Predstavljamo Zakintos, treće po veličini ostrvo u Jonskom moru.

U Laganasu, mestu lude zabave, koje je budno 24 sata dnevno, nalaze se vaši apartmani. Ali, to ne znači da nećete videti lepote Zakintosa. Pre svega prelepe uvale i plaže, veliku atrakciju ne samo u Grčkoj.

Zakintos je ostrvo površine 410 kilometara kvadratnih, a dužina obale iznosi oko 125 kilometara. S istočne strane ostrva pružaju se ravnice koje se lagano spuštaju u mirne zalive i peskovite plaže, dok se na zapadnoj strani nalaze planine.

Ostrvo je pretežno brdovito i ima dosta podzemnih voda pa samim tim i brojne izvore slatke vode. Zbog toga je ostrvo zeleno, jednim delom od maslinjaka, vinograda i limunovog drveća, jednim delom od voćnjaka i žitarica, kao i brojnih šuma koje se spuštaju sve do mora.

Glavni proizvodi na Zakintosu su maslinovo ulje, grožđe, citrusi i brusnica. Na Zakintosu živi caretta caretta kornjača koja je ovde zaštićena vrsta.                

MESTO SVIH DEŠAVANJA: LAGANAS

Laganas je epicentar svih dešavanja na ostrvu. Ako je Zante glavni grad ostrva, onda se za Laganas može reći da je glavni grad provoda i noćnog života.

Laganas je poznat širom planete po fantastičnom noćnom provodu i to je upravo ono što privlači mlade. Najveću popularnost, pored peskovitih plaža, Laganas duguje upravo aktivnom noćnom životu koji je magnet za sve ljude željne žabave.

LAGANAS se ne preporučuje turistima kojima su sinonimi za odmor lenčarenje, šetanje i kartanje, već onima koji nameravaju da budu aktivni tokom cele noći. Najpopularniji klubovi su Rescue Club, Zeroes Club i Insomnia.

U mestu ima 80 noćnih klubova i barova, a sigurno smo da ćete biti razmaženi njihovom bogatom ponudom. Pored klubova i barova, bogat je i restoranima u kojima se mogu dobiti jela iz svih krajeva sveta.

KRSTARENJE KA ČUVENOJ PLAŽI NAVAJO

PLAŽA BANANA

U istoj regiji (Vasilikos) nalazi se plaža Banana. Ona je duga i lepo uređena. Ima kristalno plavu i plitku vodu. Tu se može naći i fenomenalna oprema za vožnju na vodi. Spremite se za ludi letnji provod!

CASA PLAYA

Nadamo se da ste spremni da se dobro provedete na neverovatnoj Casa Playa plaži. Žurka na prostranoj peščanoj plaži, nebeski plava voda i ceo dan za uživanje. Mnogo mladih iz cele Srbije, najbolja House muzika i predivna plaža učiniće momente provedene na ovoj plaži nezaboravnim…

PLAŽA SV. NIKOLA

Jedna od najlepših plaža na celom ostrvu, koja pored svoje lepote nudi i dosta razonode, sportova na vodi, restorana, beach barova, mesta za odmor i uživanje…

GRAD ZANTE

Glavni grad i administrativni centar ovog ostrva je grad Zakintos ili na engleskom Zante Town. Na žalost, stradao je u zemljotresu 1953. godine, kada su porušene mnoge građevine. Tako je od stare tvrđave ostao samo mali deo. Zakintos je ponovo izgrađen i to u venecijanskom i vizantijskom stilu. Bez obzira na tragediju Zakintos i dalje obiluje kulturnim sadržajima koje svakako vredi videti.