HURGADA – Vremenska prognoza po mesecima i sve što je potrebno znati o klimi u ovom mestu

 

Ukoliko planirate da nekada posetite Hurgadu, jako je važno da odaberete pravi period tj. mesec u godini.

Mi u Balkan Fun turističkoj agenciji iz Niša znamo koliko je to važno i zato smo odlučili da vam omogućimo da saznate kada je najbolje posetiti Hurgadu.

U Hurgadi vlada suptropska pustinja, sa blagim zimama i vrlo vrućim letima.

Prosečna temperatura se kreće od 16 °C u januaru i februaru do 31 °C u julu i avgustu.

Pre nego što vam opišemo svaki mesec posebno, pogledajte tabelu sa prosečnim temperaturama po mesecima.

 

Padavine su tokom cele godine vrlo retke, praktično nikada ne pada kiša. Na sledećoj tabeli možete pogledati prosečnu količnu padavina.

Zimi su temperature vrlo blage, a nebo je obično vedro. Kiše su veoma retke. Često u to područje može stići malo hladnog vazduha, snižavajući temperature ispod 5 °C, od decembra do februara i ređe u martu.

 

Leto, od sredine maja do septembra, je veoma toplo, sa nemilosrdnim suncem i vrlo visokim temperaturama. U vrelijim danima, ponekad temperatura prelazi 40 °C, a nekada dođe u do 45 °C.

 

Jesen, u oktobru i novembru, je topla i sunčana. Ponekad je vrućuna još uvek intenzivna početkom oktobra, a zatim temperatura postepeno opada.

 

U Hurgadi je vedro nebo norma, pa sunce sija tokom cele godine. Međutim, ponekad sunčeve oluje mogu da prikriju peščane oluje.

Nakon što smo u prošlim tabelama prikazali prosečnu temperaturu i prosečnu količinu padavina u toku godinu, na sledećoj tabeli možete videti prosečni broj sunčanih sati dnevno.

More je veoma toplo od juna do oktobra, tako da omogućava dugo plivanje. Temperatura vode u avgustu dostiže 28 °C. Zimi se more pomalo ohladi, ali sve u svemu, to nije nemoguće za kupanje, jer temperatura mora u februar i martu pada na 21 °C.

Na sledećoj tabeli možete pogledati prosečnu temperaturu mora tokom cele godine.

Kada je najbolje posetiti Hurgadu?

Pre nego što vam kažemo kada je najbolje posetiti Hurgadu, reći ćemo vam koje mesece bi trebalo preskočiti. U periodu od decembra do februara temperature su nešto niže. Kupanje je moguće i u prvoj polovini decembra, kao i u februaru i martu ali nije tako prijatno kao u mesecima kada je najbolje posetiti Hurgadu. U ovom periodu dnevne temperature idu i do 26, 27℃, a temperature mora se kreće oko 21℃. Noći su nešto hladnije, pa je u ovom periodu potrebno poneti i po neki duks ili tanju jaknu.

Najbolje vreme za odlazak u Hurgadu, na kupanje, ronjenje i sunčanje je u periodu od početka aprila do kraja juna ili od početka septembra do kraja novembra. Leto je zaista toplo, a ako je more prijatno i toplo i možete uživati u dugim zaronima (naročito u avgustu i septembru), može biti teško baviti se aktivnostima na otvorenom tokom dana, pa čak i sunčati se.

Zimi boravak ovde može biti ugodan, a temperatura je često dovoljna za sunčanje, iako su dani prilično kratki, ponekad može biti malo hladno, a kao što smo rekli, more je malo prohladno.

 

Hurgada Vreme, Hurgada Temperatura mora

Hurgada vreme u januaru:

Minimalna prosečna temperatura vazduha: 11℃

Maksimalna prosečna temeratura vazduha: 22℃

Prosečna temperatura mora: 20℃

Hurgada ima subtropsku klimu u kojoj se može uživati čak i u januaru. Padavine su prava retkost. Vreme u januaru svakako nije preporučljivo za kupanje ali sa maksimalnom prosečnom dnevnom temperaturom od 22℃ i najčešće sunčanim danima, idealna je za većinu drugih aktivnosti.

 

Hurgada vreme u februaru:

Minimalna prosečna temperatura vazduha: 12℃

Maksimalna prosečna temeratura vazduha: 24 ℃

Prosečna temperatura mora: 21℃

Kao što vidite, temperatura u februaru je za nekoliko stepeni toplija nego u januaru. U periodu kada je kod nas hladno i tmurno, Hurgada ima mnogo sunčanih dana koji će vam pomoću da isti nadoknadite. Temperatue su veoma prijatne, idealne za obilazak kulturno istorijskih znamenitosti i mnogobrojnih izleta koje imamo u ponudi.. More u Hurgadi je u ovom periodu relativno prohladno ali podnošljivo za kupanje.

Hurgada vreme u martu:

Minimalna prosečna temperatura vazduha: 15℃

Maksimalna prosečna temeratura vazduha: 26 ℃

Prosečna temperatura mora: 21℃

Temperature u martu su veoma prijatne, idealne da provedete nekoliko sati dnevno na plaži ali i da istražujete sve što Egipat i Hurgada nude. Kao što smo već spomenuli, klima je izuzetno suva i ne morate brinuti da li će vam kiša pokvariti odmor. Temperatura mora u ovom periodu je između 21 i 22℃.

Hurgada vreme u aprilu:

Minimalna prosečna temperatura vazduha: 19℃

Maksimalna prosečna temeratura vazduha: 30 ℃

Prosečna temperatura mora: 22℃

Noći su prijatne a dani topli. Vreme u aprilu je toplo i suvo, sa temperaturama koje se iz dana u dan povećavaju, kako mesec odmiče. Za sve koji vole kupanje u moru a nisu ljubitelji preterano visokih temperatura – april, uz maj mesec predstavlja idealan period za posetu Hurgadi. Prosečna temperatura mora je prijatnih 22℃.

Hurgada vreme u maju:

Minimalna prosečna temperatura vazduha: 23℃

Maksimalna prosečna temeratura vazduha: 34 ℃

Prosečna temperatura mora: 24℃

Iako je kod nas u ovom periodu proleće, u Hurgadi je veoma toplo, odnosno za većinu putnika savršeno vreme za letovanje. Ovo je period kada kreme za sunčanje toplo preporučujemo. Šanse za kišu u ovom periodu su minimalne a temperatura mora je, može se reći, savršenih 24℃.

Hurgada vreme u junu:

Minimalna prosečna temperatura vazduha: 26℃

Maksimalna prosečna temeratura vazduha: 36 ℃

Prosečna temperatura mora: 26℃

U junu je nešto viša temperatura nego u maju i u ovom periodu se najčešće očekuje veoma toplo vreme. Ako volite visoke temperature i sunce koje obasjava čitavog dana ovo je odličan period kada biste trebali da posetite Hurgadu. Preporučujemo nanošenje kreme za sunčanje. Temperatura mora je divnih 26℃.

Hurgada vreme u julu:

Minimalna prosečna temperatura vazduha: 28℃

Maksimalna prosečna temeratura vazduha: 37 ℃

Prosečna temperatura mora: 28℃

Ovo je period kada je nekome pretoplo a nekome savršeno. Hladno nije nikome. O kiši takođe nećete morati da brinete. U julu i avgustu temperature dostižu svoj vrhunac. U najtoplijem delu dana je veoma vruće i sigurno će vam prijati osveženje. Nanošenje kreme sa visokim zaštitnim faktorom se podrazumeva. Temperatura mora je toplih 28℃.

 

Hurgada vreme u avgustu:

Minimalna prosečna temperatura vazduha: 28℃

Maksimalna prosečna temeratura vazduha: 37 ℃

Prosečna temperatura mora: 28℃

Temperature u avgustu su iste ili slične kao i julu. Vremenska prognoza za ovaj period predviđa veoma toplo vreme, pa se preporučuje putnicima kojima ne smeta i koji vole vrućinu. U avgustu temperature dostižu svoj vrhunac. Krajem avgusta temperature počinju polako da opadaju, ali nemojte da vas ovo zavara. U pitanju je zaista minimalno i postepeno snižavanje temerature. Temperatura mora je, kao i u julu, toplih 28℃. Idealna temperatura za ronjenje.

Hurgada vreme u septembru:

Minimalna prosečna temperatura vazduha: 25℃

Maksimalna prosečna temeratura vazduha: 35 ℃

Prosečna temperatura mora: 27℃

Septembar u Hurgadi je veoma topao i zaista je čest izbor naših putnika. Putnici koji žele da izbegnu jul i avgust kada je mnogima prevruće biraju septembar. Ukoliko niste putovali u krajeve sa sličnom klimom verovatno ćete se iznenaditi i pitaćete se da li je stvarno septembar. Ne zaboravite kremu za sunčanje. Temperatura mora je 27℃, idealna za ronjenje.

Hurgada vreme u oktobru:

Minimalna prosečna temperatura vazduha: 22℃

Maksimalna prosečna temeratura vazduha: 32 ℃

Prosečna temperatura mora: 27℃

Hurgada u oktobru ima veliki broj turista koje privlači sunčano vreme i vedro nebo bez padavina. Prosečna maksimalna temperatura je oko 32 ℃. Čak i u najhladnijim danima, temperatura u oktobru ne pada ispod 22℃. Ukoliko je krenula da vam se spira boja iz jula ili avgusta, nemojte da brinete, oktobarsko sunce u Hurgadi će vam vratiti ten. Prosečna temperatura mora u ovom periodu iznosi 27℃.

 

Hurgada vreme u novembru:

Minimalna prosečna temperatura vazduha: 17℃

Maksimalna prosečna temeratura vazduha: 28 ℃

Prosečna temperatura mora: 26℃

Zahvaljujući predivnoj mediteranskoj klimi, temperature u novembru su i dalje letnje. Veoma je česta temperatura oko 25 ℃. U ovom periodu su noći relativno svežije i temeprature se kreću od 17℃ do 19℃ što noći čine veoma prijatnim za spavanje. Kiša je veoma retka u Hurgadi, čak i u ovom periodu. Kada pada u pitanju su zaista kratkotrajne padavine posle kojih sunce ubrzo obasja. Temperatura mora u Hurgadi u novembru iznosi oko 26℃ što ga i dalje čini prijatnim za kupanje.

Hurgada vreme u decembru:

Minimalna prosečna temperatura vazduha: 13 ℃

Maksimalna prosečna temeratura vazduha: 23℃

Prosečna temperatura mora: 21℃

 

Ukoliko želite da pogledate našu ponudu za Hurgadu to možete učiniti klikom na sledećem linku: HURGADA.