POPUSTI DO 15% !!!

Sitonija je park Halkidikija gde ljubitelji tišine i zelenila traže utočište. Obala je duga više od 300 kilometara i okružuje tri planine – Meliton, Peklaru i Itamos. Na Sitoniji se mogu videti živopisne male luke, brojna ribarska sela, usamljene plaže i nestvarni kolorit različitih boja.

Sitonija je srednje poluostrvo tj. prst Halkidikija i daleko je manje razvijeno od komercijalnije Kasandre na zapadu. Obala Sitonije je raznovrsnija, postoje ribarske luke, izdvojene uvale i atraktivni zalivi. Kao i Kasandra, i Sitonija je prekrivena borovom šumom, ali je generalno brdovitija i krševitija.

Putevi na Sitoniji su generalno dobri, ali javni prevoz je malo neujednačen pa imajte na umu da će vam biti potreban automobil. Putevi na Sitoniji nisu zakrčeni osim vikendom kada Grci iz Soluna i drugih gradova idu prema obali. Često su prazni, a pogled je fantastičan. 

Pored puteva se nalaze košnice, jer je Sitonija veliki proizvođač meda. Sitonija je poznata po svom medu, koji se uglavnom proizvodi u oblasti Nikiti. Pakuje se u Poligirosu i uglavnom je namenjen izvozu. Biciklistima i motociklistima se savetuje da nose tkaninu preko usta i naočare za sunce ili vid da bi izbegli “sudar” sa pčelama. 

Na Halkidikiju uglavnom nadmorska visina raste od zapada ka istoku. Na Kasandri, na zapadu, su male ravnice dok je Sitonija brdovitija. Postoji Singitski zaliv na zapadu i Toroneos zaliv na istoku. Planina Itamos ili Draguntelis se nalazi u centru poluostrva.

Pogledajte našu ponudu za letovanje na SITONIJI:

METAMORFOSIS (GRČKA) 2019 | LETO 

NIKITI (GRČKA) 2019 | LETO

SARTI (GRČKA) 2019 | LETO