Za Hurgadu – PCR test je potreban za odrasle osobe i decu stariju od 5,99 godina 


Letovi Air Serbia – Obavezan PCR test – U cilju poštovanja ove mere i u cilju suzbijanja širenja virusa COVID19, putnici koji na check in-u u Beogradu nemaju negativan PCR test, neće biti prihvaćeni na letove Er Srbije za Hurgadu
Letovi AIR CAIRO – Informacije vezane za proceduru PCR testiranja nakon sletanja na aerodrom u Hurgadi, Svi putnici ko  ji su obavili testiranje pre polaska i obezbede PCR test sa negativnim rezultatom, imaju pravo prvenstva prilikom izlaska iz aviona. Nakon toga, autobusom dolaze do aerodromske zgrade, gde će se obaviti pasoška kontrola i preuzimanje prtljaga. Po izlasku iz aerodromske zgrade, autobusima će biti prevezeni u izabrani hotel, nakon čega dugo očekivani odmor može da počne;Putnici koji krenu na put bez PCR testa sa negativnim rezultatom, poslednji izlaze iz aviona. Po izlasku iz aviona, biće autobusom prevezeni do posebnog dela aerodroma (još se ne zna da li će to biti unutar zgrade aerodroma ili će biti podignut poseban šator za trijažu), gde će biti podvrgnuti PCR testiranju po ceni od 30$. Po uzimanju brisa, putnici će proći uobičajenu proceduru pasoške kontrole i preuzimanja prtljaga, a nakon toga se prevoze autobusom do izabranog hotela, gde će BITI U OBAVEZI DA BUDU U IZOLACIJI, U SVOJOJ SOBI, BEZ PRAVA NA KRETANJE PO HOTELU, do trenutka dobijanja PCR testa sa negativnim rezultatom (Rezultat PCR testa dostavlja se recepciji izabranog hotela, koja će o istom obavestiti putnika. U slučaju dobijanja PCR testa sa pozitivnim rezultatom, hotel će biti dužan da obavesti Ministarstvo zdravlja Egipta, a putnik će u tom slučaju biti smešten u sobi u posebnom delu hotela, u kojoj će boraviti sve do izdavanja PCR testa sa negatinim rezultatom. U tom slučaju, troškove smeštaja u hotelu snosiće hotel i Ministarstvo zdravlja Republike Egipat. Zbog svega navedenog, agencija Balkan Fun Travel nastavlja sa već unapred organizovanim PCR testiranjem prema ranije utvrđenim terminima * Moguće je da putnici obave testiranje u sopstvenoj organizaciji u Srbiji * PCR testiranje na aerodomu u Hurgadi ne preporučujemo sem u hitnim slučajevima, a posebno jer se u slučaju pozitivnog rezultata testa u Srbiji novac garantovano vraća putniku u celosti, dok u slučaju pozitivnog rezultata PCR testa u Hurgadi putniku uplaćeni novac neće biti vraćen, a svoj zasluženi odmor neće iskoristiti, jer će putnik biti u obavezi da provede 14 dana u karantinu.

Ministarstvo zdravlja ne organizuje više izlazaka lekara na teren, ali da bi olakšali građanima PCR testiranje od danas su omogućili elektronsko zakazivanje za PCR test.
PCR testiranje na lični zahtev građani će od danas moći da zakažu na portalu eUprava na ovom linku www.euprava.gov.rs
Elektronsko zakazivanje termina u jednoj od 25 laboratorija u 22 grada i opštine mogu da zakažu svi državljani Republike Srbije, strani državljani sa boravkom u Srbiji i turisti. Usluga je trenutno dostupna u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Pirotu, Nišu, Šapcu, Čačku, Užicu, Ćupriji, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Požarevcu, Leskovcu, Kruševcu, Kraljevu, Kragujevcu, Kosovskoj Mitrovici, Kikindi, Zrenjaninu, Zaječaru, Vranju i Valjevu.

Kako da zakažete termin?

Ukoliko želite da zakažete PCR testiranje na lični zahtev izaberete opciju “Pokreni uslugu” , klikom na https://euprava.gov.rs/usluge/6096. Nakon što izaberete željenu laboratoriju, prikazaće se kalendar gde je potrebno da odaberete neki od slobodnih termina.Nakon što odaberete broj lica koja žele da se testiraju na lični zahtev, potrebno je da popunite sva navedena polja i kliknete na taster “Zakaži
Nakon što uspešno zakažete termin, sistem će generisati popunjene uplatnice te je neophodno da prilikom testiranja u zakazanom terminu ponesete jedan primerak overene uplatnice kao dokaz o uplati.
Da biste zakazali termin nije potrebno da budete registrovan korisnik portala eUprave.
Testiranje PCR testom za državljane Republike Srbije i strana lica sa boravkom u Srbiji iznosi 9.000 dinara. Cena testiranja za strana lica bez boravka (turisti) iznosi 18.000 dinara.
Zakazivanje termina za PCR testiranje na lični zahtev omogućeno je i putem Nacionalnog kontakt centra Ministarstva zdravlja na broju 011/362-0000 svakim radnim danom od 8 do 20 časova.

UPLATNICA:

Egipat - VAŽNO!