Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Minuta
Sekundi
Još 1 osoba gleda ovo putovanje.

OPIS HOTELA

Lokacija: Nalazi se na istočnoj obali ostrva , od aerodroma je udaljen oko sat vremena vožnje, a od glavnog grada Zanzibara oko 40 km.

Plaža: Direktno na peščanoj plaži Kiwengwa, dugoj  475 m, koju deli sa sestrinskim hotelom Sultan Sands Island Resort.

Hotelski sadržaj: Hotel raspolaže sledećim sadržajima: recepcija, glavni  restoran, A´ la carte  restoran  Bahari Grill (riblji specijaliteti  i italijanski kuhinja), Blue Marlin restoran na plaži, bar na bazenu, kafeterija i snack bar,  konferencijska sala, biznis centar,  fotokopiranje, dadilja, One Ocean ronilački centar, Oasis spa centar, jedrenje, ronjenje, sportovi na plaži, stoni tenis, teniski teren sa osvetljenjem, teretana, animacioni program, muzika uživo, besplatni wi fi u javnim delovima hotela, organizacija venčanja i izleta, usluge ličnog batlera.

Sobe: Hotel ima ukupno 106 soba uređenih u tradicionalnom afričkom stilu. Garden sobe – se sastoje od 6 zgrada  bungalova, i u svakom ima po 4 sobe. Dele zajednički bazen i imaju pogled na baštu. Superior sobe su u prizemlju. Junior suites imaju oko 90  m², veoma su prostrani i luksuzni. Nalaze se na 30 m od mora i imaju  svoju privatnu baštu. Sultan suites - najluksuznije sobe  su uz sam okean i imaju svoj deo plaže. Svaka soba sadrži: francuski ležaj ili dva odvojena ležaja sa mrežicom za komarce, balkon ili terasu, sat tv, telefon, bespaltan wi fi, mini bar, fen za kosu, klima uređaj, kupatilo, sef, ketler (za kafu, čaj).

Usluga: Polupansion

Kontakt: http://bluebayzanzibar.com

Napomena:  Destinacija za turiste koji žele da osete očaravajuću kulturu Zanzibara i da uživaju u suncu i najlepšim  peščanim plažama.

Tanzanija – zvanični naziv je Ujedinjena Republika Tanzanija. Graniči se sa Kenijom i Ugandom na severu, Ruandom, Burundiem i Demokratskom republikom Kongo na zapadu, Zambijom, Malavijem i Mozambikom na jugu i Indijskim okeanom na istoku. Najviša i najniža tačka Afrike se nalazi u Tanzaniji. To su planina Kilimandžaro 5,895 m nadmorske visine, koja se nalazi u severoistočnoj Tanzaniji i jezero Tanganjika 352 m ispod nivoa mora. Dodoma je glavni grad ove države još od 1996. godine, iako je Dar Es Salaam, kao nekadašnji glavni grad, u stvari i najveći grad, glavna luka i vodeći trgovački centar Tanzanije. Priča se preko 100 jezika, ali je Svahili nacionalni jezik koji se uči u osnovnim školama, koristi se u parlamentarnim debatama i nižim sudovima. Engleski se koristi za internacionalnu trgovinu, u diplomatiji, kao i u  srednjim i višim skolama. Tanzanija ima 16 nacionalnih parkova, među kojima je i Ngorongoro. 

Zanzibar – Arhipelag Zanzibar, autonomna regija Tanzanije, sastoji se od dva velika ostrva Unguja (neformalno ga nazivamo Zanzibar) i Pemba kao i brojnih manjih ostrva. Nalazi se na 35 km daleko od obale Tanzanije. Glavni grad Zanzibar siti (Zanzibar city), podeljen je u dva dela: istorijski centar Stone Town, što u prevodu znači kameni grad, koji je postao i svetska kulturna baština, i Ng’ambo moderniji deo grada gde većina stanovnika živi i radi. Ime Zanzibar potiče od arapske reči Zanjibar, na persijskom jeziku zang - bar, a to u prevodu znači - crna obala. Glavne industrije na ostrvu su začini (karanfilić, muškatni oraščić, cimet i crni biber), raffia palme i turizam. Glavna karakteristika ovog arhipelaga su prelepe peščane plaže. Zanzibar je mešavina  afričkih, arapskih, evropskih i indijskih uticaja pored toga što je bio centar ropstva i centar za trgovinu začinima. Zanzibar je ostrvo koje je naseljeno  više od 20,000 godina.

Stone Town - Kameni grad održava svoj gradski pejzaž praktično netaknut, i sadrži mnoge fine objekte, koji odražavaju njegovu specifičnu kulturu koja je okupila i homogenizovala različite elemente kultura Afrike, arapskog regiona, Indije i Evrope više od hiljadu godina. Zgrade kamenog grada odražavaju kompleksnu fuziju svahilskih, indijskih, arapskih i evropskih uticaja u tradicionalnoj izgradnji i urbanizmu. Dvospratne kuće, sa dugim uskim prostorijama, raspoređene oko dvorišta, do kojih se dolazi kroz uske hodnike, prepoznaju se po tipičnim "zanzibarskim" vratima, a neke po širokim verandama i bogato ukrašenim enterijerom. Većina zgrada i kuća datira iz 18. i 19. veka i uključuju spomenike kao što su Stara tvrđava, sagrađena na mestu ranije portugalske crkve; kuća čuda, velika ceremonijalna palata sagrađena od strane Sultana Barghasha; Stari dispanzer; Rimokatolička katedrala sv. Jožefa; Anglikanska katedrala Hrišćanske crkve u znak obeležavanja rada Davida Livingstona za ukidanje robovske trgovine, koja je izgrađena na mestu poslednje pijace robova; prebivalište trgovca robovima Tippu Tip; džamija Malindi Bamnara; Jamat Khan sagrađen za Ismailovu sektu; Kraljevsko groblje; Hamamni i druga persijska kupatila. Zajedno sa uskim, vijugavim ulicama, velikim vilama s pogledom prema moru, ove zgrade predstavljaju izuzetno urbano naselje koje je odražavalo dugotrajnu trgovinu između afričkih i azijskih obala. Konkretno, kameni grad takođe označava mesto na kome je trgovina robovima konačno i prekinuta.

Paje - živahno selo na jugoistočnoj obali, poznato po odličnim uslovima kiteboardinga, ronjenju, sjajnoj plaži i odličnim restoranima.

Plan puta
PROGRAM PUTOVANJA

INDIVIDUALNI POLASCI

PRVI DAN Beograd-Zanzibar (sa jednim ili više presedanja) Dolazak na aerodrom "Nikola Tesla" dva sata pre poletanja aviona. Individualna prijava za let (čekiranje). Po sletanju na Zanzibar individualni transfer do izabranog hotela. Noćenje.

Od DRUGOG DANA Zanzibar - Boravak u izabranom hotelu, na bazi izabranih usluga. Slobodno vreme za odmor i individualne posete. Noćenja.

POSLEDNJI DAN Napuštanje soba do 10:00h- lokalno vreme. Individualni transfer do aerodroma Zanzibar. Dolazak na aerodrom minimum 2 sata pre poletanja aviona. Individualna prijava za let i predaja prtljaga (čekiranje). Poletanje aviona za Beograd sa presedanjem u gradu navedenom na karti. Obroci tokom leta. Dolazak u Beograd.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti | Žurke