CENA ARANŽMANA (po osobi) 19€  

07. decembar (rasprodato) / 14. decembar / 21. decembar

Predrezervacije su besplatne: 069 500 25 24

Zagreb je glavni i po broju stanovnika najveći grad Republike Hrvatske. Izrastao je iz dva srednjevekovna naselja na susednim brdima, građanskog Gradeca i biskupskog Kaptola. Nalazi se na jugozapadnom rubu Panonske nizije na prosečnoj nadmorskoj visini od 122 m, podno južnih padina Medvedice, na levoj i desnoj obali reke Save. Prema popisu iz 2011. u Zagrebu živi 792.875 stanovnika. Kao najveći grad, Zagreb je kulturno, naučno, ekonomskoi adminitrativno središte Hrvatske. Zahvaljujući ulozi najvećeg saobraćajnog centra u Hrvatskoj, razvijenoj industriji sa dugom tradicijom i naučnim i istraživačkim ustanovama, Zagreb je ekonomski najrazvijeniji grad u Hrvatskoj.

Plan puta

1. dan / Beograd – Hrvatska – ZAGREB:

Sastanak grupe na dogovorenom mestu oko 06.00 časova. Vožnja preko Srbije i Hrvatske uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Dolazak u Zagreb u jutarnjim satima i panoramsko razgledanje grada uz pratnju vodiča: Trg kralja Tomislava, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, park Zrinjevac, trg bana Jelačića, katedrala, pijaca Dolac, kamenita vrata, trg svetog Marka, crkva svetog Marka, Sabor, Banski dvori, skupština grada, kula Lotršćak, Cvjetni trg, pravoslavna saborna crkva, hrvatsko nacionalno pozorište... Slobodno vreme za individualni obilazak grada i uživanje u Božićnom sajmu.

Zahvaljujući adventu, Zagreb je u poslednjih nekoliko zima postao življi i topliji grad. Zimska čarolija je prisutna na mnogim trgovima i ulicama. Bez obzira što nam je na nekoliko sati putovanja, Zagreb se sa svojim adventskim ugođajem može upoređivati sa srednjoevropskim gradovima, jer ima vrlo dugu tradiciju organizovanja zimskih sajmova. Potvrda tome je nagrada iz 2015. godine kada je Zagreb prvi put proglašen gradom sa najboljim adventom u Evropi, nakon čega je program postao još sadržajniji, pa je tu istu titulu osvojio i 2016. i 2017. godine. Božićnih sajmova ima po čitavom gradu, ne samo u centru, koncerti i kulturna dešavanja su takođe deo adventa, a od 2014. godine Zagreb ima i klizalište na Trgu kralja Tomsilava. Kako ne bi dosadili stalnim poseetiocima, zagrebački Advent ubacuje iz godine u godinu nove sadržaje.

U poslepodnevnim satima polazak za Beograd. Dolazak na mesto polaska oko ponoći. KRAJ PROGRAMA.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti | Žurke