Letovanje u Turskoj je već godinama omiljeno među srpskim turistima. Kušadasi je svakako, jedna od najposećenijih destinacija.

Ovom prilikom želimo da vam damo informaciju koje su najlepše plaže u Kušadasiju koje morate posetiti.

Kušadasi plaze

Kada govorimo o plažama u Kušadasiju, moramo da kažemo da ih odlikuje kristalno čista voda, a veliki plus je što su plaže izuzetno uređene.

Većina plaza u Kušadasiju nudi priliku gostima da se oprobaju u sportovima na vodi poput pedalina, jet ski, vožnja na gumama, a pored svega toga, postoji i mogućnost jedrenja i parasailinga. Ležaljke i suncobrani se mogu iznajmiti uz malu naknadu.

KUŠADASI PLAŽE

  1. Ladies beach

Ladies beachlokacija

Kusadasi plaza

Ladies beach ili kako je u Turskoj zovu ,,Kadinlar Denizi”, važi za jednu od najpopularnijih i najposećenijih plaza u Kušadasiju.

Popularnost plaže je velika što zbog toga što se nekolicina hotela nalaze uz samu plažu, što zbog lepog šetališta oivičenog palmama koje se prostire duž cele plaže, a na kome se nalazi puno beach barova, kafića, restorana i prodavnica u kojima možete kupiti od suvenira do aksesoara za plažu.

  2. Downtown beach

Downtown beachlokacija

Kusadasi plaza

Nakon Ladies beach-a, druga plaza u kojoj pišemo je Downtown beach ili na turskom Kusadasi Sahil.

Sama plaža se prostire između luke i marine u Kušadasiju. Za razliku od Ladies beach plaže koja je dislocirana od centra Kušadasija, Downtown beach se nalazi u neposrednoj blizini grada i velikog broja hotela.

Sa ove plaže možete uživati u pogledu na ostrvo ptica po kome je Kušadasi poznat, a pored toga, marina u Kušadasiju je jedna od najvećih u Turskoj, pa gosti ove plaže mogu uživati u pogledu na jahte i kruzere koji pristižu u luku.

Na ovoj plaži se nalazi mali kafić, suncobrani i ležaljke su dostupni gostima kafića, a u blizini se nalazi mnogo kafića i prodavnica koje možete posetiti.

  3. Long beach

Long beachlokacija

long beach

Kada govorimo o Long beach plaži, ne možemo a da se ne zapitamo zašto se baš to ime nosi ova plaza i koliko je dugača. Long beach je dobila ime upravo po svojoj glavnoj karakteristici – dužini od čak 18km!

Sama plaza je podeljena na više delova, a razlog tome je to što se sve više beach barova i hotelskih resorta otvorilo duž obale pa sada ti delovi plaže nose njihova imena (npr. Batihan beach resort & spa).

Zbog velikog broja otvorenih beach barova i hotela, što smo već napomenuli, danas se samo početak plaže naziva Long beach.

U ovom delu se nalazi najviše sadržaja i interesantnih aktivnosti. Na prvom mestu Akva park, koji je jedan od tri akva parka koje možete posetiti tokom letovanja u Kušadasiju.

Plaža se nalazi južno od Kušadasija, dislocirana je od centra, ali se do nje vrlo lako može doći gradskim prevozom, popularnim dolmušima ,,Sahil Siteleri” koji ,,prolaze” na svakih 15 minuta.

  4. Diamond beach

Diamond Beach lokacija

diamond beach

Već smo rekli da se Long Beach sastoji od dosta manjih plaza. Jedna od njih je Diamond Beach ili Gold Beach. Ovaj deo plaže se češće naziva Gold Beach, a nalazi se ispred starog odmarališta Nazili Sitesi i Aidin Tur Sitesi.

Priliom putovanja ka ovoj plaži, prolazi se pored Nazili Bazaar-a, idealnog mesta za šoping. U blizini plaže se nalaze mnogi turski restorani gde možete provoditi vreme.

  5. Silver Sand Beach

Silver Sand Beach – lokacija

Silver sand Kusadasi

Silver Sand što, kada prevedemo sa engleskog jezika znači “Srebrna plaza” je dobila ime baš po srebrnoj boji peska.

Gosti ove plaže imaju mogućnost da uživaju u nekoliko beach barova koji u svojoj ponudi imaju hranu i piće tokom celog dana.

Do plaže Silver Sand je vrlo jednostavno doći iz Kušadasija, a minibusevi “Davultar” prolaze pored same plaže.

  6. Paradise Beach

Paradise Beachlokacija

Paradise beach

Nekako je simptomatično da svaka plaža u Kušadasiju dobije ime po nečemu tipičnom za tu plažu.

Paradise Beach ili prevedeno na srpski jezik Rajska plaža je dobila ime po svojoj lepoti. Predstavlja pravi mali morski raj.

Na plaži se nalaze mali rstorani, kafići i beach barovi, a ležaljke i suncobrani su dostupni gostima.

Do ove plaže se može stići istim dolmušem kao i za plažu Silver Sand. Ukoliko niste sigurni da ste u pravom autobusu, potražite „Mersin Beach Hotel“

  7. Love Beach

Love Beach (Sevgi Plaji) – lokacija

love beach

Na kraju Long Beach plaže nalazi se Love beach ili prevedeno na srpski jezik Plaža ljubavi.

Na plaži se nalaze male prodavnice i beach bar.

Na početku ove plaže se nalazi mala marina u kojoj su usidreni gliseri i ribarski čamci.

Na samoj plaži postoji više prodavnica i jedan beach bar.

Do plaže Love Beach možete doći minibusom Davutlar, tražeći “Sevgi Plaji”.

 

  8. Plaža Nacionalni park

Plaža nacionalni park – lokacija

Ova plaža se verovatno razlikuje od svih plaža na kojima ste do sada bili.

Plaža Nacionalni park je u sklopu nacionalnog parka u kom postoji nekoliko malih uvala i plaža. Veoma je značajna, ne samo za područje Kušadasija, već i za celu Evopu.

Pet lepih plaža nalazi se u sklopu Nacionalnog parka, a nalaze se u malim zalivima i uvalama koje smo pomenuli maločas.

  1. Icemeler Bay Beach (jedina peščana)
  2. Kavakli Bay Beach
  3. Aydinlik Bay Beach
  4. Dipburun Bay Beach
  5. Karasu Bay Beach

Ove plaže su veoma popularne zbog svoje čistoće i lokacije. Nalaze se u netaknutoj prirodi u kojoj možete raširiti peškir, a hlad će vam praviti borovi na plaži.

Bistra voda je idealna za ronjenje, a ovaj predeo za miran odmor.

  9.Kustur beach

Kustur beach – lokacija

Plaža Kustur nije toliko poznata kao one koje smo ranije spomenuli u tekstu, ali to je prednost ove plaže jer nema velike gužve.

Nalazi se 3km severno od centra grada, a dolmuši kojima možete doći do nje saobraćaju do ponoći. Plaža Kostur je jedna od najčistijih plaža u Kušadasiju.

Na plaži su dostupni suncobrani, ležaljke, toalet, kafići…

Plaža je većim delom peskovita, alii ma predela i gde je šljunkovita.

  10. Miracle Beach club

Miracle Beach club – lokacija

Miracle Beach club je nešto totalno nesvakidašnje. Zapravo, to je beach bar koji je većim delom ,,na vodi” tj. “na moru”.

Njegova pozicija vam omogućava da direktno sa ležaljke skočite u more.

Otvoren je 2005. godine i vrlo brzo je postao jedno od najpopuarnijih mesta za odmor i zabavu. Miracle Beach club je jedan od retkih beach barova koji organizuje i noćne žurke koje su jedne od najboljih i najposećenijih u Kušadasiju.

U ovom beach bar-u, nije sve u ludim žurkama, naprotiv, Miracle Beach club nudi i veliki izbor brze hrane, ribe i vegeterijanske hrane.

Neretko se u ovom beach bar-u organizuju i venčanja.

Na kraju, vratićemo se onom po čemu je Balkan Fun Travel iz Niša i poznat, a to su žurke i zabava. Odlično ozvučenje, neverovatna atmosfera i uvek spreman Balkan Fun Staff pokazuje zbo čega je Miracle Beach club nešto o čemu naši putnici pričaju iznova i iznova, a neretko mu se i vraćaju.

   11. Jade beach club

Jade beach club – lokacija

Jade Beach Bar poseduje plažu koja privlači veliki broj turista, prvenstveno mlađe populacije zbog dnevnih žurki koje se organizuju u ovom baru.

Jade Beach Bar se nalazi u blizini centra grada i vrlo je lako doći do njega.

Sa platforme ovog bara možete uživati u pogledu na ostrvo Ptica.

   

 

Pogledajte ponudu za Leto 2021 u Kušadasiju i odaberite najbolju ponudu za vas.

Call centar: 018 310 50 30 | 069 500 25 24

Adresa poslovnice: Cara Dušana 39, 18000 Niš