Smeštaj Tip smeštaja 25.09. - 27.09.
SOFIJA: HOTEL DREAM 3* 1/2 sa doručkom49€
1/3 sa doručkom45€
Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Minuta
Sekundi
Još 1 osoba gleda ovo putovanje.
Plan puta
1. dan / BEOGRAD – Srbija – Bugarska:

Sastanak grupe na dogovorenom mestu u kasnim večernjim časovima. Vožnja preko Srbije i Bugarske uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti…

2. dan / Bugarska – SOFIJA – OUTLET (fakultativno):

Dolazak u Sofiju u jutarnim časovima. Sledi obilazak grada u pratnji vodiča: Crkva Aleksandra Nevskog, Nacionalni teatar, stara Crkva Sv. Sofije, Ruska Crkva, Rotonda, arheološki muzej, Crkva Sv. Nedelje, Sobranje. Sledi smeštanje u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska u Paradise center Outlet, jedan od najpopularnijih outleta na Balkanu. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan / Sofija – RILSKI MANASTIR & PLOVDIV (fakultativno) – Srbija – BEOGRAD:

Doručak. Slobodno vreme ili fakultatrivni odlazak u Rilski manastir najveći i najpoznatiji pravoslavni manastir u Bugarskoj. Nalazi se na jugozapadu Bugarske na planini Rila,  u dubokoj dolini Rilske reke, na nadmorskoj visini od 1,147 m. Tradicionalno se veruje da je manastir osnovao pustinjak Sveti Jovan. Rilski Manastirski kompleks je proglašen nacionalnim istorijskim spomenikom 1976. a postao je deo UNESKO-ve Svetske baštine1983. Od 1991. potpuno je pod upravom Svetog sinoda Bugarske pravoslavne crkve. Glavna crkva manastira podignuta je sredinom 18. veka, U crkvi ima i mnoštvo vrednih ikona, koje potiču od 14. do 19. veka. Konak ima 300 soba, četiri kapele, igumanov stan, kuhinju (čuvenu po svojim neobično velikim sudovima), biblioteku, u kojoj se čuva 250 manuskripta i 9.000 starih štampanih knjiga, i ktitorsku sobu. Spoljašnost kompleksa, sa visokim kamenim zidovima i malim prozorima, više podseća na tvrđavu nego na manastir. Muzej Rilskog manastira je posebno čuven po Rafailovom krstu, drvenom krstu napravljenom od jednog komada drveta. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Plovdiva i obilazak grada u pratnji vodiča. Povratak u Sofiju i nastavak putovanja ka Beogradu uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnost. Dolazak na mesto polaska u Beogradu u kasnim večernjim časovima. KRAJ PROGRAMA.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti | Žurke

Sofija je glavni i najveći grad Republike Bugarske. Nalazi se u zapadnom delu zemlje, u Sofijskom polju koje je okrueno planinama Vitoša na jugu, Ljulin na zapadu i Starom planinom na sveru. Grad je pogodan za šoping jer je prepun OUTLET tržnim centrima, a možete prošetati ulicama jedne od najstarijih prestonica Evrope. Prostire se na površini od 492 kvadratna kilometra, a u njoj živi oko 1 260 000 stanovnika. Sofija je trinaesta po veličini prestonica u Evropskoj uniji, a ujedno je politički, ekonomski, obrazovni, kao i kulturni centar Bugarske.Tokom svoje duge istorije stalno se razvijala, a svaki istorijski period ga je obogatio brojnim tragovima koji danas upotpunjuju njegov izgled, tako da je danas krase mnoge arhitektonske i istorijske znamenitosti.