Iako zima i dalje traje i do toplijih dana nas čeka još više meseci, ipak nije rano da krenete sa planirate letovanja. Kao i u mnogo čemu drugom, i sa planiranjem letovanja na vreme ćete uspeti da izbegnete stres i da ostvarite mnoge pogodnosti.

Ranom rezervacijom do velike uštede

Ako ste ikad rezervisali avionsku kartu, znate da se sa približavanjem datuma leta povećava i cena karte. Isto je i sa turističkim aranžmanima. Takozvani FIRST MINUTE predstavlja izuzetno povoljne ponude ukoliko se prijavite dovoljno rano za određeno putovanje. Prednost ovakve uplate je da ćete proći prilično povoljno a pritom ćete imati i mnogo više vremena da otplatite aranžman. Na ovaj način, ne samo da ćete proći jeftinije nego ćete dobro organizacijom verovatno uspeti i da ušetedite neki dinar više za samu destinaciju.

Ranom rezervacijom do boljeg smeštaja

Iako uvek postoje malobrojni srećnici koji mogu da uskoče u last minute i da pritom dobiju solidan smeštaj, takođe postoje i mnogobrojni primeri kod kojih je odlučivanje na brzinu dovelo do toga da su kupili „mačku u džaku“. Iz tog razloga je uvek bolje odlučiti se za FIRST MINUTE i natenane odabrati smeštaj po vašoj meri, jer odnos kvaliteta i cene u tom periodu uvek ide kupcu na ruku.

Motivacija

Ukoliko spadate u one ljude koji planiraju stvari na vreme, velike su šanse da ste jedna od onih osoba kod koje motivacija ima značajnu ulogu u životu. Mnoga istraživanja su pokazala da osobe koje imaju unapred isplaniran odmor svoje zadatke obavljaju sa više energije i motivacije, jer znaju šta ih čeka na kraju – zaslužen odmor. A čak i da ne spadate u ovu grupu ljudi, a pritom niste finansijski nezavisni, možete pametno iskoristiti prethodnu rečenicu i tražiti od određenih osoba da vas motivišu.

Istraživanje

Kada planirate odmor na vreme, uvek možete natenane da istražite mesto koje posećujete, kao i njegovu okolinu. Da odlučite koje plaže ćete posetiti a koje preskočiti, koju hranu i piće ćete da probate, u kojim kafićima ćete da uživate a u kojim klubovima da ludujete.