Kako stići do ski centra Borovec

Polazak iz Beograda (Opcija 1): Beograd (0 km) – Niš (235 km) – Pirot (307 km) – Granični prelaz Gradina – Kalotina (337 km) – Sofija (390 km) – Samokov (455 km) – Borovec (510 km)

Polazak iz Beograda (Opcija 2): Beograd (0 km) – Niš (235 km) – Pirot (307 km) – Granični prelaz Gradina – Kalotina (337 km) – Sofija (390 km) – Dupnica (460 km) – Samokov (500 km) – Borovec (510 km)

 

 • VOŽNJA KROZ SRBIJU

Vožnja auto putem E-75, na relaciji Beograd – Niš (235 km). Nakon hotela ,,Nais“, vožnja auto putem/obilaznica oko Niša (pratite tablu: PIROT-SOFIJA), a zatim vožnja auto putem E-80 u pravcu Pirota i Dimitrovgrada. Nakon naplatne rampe kod Dimitrovgrada, sledi još par kilometara vožnje do samog graničnog prelaza Gradina – Kalotina.

 

VAŽNA NAPOMENA: Na deonici novog autoputa od Niša do srpsko-bugarske granice postoji više parking odmarališta i samo dve benzinske stanice („Eko“ pumpa pre isključenja Niš-istok i „OMV“ pumpa pre samog graničnog prelaza).

 

Srpsko-bugarska granica / granični prelaz Gradina-Kalotina. Na graničnom prelazu morate imati važeću saobraćajnu dozvolu (zeleni karton nije potreban za Bugarsku), važeće pasoše, sertifikat vakcinacije protiv Covid-19 ili negativan PCR test ne stariji od 72h.

 

VAŽNA NAPOMENA za pasoš: Državljani Srbije mogu nesmetano ući u zemlje „Šengena“ i Evropske unije samo ako mu je do isteka pasoša ostalo minimalno tri meseca (90 dana), ali ne od datuma polaska, već od datuma planiranog povratka u našu zemlju.

 

 • VOŽNJA KROZ BUGARSKU

Po ulasku u Bugarsku, nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, OBAVEZNO kupite elektronsku vinjetu (e-vinjetu) na kiosku sa jasno istaknutom tablom, sa leve strane puta, odmah nakon granice.

VAŽNA NAPOMENA za e-vinjetu: Ukoliko koristite aranžman na 7 noćenja, zvanično ćete boraviti u Bugarskoj 8 dana, te vam vinjeta od 7 dana neće važiti poslednjeg dana. Naša preporuka je da kupite mesečnu vinjetu ili nešto jeftiniju kombinaciju 7-dnevne i vikend vinjete.

Cena e-vinjete za put kroz Bugarsku iznose:

 • Važnost tokom vikenda (od petka u 12:00 do nedelje u 23:59) – 10 leva (5€)
 • Važnost 7 dana – 15 leva (8€)
 • Važnost mesec dana – 30 leva (16€)
 • Važnost 3 meseca – 54 leva (28€)
 • Važnost 12 meseci – 97 leva (50€)

Kazna za vožnju bez vinjete na teritoriji Bugarske iznosi 300 leva (155€).

 

Kada uđete na teritoriju Bugarske, pomerite časovnik jedan sat unapred (+1) u odnosu na naše vreme.

 

Nakon ulaska u Bugarsku sledi kraća vožnja dobrim magistralnim putem, a kod mesta Dragoman trenutno su aktuelni radovi na izgradnji auto puta u dužini od 10-ak kilometara, te se saobraćaj odvija nešto sporije. Nastavak puta do Sofije odvija se nesmetano, odličnim magistralnim putem.

 

OPCIJA 1: Posle hipermarketa METRO, na velikoj petlji (kružni tok), na ulazu u Sofiju skrenite desno, (pratite tablu Pernik i Blagoevgrad) i odmah nakon uključenja na autoput isklučite se desno (plava tabla . Nailazite na kružni tok i i iz kržnog toka izađite na trećem izlazu . Nastavljate pravo južnom obilaznicom oko Sofije u dužini od nekih 15-tak km.

 

OPREZ: Na južnoj obilaznici oko Sofije česte su velike gužve, te se saobraćaj odvija usporeno, te vas molimo za strpljenje i oprez.

 

Na izlazu iz Sofije, naićićete na semafor i plavu tablu , te na raskrsnici skrenite desno, nakon čega vas čeka 55 km vožnje dobrim magistralnim putem do Samokova, a zatim još 10-tak km do krajnjeg odredišta, Boroveca.

 

OPCIJA 2: Posle hipermarketa METRO, na velikoj petlji (kružni tok), na ulazu u Sofiju skrenite desno, (pratite tablu Pernik i Blagoevgrad) I uključujete se na autoput . Vožnja autoputem u dužini od 70 km i nakon isključenja sa autoputa kod Dupnice, nastavite magistralnim putem Dupnica-Samokov u dužini od 40 km, a od Samokova vas čeka još 10-tak km do krajnjeg odredišta, Boroveca.

 

PREPORUKA: Kako je gorivo (benzin, dizel I LPG) u Bugarskoj znatno jeftinije nego u Srbiji, više benzinskih pumpi se nalazi na deonici magistralnog puta od granice do Sofije, a na samom autoputu, posle isključenja za Pernik, nalazi se SHELL benzinska pumpa I McDonalds restoran, gde vam savetujemo da napravite pauzu I osvežite se.

 

 • Dolazak na Borovec

 

Na ulazu u Borovec , doćićete do dela puta koji ide u dva kraka, levo i desno, a zelene table sa nazivima hotela uputiće vas ka vašem hotelu. Ako nastavite putem desno vozite u pravcu centra Boroveca i hotela Iceberg, Samokov, Rila, Flora, Yanakiev i dalje ka hotelu Yastrebec i Borovets Hills (4 km od centra), a put levo vodi ka hotelima Borovets Gardens, Lion, Radinas Way, Festa Chamkoria, zatim Euforia Club-u, kao i kompleksu Yagoda i Malina.

 

VAŽNE INFORMACIJE I OBAVEZNA DOKUMENTA:

 • PASOŠ,
 • MEĐUNARODNA VOZAČKA DOZVOLA, (ZELENI KARTON OD 01.01.2012. VIŠE NIJE POTREBAN);
 • VAUČER ZA HOTEL (dobijate u agenciji nakon isplate celokupnog aranžmana);
 • VREMENSKA ZONA: +1 u odnosu na naše vreme;
 • NOVAC MENJAJTE ISKLUČIVO U BANCI ILI MENJAČNICAMA “CROWN” 1 € ≈ 1, 93 lev.

 

 

Prijatan odmor i srećan put želi Vam BALKAN FUN TRAVEL