Smeštaj Tip smeštaja .. - ..
: * 1/
Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Minuta
Sekundi
Još 1 osoba gleda ovo putovanje.

Kontaktirajte nas

Cara Dušana 39, 18000 Niš Pon-Pet 09-19h, Sub 10-15h
Online rezervacije i prijave su besplatne
Plan puta

1. dan (28.04.2023.) / Niš – Srbija – Makedonija:

Okupljanje putnika i polazak u kasnim popodnevnim/večernjim časovima. Noćna vožnja preko Srbije i Makedonije sa usputnim pauzama radi odmora, osveženja i regulisanja carinskih i graničnih formalnosti.

2. dan (29.04.2023.) /OHRID:

Dolazak na Ohrid i smeštanje u sobe. Panoramski obilazak grada: Radionica hartije, crkva Sv.Sofije, crkva Sv.Jovana Kanea, Plaošnik, ranohrišćanska bazilika, crkva Sv.Klimenta i Pantelejmona, Samuilova tvrđava, crkva Sv.Bogorodice Perivleptos, antički amfiteatar itd. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan (30.04.2023.) / Ohrid – Sv.Naum & Biljanini izvori (fakultativno):

Fakultativni obilazak manastira Sv.Naum i Biljaninih Izvora. Posmatraćete ušće Crnog Drima u Ohridsko jezero, uživaćete u legendi o vili Jezerki i Biljaninim suzama, čućete otkucaje srca iz kovčega Sv.Nauma, probaćete lekovitu vodu u vrtu crkve Sv.Petke, kupićete najlepše suvenire ukrašene ohridskim biserima. Slobodno vreme. Povratak u smeštaj. Noćenje.

4. dan (01.05.2024.) /Ohrid – Krsarenje Ohridom (fakultativno):

Fakultativno krstarenje brodom obalom Ohrida. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan (02.05.2024.) / Ohrid – Makedonija – Srbija – NIŠ:

Napuštanje smeštaja i polazak za Srbiju u jutarnjim časovima. Fakultativni obilazak Skoplja: Dušanov most na Vardaru, tvrđava Kale, Mustafa-Pašina Džamija, Stari Bazar. Polazak za Niš u poslepodnevnim časovima. Dolazak u  kasnim večernjim časovima. KRAJ PROGRAMA.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti | Žurke

VAŽNO:
  1. Plaćanje svih naših aranžmana vrši se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS) na dan uplate.
  2. Navedene cene iz tabele se odnose na PAKET ARANŽMAN (100% hotelski smeštaj sa prevozom) za polazak iz Beograda i Niša.  Za polazak iz Beograda , cena iz tabele se uvećava za 20 evra. Prevoz iz Beograda će biti organizovan u slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika – minimum 40 (proveriti u agenciji).
  3. Online rezervacije i prijave su besplatne.
PRODAJNO MESTO:
  • Niš, Cara Dušana 39, 018 310 50 30, 069 500 25 24

 

Ohrid • Prvi Maj • Proleće 2024

Ohrid • Prvi Maj • Proleće 2024 • Ohrid je jedan od najlepših gradova na Balkanu, smešten na obali istoimenog jezera, a Prvi maj je idealan period da ga posetite i iskusite sve što ovaj grad može da ponudi.

Ohrid nudi mnogo toga za videti i doživeti, a naša turistička agencija vam može pomoći da isplanirate svoj boravak i upoznate sve znamenitosti ovog prelepog grada. Naši lokalni vodiči će vas uputiti na najbolja mesta za šetnju, kupanje, fotografisanje ili uživanje u prirodi. Posetićete neke od najlepših plaža na jezeru, kao i brojne istorijske spomenike i kulturne znamenitosti, poput tvrđave Samuil, crkve Svete Sofije, amfiteatra i još mnogo toga.

Gastronomski užitak na Ohridu 

Ohrid, je poznat po bogatoj gastronomskoj ponudi. Ovaj grad je poznat po tradicionalnim jelima koja su neizostavan deo kulture ovog regiona. Jedno od najpopularnijih jela na Ohridu su jela od ribe, s obzirom na to da je Ohridsko jezero bogato različitim vrstama riba. Najčešće se konzumiraju pastrmka, krap i oslić, koje se pripremaju na različite načine. Neki od popularnih načina pripreme ribe su roštilj, prženje ili kuvanje. Riblji restorani u Ohridu nude ova jela u različitim kombinacijama, uz priloge kao što su krompir, povrće, salate i različite vrste umaka. Pored jela od ribe, u Ohridu možete probati i druge tradicionalne specijalitete. Na primer, "tavče gravče" je jelo koje se sastoji od pasulja sa paprikom, a često se služi sa domaćim hlebom. Takođe, popularan je i "turli tava", jelo od mlevenog mesa, krompira i povrća, koje se peče u glinenoj posudi. Za ljubitelje slatkiša, preporučujemo da probaju "Ohridsku pitu", tradicionalnu poslasticu od jabuka, oraha i cimeta, koja je veoma popularna u ovom regionu. U Ohridu možete uživati u hrani u brojnim restoranima, bilo da želite da probate tradicionalna jela ili da uživate u modernoj kuhinji. Mnogi restorani nude predivne poglede na jezero, što dodatno upotpunjuje gastronomsko iskustvo. Kada posetite Ohrid, ne propustite priliku da probate neka od ovih ukusnih jela i upoznate se sa tradicionalnom kuhinjom ovog prelepog grada. Verujemo da će gastronomski užitak na Ohridu biti jedan od najlepših delova vašeg boravka u ovom gradu.

Prvomajsko putovanje u Ohrid sa Balkan Fun Travel-om

Prvomajsko putovanje u Ohrid predstavlja najbolji izbor za putovanje za vreme prvog maja. Detaljno isplaniran program putovanja i izbor fakultativnih izleta garantuju kvalitet putovanja sa Balkan Fun Travel-om. Odaberite smeštaj, kontaktirajte nas i rezervišite svoje mesto već danas.