Jednodnevni izlet u Trebinje – Rafting

Jednodnevni izlet u Trebinje je odlična prilika da istražite po mnogima najlepši srpski grad. Trebinje je mali grad u Republici Srpskoj, smešten na obali reke Trebišnjice, podno planine Leotar u Istočnoj Hercegovini. Iako je reč o malom mestu, Trebinje je veoma živ grad poznat po festivalima, muzici i noćnom životu. Neki kažu da je to jedan od najlepših gradova Republike Srpske, koji se još naziva i gradom sunca i platana. Trebinje je ekonomsko i kulturno sedište Istočne Hercegovine.

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak iz kampa našim vozilima.

Po dolasku u Trebinje obilazimo Stari grad koji svoj izgled duguje Otomanskom carstvu, pa se unutar zidina može videti Sahat kula kao i brojne džamije. Reč je o maloj površini pored reke, ali kamene kuće i pešačke staze potpuno odudaraju od ostatka grada. Okružen kamenim zidinama stari grad danas obiluje kafićima i restoranima.

Pored starog grada, imaćemo priliku da prošetamo kroz brojne trgove i parkove, za koje su tipični lokalci koji sede u njima i posmatraju svet koji prolazi. Prošetaćemo preko Trga Slobode i Trga pesnika na kojem se nalaze brojni pokloni poznatog pesnika Jovana Dučića ovom gradu. Tu su i spomenici Jovanu Dučiću i Njegošu, kao i nekoliko vekova star park platana..

Slobodno vreme za ručak i dalje upoznavanje grada. Povratak u kamp.

Cena aranžmana: 50€ Opšte napomene

  • Okvirno trajanje izleta 10h
  • Minimalan broj učesnika za realizaciju aranžmana je 4 osobe
  • Satnice u opisu aranžmana nisu fiksne i mogu se menjati zavisno od želje i potreba gostiju