Krstarenje Pivskim jezerom

Pivsko jezero

Krstarenje Pivskim jezerom je jedan od najtraženijih fakultativnih izleta na Raftingu Tarom. Pivsko jezero je veštačko jezero koje se nalazi u opštini Plužine, na severozapadu Crne Gore. 1975. godine izgradnjom brane Mratinjepregrađena je reka Piva, i formirano Pivsko jezero. Brana Mratinje visoka je 220 metara, i sa ove brane se pruža fenomenalan pogled sa jedne strane na predivan kanjon Pive, a na drugoj strani se nalazi Pivsko jezero.

Opis i realizacija izleta odnose se na programe putovanja za RAFTING TAROM.

Jezero predstavlja najveći rezervoar pitke vode na Balkanu i ima odlične uslove ukoliko želite da se bavite sportskim aktivnostima, kao što je recimo zip line, ali naravno i da krstarite Pivskim jezerom. Na dnu jezera nalazi se stari grad Plužine, koji je potopljen. Pivski manastir se nalazio u starom gradu Plužine, ali je kamen po kamen preseljen na novu lokaciju. 

Krstarenje Pivskim jezerom

Program putovanja fakultativnog izleta:

1. dan

Pre samog polaska napominjemo da budete slobodno da ponesete kupaće kostime / šorceve ukoliko budete želeli da se kupate u jezeru. Okvirno vreme polaska iz rafting kampa ka Pivskom jezeru je oko 10h.

Na putu ka Plužinama i Pivskom jezeru napravićemo kratku pauzu za fotografisanje na jednoj od najviših brana u Evropi, brani Mratinje, čija visina doseže neverovatnih 220m. Sa ove visine pruža se neverovatan pogled na Pivsko jezero i sam kanjon. 

Nakon kratke pauze i fotografisanja nastavljamo naš put ka Plužinama, gde ćemo se ukrcati na splav i započeti krstarenje Pivskim jezerom. U toku ovog izleta posetićemo Rešetku, Mioč, Zapisnik, Kruševo…

Okvirno trajanja krstarenje iznosi oko 4h, nakon čega se našim vozilima vraćamo u kamp. U povratku ćete takođe imati priliku da fotografišete fascinante predele ovog kraja. 

Okvirno vreme trajanja izleta – oko 6h

Cena izleta: 45€

Cena uključuje:

  • obilazak kanjona Pive i Pivskog jezera
  • krstarenje Pivskim jezerom
  • prevoz za vreme trajanja aranžmana
  • usluge iskusnog vodiča
  • sve pripadajuće takse
  • kvalitetan i obilan doručak

Cena ne uključuje:

  • konzumaciju pića
  • individualne troškove

Izlet krstarenje Pivskim jezerom se po dogovoru može kombinovati ili produžiti sa drugim aranžmanima i izletima iz naše ponude za RAFTING TAROM.

Pivsko jezero