Dubai – Najbolje lokacije za fotografisanje

Dubai sa svojim prelepim horizontom i pustinjskim misterijama je nešto što se mora posetiti i doživeti.

Kao grad poznat po prekomernom bogatstvu, sjaju i težnjom da u svemu budu „najveći“ na svetu, Dubai već godina opravdava svoju reputaciju.

Da li je to dobra stvar ili ne, zavisi od ličnih preferencija. Za neke, Dubai je pomalo drečav. Za druge je to ono što ih fascinira, naizgled savršen svet prepun svega što srce poželi, kao da je sve strpano u jedan tržni centar.

Sve ovo znači da ukliko posetite ovaj ,,ogromni tržni centar“, ali ne želite da provodite sve vreme u njemu, morate potražiti alternativne aktivnosti i… ima ih toliko, da smo sigurni da ćete poželeti da posetite ovaj grad barem još jednom.

Voleli bi da imamo više vremena i vaše pažnje da se ,,spustimo ispod svetlucave površine“ kako bi vam još malo dočarali drugu stranu Dubaija.

U daljem tekstu ćemo vam predstaviti detaljni vodič o najboljim lokacijama za fotografisanje.

Od pustinje i dina do mora i nebodera, ovo su najbolji izbori mesta u Dubaiju za fotkanje najlepših fotografija za vaš album.

1. Pustinja Dubai – let balonom

„Mogu da vam pokažem svet… magiju, misteriju, čudesa“, pevušićete melodiju iz Aladina dok lebdite iznad peščanih dina zapadno od Dubai-ja. Ako niste Diznijev štreber, i dalje ćete se dobro zabavljati.

Ovo iskustvo je zaista teško nadmašiti u Dubaiju, jednostavno oduzima dah. Uprkos ranom usponu, odlazak u pustinju da lebdite na preko 1000 metara visine iznad peščanih dina je totalno kul!

Za one koji vole obrasce i formacije prirode, fotografisaćete bez prestanka dok uživate iz korpe balona u beskrajnim pustinjskim pejsažima.

Neka vam oči budu fokusirane na kamile i gazele koje lutaju ispod vas, stvarajući mogućnosti za fotografije koje spajaju pejsažne fotografije i divlje životinje. Reljefi dina sa tako velikih visina zaista vam omogućavaju da kreativno radite sa prirodom i uhvatite kadar koji prikazuje lepotu ovog regiona.

2. Glavna plaža u Dubaiju

Ovo je mesto za ,,hvatanje“ impresivnog Burj Al Arab-a dok se more i sunce susreću na pučini. Po nama, jedno od najlepših mesta za fotografisanje u Dubaiju!

To je slika zbog koje mnogi ljudi dolaze u Dubai da bi je uslikali.

Uz talase Persijskog zaliva koji lagano zapljuskuju obalu, to je sjajna prilika da snimite kako voda lagano zapljuskuje prelepi pesak i povlači se sa njega.

Pronaći ćete divnu kombinaciju turista i lokalnog stanovništva na plaži koji koriste priliku da se rashlade na kraju dana, ali što se tiče fotografije, najbolje je da se usresredite na Burj Al Arab i more. Lokalni zakon je protiv fotografisanja nekoga ko nije svestan da ga fotografišu, kako biste izbegli neželjene nevolje, držite se snimaka na plaži.

3. Jumeriah Palm – Fairmont Beach

Ako želite da fotografišete odsjaj Dubaija iz vode, ovo mesto je možda najbolje od svih.

Iako nemate Burj Kalifu, impresivni neboderi Dubai Marine u daljini podsećaju na scenu Ratova zvezda.

Za ulazak u većinu hotela na Palmi, postoje dve opcije. Jedna je da ste gost samog hotela, a druga je da zatražite dnevnu propusnicu za pristup plažama. To se ipak isplati za ovakve poglede.

U Fairmontu postoji i niz kabina na otvorenom sa prelepim pogledom i dlanovima za uokviravanje nebodera… ovo čini čuda za kompoziciju fotografija!

У Фаирмонту постоји и низ кабина на отвореном са прелепим погледом и frameovima за уоквиривање небодера … чини чуда за композицију fotografija!

4. Burj Kalifa

Sve lokaciej za fotografisanje u Dubaiju nemaju veći WOW efekat od Burj Kalife. Ovo je možda najpopularnije i najimpresivnije mesto za fotografisanje u Dubaiju. Stojeći na visini od skoro jednog kilometra, Burj Kalifa je najviša zgrada na svetu.

Izlazeći iz tržnog centra Dubai Mall, nagnite glavu unazad i budite zapanjeni naizgled beskonačnim usponom ove strukture nalik na iglu. Vrlo lako se može desiti da vam vrh Burj Kalife bude izvan vidokruga.

Zapravo je teško shvatiti koliko je visiko dok stojite ispod jer je teško izbrojati prozore i širinu kada su udaljeni skoro 500 metara!

Svake noći fontane plešu do 5 minuta od 18:00, a zatim svakih pola sata do 23:00. Takođe, postoje dve prezentacije u 13:00 i 13:30 tokom dana (13:30 i 14:00 petkom).

Da biste gledali „ples fontana“, stanite na most Souk Al Bahar i potražite čist pogled na Burj Kalifu i očaravajuću postavku fontane. Bilo bi dobro da dođete malo ranije kako bi zauzeli dobro mesto.

Možete da stignete liftom do samog vrha Burj Kalife i doživite Dubai ,,odozgo“. Sa vrha grad izgledao kao selo igračaka, gde putevi i neboderi postaju poput minijaturnih delova slagalice.

5. Madinat Jumeriah

Za alternativni pogled na Burj al Arab, krenite prema Madinat Jumeriah. Ovo je jedan od najlepših hotela u Dubaiju, u pozadini ćete pronaći kanale okružene zgradama u arapskom stilu, palmama i, naravno, veličanstvenim Burj al Arabom.

Na ulazu u Madinat Jumeriah Souk postoji sjajna prilika za fotografisanje.

 

U toku je AKCIJSKA CENA za putovanje u ovaj futuristički grad.

Pogledajte našu ponudu za putovanje u Dubai po najpovoljnijim cenama.