Antalija, Turska: Zanimljivosti i plaže koje ne smete propustiti

Antalija je grad na jugu Turske koji je poznat po svojim prelepim plažama, istorijskim spomenicima i bogatom kulturnom nasleđem. Ovaj grad je savršen za one koji žele da se opuste na plaži i istovremeno da istraže sve što ponudi.

Jedna od najzanimljivijih znamenitosti u Antaliji je staro rimsko kupatilo, koje se nalazi u samom centru grada. Ovaj prelepi spomenik izgrađen je u 2. veku i služio je kao mesto za opuštanje i higijenu za Rimljane. Danas je ovo mesto otvoreno za javnost i možete da se prošetate kroz hodnike i prostore koji su nekada služili za kupanje.

Ako ste ljubitelj istorije, obavezno posetite i Kaleiçi, stari grad u Antaliji. Ovo je mesto puno ulica ukrašenih dragim kamenjem, trgova i malih prodavnica. Možete prošetati kroz male uličice i posetiti neke od znamenitosti kao što su Hidirlik Kulesi, poznata po svojoj lepoti i pogledu na grad, ili Yivli Minaret, poznati minaret iz 13. veka.

Ako želite da se opustite na plaži, Antalija ima mnoštvo prelepih plaža koje možete posetiti. Jedna od najpoznatijih je Lara Beach, poznata po svojoj šljunkovitoj plaži i luksuznim hotelima. Ova plaža je savršena za one koji žele da se opuste uz more i uživaju u sunčanju.

Ukoliko želite da se oprobate u nekom novom sportu, obratite pažnju na Konyaalti Beach, poznatu po svojoj širokoj plaži i mogućnostima za vodene sportove. Ova plaža je idealna za surfovanje, jedrenje na dasci ili samo za šetnju uz more.

Kulturno nasleđe i hrana u Antaliji

Uz sve prelepe plaže i istorijske spomenike koje Antalija ima za ponuditi, ovaj grad je takođe poznat i po svojoj bogatoj kulturi i ukusnoj hrani.

Ako volite da probate nove vrste hrane, obavezno posetite jedan od mnogih restorana u gradu koji nude tradicionalnu tursku hranu. Jedno od najpoznatijih jela u Turskoj je kebab, koji se sastoji od mesa na štapiću pečenog na roštilju. Druga popularna jela su lahmajun, tanjir pun namazane pogače sa različitim nadjevima, i baklava, slatki kolač od lista fila i meda.

Osim uživanja u hrani, obratite pažnju i na tursku kulturu i tradicije. Posetite jedan od mnogih tržnih centara u gradu i pogledajte ručno izrađene turske tepihe, keramiku i ogrlice od dragog kamenja. Ako volite da se opustite uz dobru muziku, posetite jedan od mnogih barova u gradu i uživajte uz tradicionalnu tursku muziku.

Takođe, ne zaboravite da posetite i neke od okolnih sela i mesta koja su poznata po svojoj tradicionalnoj arhitekturi i životnom stilu. Ovakva putovanja su odlična prilika da saznate više o turskoj kulturi i da se opustite u nekom od mirnijih i tradicionalnijih mesta.

Antalija je grad pun zanimljivosti za sve ukuse, od prelepih plaža i istorijskih spomenika, do bogate kulture i ukusne hrane. Obavezno posetite ovaj divan grad i uživajte u svemu što on pruža.

Letovanje u Antaliji

Letovanje u Antaliji je odlična ideja za one koji žele da provedu svoje godišnje odmore na prelepim plažama i da se opuste uz more. Ovaj grad je poznat po svojim luksuznim hotelima i kompleksima, kao i po mnoštvu aktivnosti koje se mogu obaviti tokom dana.

Na plažama u Antaliji možete uživati u sunčanju, plivanju ili jedrenju na dasci. Ako volite da se oprobate u nečem novom, možete probati vožnju jet-skijem ili paraglajding.

Leti su u Antaliji i velike vrućine, tako da je idealno vreme za posetu ovog grada tokom ranijeg jutra ili kasnijeg popodneva, kada su temperature blaže. Takođe, obratite pažnju i na dežurne prodavce na plažama koji nude hladne napitke i osveženja, kao i na prodavnice u blizini plaža gde možete kupiti hranu i piće za doručak ili ručak.

Ukoliko želite da se opustite uz dobru knjigu ili da uživate u zvucima mora, Antalija je savršeno mesto za to. Ove plaže su idealne za one koji žele da se opuste i da se odmore od svakodnevnog stresa.

Ukratko, letovanje u Antaliji je pravo mesto za one koji žele da provedu svoje godišnje odmore u luksuzu, uživajući u svemu što ovaj grad pruža. Obavezno posetite ovaj divan grad i uživajte u svojim godišnjim odmorima.

Najbolji aranžmani za letovanje u Antaliji avionom iz Niša ili Beograda

Ukoliko ste se prepustili mašti i počeli da sanjate o letovanju u Antaliji, ne oklijevajte i rezervišite svoje mesto preko Balkan Fun Travel turističke agencije. Ova agencija vam pruža mogućnost da rezervišete svoje letovanje po povoljnim cenama i da uživate u svemu što ovaj divan grad pruža.

Balkan Fun Travel turistička agencija nudi širok izbor hotela u Antaliji, od luksuznih resorta do pristupačnijih opcija. Takođe, agencija pruža mogućnost da organizuje i razne aktivnosti i izlete tokom vašeg boravka u gradu.

Ne oklijevajte i rezervišite svoje mesto preko Balkan Fun Travel turističke agencije i uživajte u svemu što Antalija ima da ponudi. Obavezno posetite ovaj divan grad i uživajte u svojim godišnjim odmorima.

Pogledajte aranžman Antalija avionom iz Niša – ovde.