiju arhitekturu, srednjevekovne građevine, crkvu iz vizantijskog perioda, pogled na grad sa utvrđenja i osećaj kao da ste se vratili nekoliko stotina godina u prošlost.

Stari grad Soluna tj. Ano Poli možete posetiti na više načina. Prvi način je, naravno, u pešačkoj turi. Za ovo će vam biti potrebno 40-50 minuta hoda od centra Soluna. Ono što je zanimljivo, gde god da krenete uzbrdo u Solunu, sigurno ćete stići do starog grada. Iako šetnja može biti prijatna, savetujemo vam da do starog grada idete autobusom. 

Čim stignete autobusom do starog grada, videćete zidine Akropolja, zvane Eptapirgio, što znači sedam kula. Eptapirgio je izgrađen u 15. veku za odbranu od napada Osmanlija, ali se pretpostavlja da je prva tvrđava nastala još pre nove ere. Postoji nekoliko velikih kapija za ulazak u stari grad. U istočnom delu zida nalazi se ulaz koji vodi do kule Trigonion, a sa tog mesta se priža najlepši pogled na grad. Pogled je posebno očaravajuć kada je dan vetrovit i bez magle. U takvim prilika se vrlo jasno može videti Olimp sa tornja. Unutra zidina starog grada vlada zajednički život. Stari grad je i dalje naseljen i meštani u njemu žive mirnim životom. Stari grad je prepun zelenila, uređenih travnjaka i starih kafana. Klupe u hladu na kojima možete odmarati od šetnje učiniće da se osećate kao da je vreme stalo. 

NOĆNI ŽIVOT U SOLUNU

Solun nudi razne vrste zabave, a posebno je poznat po fenomenalnim diskotekama, klubovima i tavernama.

Mladalački duh grada je vrlo jak zahvaljujući ogromnoj studentskoj zajednici koja broji oko 60.000 studenata. Kafići na obali Soluna i barovi u centru grada su najinteresantniji. Među najpopularnijim mestima za ispijanje kafe, piva ili neček trećeg su:

Aristotelev trg (Aristoteles)

Najpopularniji turistički kafići i barovi nalaze se oko centralong gradskog trga i istoimene ulice. 

Ulica Prokenou Koromila 

Paralelno sa Nikiš avenijom je ulica Pr. Koromila sa raznim kafićima i barovima gde možete pronaći pregršt opcija za ispijanje pića i zabavu.

Iktinou pešačka zona

Još jedno mesto u gradu sa kafićima i barovima. Pored toga, u ovoj pešačkoj zoni se nalazi i par restorana.

Okrug Ladadika

Na zapadnoj strani od centra Soluna nalazi se živopisni kraj poznat pod imenom Ladadika. Ime je dobio po brojnim prodavnicama koje su prodavale ulje (ladi) koje je stizalo iz luke koja se nalazi u blizini. U istoriji je bila poznata kao pomalo ozloglašena četvrt, ali Ladadika je od tada renovirana, a njena tadašnja skladišta i magacini izgrađeni od kamena, danas su postali neki od najpoznatijih barova i noćnih klubova, koji pokrivaju sve vrste muzike, uključujući tradicionalnu grčku buzukiju.

Nikis Avenue

Avenija uz more je puna kafeterija u kojima je gužva non-stop i često je problem pronaći slobodno mesto. Uprkos tome, ovo je omiljeno mesto kako samih meštana, tako i turista koji dolaze u Solun.

KOMERCIJALNO-POSLOVNI CENTAR

Solun se može pohvaliti prometnom komercijalnom lukom, koja funkcioniše kao kapija jugoistočne Evrope za teret sa Dalekog istoka. Solun igra važnu ulogu i ima poseban interes na balkanskom, evropskom i širem međunarodnom prostoru. Ključna pozicija grada je takođe ojačana time što je se  nekoliko međunarodnih ekonomskih i političkih institucija nalaze baš u Solunu, kao što su Crnomorska trgovinska i razvojna banka (BSTDB), Evropski centar za razvoj stručnog obrazovanja (CEDEFOP), Kancelarija za Pakt stabilnosti za Jugoistočna Evropa, Institut za balkanske studije (IMKSA) i Centar za međunarodno i evropsko ekonomsko pravo (CIEEL).

Solun je takođe dom Centra za demokratiju i pomirenje u jugoistočnoj Evropi (CDRSEE), Evropskog centra za informisanje preduzeća kao i UNESCO centra za žene i mir na Balkanu (UNES centar).

Balkan Fun Travel - Solun Nova Godina 2022

Putovanje u Solun za vreme novogodišnjih praznika uz turističku agenciju Balkan Fun garantuje fantastičan provod i nezaboravne uspomene koje možete doživeti na najboljim žurkama, obilascima i fakultativnim izletima.

Naši iskusni vodiči će vas provesti kroz najlepše delove Soluna, a program putovanja koji smo pripremili će zadovoljiti sva vaša interesovanja.

Pogledajte i ostale destinacije za doček Nove godine iz naše ponude:

________________________________________________

SOFIJA (BUGARSKA) | NOVA GODINA 2022 – U pripremi SKOPLJE (MAKEDONIJA) | NOVA GODINA 2022 – U pripremi
ZLATIBOR (SRBIJA) | NOVA GODINA 2022 – U pripremi STARA PLANINA (SRBIJA) | NOVA GODINA 2022 – U pripremi JAHORINA (BOSNA I HERCEGODINA) | NOVA GODINA 2022 – U pripremi    

Naša ponuda traje do subote, 20. novembra ili do popunjavanja slobodnih mesta. Prijavite se na vreme i plaćajte na rate do 15-og marta. 

PRODAJNO MESTO: Niš, Cara Dušana 39, 018 310 50 30 | 069 500 25 24

Plan puta

1. DAN, 30.12.2021.

Polazak iz Beograda u 20h sa dogovorenog mesta, iz Niša sa dogovorenog mesta u 23.59h. Vožnja preko Makedonije sa usputnim zadržavanjima zbog pauze. Noćna vožnja.

2. DAN, 31.12.2021.

Dolazak u Solun. Odlazak u tržni centar Cosmos Mediterraneo, a zatim odlazak u Solun. Odlazak u odabrani hotel, smeštaj. Slobodno vreme za odmor. Slobodno vreme. Doček Nove Godine na trgu ili u nekom od kafića, klubova ili taverni – individualno. Noćenje.

3. DAN, 01.01.2021.

Doručak. Panoramsko razgledanje grada: Galerijusov Slavoluk, Bela kula, Rotonda, Sajam, poznate Solunske ulice, pijaca, Aleksandrov trg Slobodan dan za individualne obilaske i šetnju gradom. Noćenje.

4. DAN, 02.01.2022.

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Fakultativno: celodnevni izlet do Meteora. Poseta nekom od manastira i pauza kod crkve „Agia Paraskevi“ u klantu Tembi. Noćenje.

5. DAN, 03.01.2022.

Doručak. Izlazak iz hotela, slobodno vreme za individualne aktivnosti, zatim polazak grupe do Zejtinlika i poseta groblju. Polazak za Srbiju. Vožnja sa usputnim zadržavanjima radi pauze. Dolazak na mesto polaska. Kraj programa.
Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti | Žurke