Viza za Egipat (turistička)

Ukoliko putujete isključivo turistički, vizu za putovanje u Egipat možete dobiti na graničnom prelazu. Pogranične vlasti zadržavaju pravo da traže dodatne dokaze. Turistička viza važi 30 dana, a od dokumentacije je potreban važeći pasoš. Rok važenja pasoša mora bizi dužu od 6 meseci od datuma završetka putovanja.

Cena vize iznosi 25$, ali Vlada Republike Egipta je za sve gradjane Republike Srbije koji ulaze u zemlju do 30.04.2021. obezbedila besplatne vize.

Ukoliko imate nepoverenja ili osećate nesigurnost oko izdavanja vize na aerodromu tj. graničnom prelazu, vizu možete dobiti u Ambasadi Egipta u Beogradu. Adresa Ambasade je Andre Nikolića 12 u Beogradu (lokacija). Zakazivanje termina je obavezno, a to možete uraditi pozivom na broj Ambasade. Broj telefona: 011 265 05 85.

 

 

Cena vize:

  • 25 $ (online ili na aerodromu)
  • 12 $ (u konzulatu)

Zahtev za turističku vizu se može podneti i putem sajta – visa2egypt.gov.eg (najmanje 7 dana pre planiranog putovanja), a u ponudi su jednokratna (25$) i višekratna (60$) turistička viza za Egipat.

Dodatne informacije oko ulaska u Egipat

Što se tiče putnika koji dolaze u Egipat posredstvom turističkih agencija, polisa zdravstvenog osiguranja je obavezna. Usled pojavljivanja epidemije izazvane virusom Covid-19polisa zdravstvenog osiguranja koja pokriva lečenje od virusa Covid-19, je neophodna za putovanje.

Svaki putnik po dolasku u Egipat može, u free shopu, u roku od 48 sati kupiti robe u vrednosti od 200 $, što uključuje:

  • 3 flaše alkoholnog pića ili 2 flaše alkoholnog pića i 1 karton piva
  • 300 cigareta ili 750 grama drugih duvanskih proizvoda
  • kupovina tehničke robe nije moguća.

Unošenje najmanje količine droge i drugih opojnih sredstava je strogo zabranjeno.

 

Na našem sajtu možete rezervisati putovanje za Egipat ili pronaći najpovoljniju avio kartu za neki od gradova u ovoj zemlji.