5 Najlepših plaža u Antaliji

Antalija je grad koji se nalazi na obali Turske i poznat je po svojim spektakularnim plažama koje privlače turiste iz celog sveta. Ako tražite rajsko mesto za opuštanje i uživanje u suncu, pesku i moru, ovo je definitivno destinacija koju ne smete propustiti. U ovom blog postu ćemo vam predstaviti najlepše plaže u Antaliji, koje će vas ostaviti bez daha.

Lara Beach – lokacija

Lara Beach je jedna od najpoznatijih plaža u Antaliji, a i šire. Ova plaža se prostire na oko 12 km, a peščani sprudovi i kristalno čisto more čine je idealnom za plivanje, sunčanje i uživanje u predivnom pogledu na Mediteran. Na plaži se nalaze brojni restorani, barovi i klubovi, pa ovde nećete biti uskraćeni ni za dobar provod.

Konyaalti Beach – lokacija

Konyaalti Beach je jedna od najdužih plaža u Antaliji, sa preko 7 km peščanih plaža. Ova plaža se nalazi u blizini centra grada i jedna je od najpopularnijih destinacija među turistima. Na plaži se nalaze brojni barovi, restorani i prodavnice, pa ovde možete uživati u celodnevnom odmoru i zabavi.

Phaselis Beach – lokacija

Phaselis Beach je jedna od najlepših plaža u Antaliji, a nalazi se na oko 30 km od grada. Ova plaža je okružena prirodnim parkom i borovom šumom, a kristalno čisto more i predivna peščana plaža čine je idealnom za miran odmor i opuštanje. Na plaži se nalaze restorani i barovi, ali ova plaža je idealna za one koji traže miran i opuštajući odmor.

Cleopatra Beach – lokacija

Cleopatra Beach se nalazi u blizini grada Alanya, koji je udaljen oko 120 km od Antalije. Ova plaža se smatra jednom od najlepših u Turskoj, a nazvana je po Kleopatri koja se navodno ovde kupala. Plaža je okružena predivnim planinskim lancima, a kristalno čisto more i mekani pesak čine je idealnom za kupanje i sunčanje.

Olympos Beach – lokacija

Olympos Beach je jedna od najmirnijih plaža u Antaliji, koja se nalazi na oko 80 km od grada. Ova plaža se nalazi u nacionalnom parku Olympos i okružena je predivnom prirodom i drevnim ruševinama. Plaža je idealna za one koji traže miran odmor i opuštanje u prirodi.

U Antaliji postoji mnogo predivnih plaža koje možete posetiti, ali ovo su definitivno najlepše. Bilo da tražite živahnu plažu sa mnogo ljudi i zabave ili mirnu oazu za opuštanje i uživanje u prirodi, Antalija ima sve što vam treba.

Svakako, ne smete zaboraviti da probate turske specijalitete u restoranima koji se nalaze na plaži. Turska hrana je nešto što će vas definitivno ostaviti bez daha, a ovde možete probati sve od tradicionalne turske pite do ukusnih kebaba i slatkih baklava.

Ako ste avanturističkog duha, preporučujemo vam da istražite i druge prirodne lepote u blizini plaža. Antalija je poznata po spektakularnim pećinama, vodopadima i planinskim stazama koje će vas odvesti do predivnih pogleda na Mediteran.

Antalija je definitivno destinacija koju treba posetiti ako volite sunce, more i prelepe plaže. Bez obzira na to da li ste sami ili sa porodicom i prijateljima, Antalija će vas sigurno očarati svojom lepotom i gostoljubivošću.

Zato, ne oklevajte, rezervišite svoje mesto na ovoj predivnoj destinaciji i uživajte u sve što Antalija ima da ponudi.


Alanja (Turska) • Avionom iz Niša

Turska • Avionom iz Niša • 7, 10, 11 i 14 DANA