Kontaktirajte nas

Cara Dušana 39, 18000 Niš Pon-Pet 09-19h, Sub 10-15h
Online rezervacije i prijave su besplatne
Plan puta

DAN 1. utorak,/BEOGRAD/NIŠ/KRALJEVO -ISTANBUL-KAPADOKIJA

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu, 2 časa pre leta. Let za Istanbul.

Sastanak putnika na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu, 2 časa pre leta. Let za Istanbul.

Sastanak putnika na aerodromu Morava u Kraljevu, 2 časa pre leta. Let za Istanbul.

Po sletanju, pauza do narednog leta. Let za Kapadokiju u 20.10h, sletanje na aerodrom u Kayseriju u 21.30h.

Ukrcavanje u autobus i transfer do hotela. Večera. Noćenje.

DAN 2.sreda,/ KAPADOKIJA IZ BALONA-DOLINA GOLUBOVA-UČHISAR-GOREME-DOLINA LJUBAVI-DOLINA MONAHA-ZELVE-URANOS- DEVRENT-URGUP-VIDIKOVAC GOREME-AVANOS

Odlazak na fakultativni let balonom, u zoru, koji su najmasovniji u Kapadokiji i predstavlja ne zaboravan doživljaj. Povratak u hotel.  Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet: DOLINA GOLUBOVA, otkrivamo zašto su nekadašnji stanovnici gajili golubove; UČHISAR UTVRĐENJE, krov Kapadokije odakle se pruža predivan pogled na sve strane; Goreme muzej na otvorenom, srce Kapadokije koje nam govori o procvatu hrišćanstva naročito u vreme Sv.Vasilija Velikog u 4.veku; Dolina Ljubavi, sa mnoštvo karakterističnih oblika izdvojenih vulkanskih stena i predela, foto- stop; Čavušin, selo gde se nalazi jedna od najstarijih crkava u Kapadokiji posvećena Sv.Jovanu Krstitelju; Pašabag-Dolina monaha, ostaci drevnog manastira uklesanog u vulkanske stene kraj kojeg se podvizavao Sv.Simeon Stolpnik; Zelve-muzej na otvorenom, kompleks nekadašnjeg manastira: Uranos, paauza za ručak u nacionalnom restoranu uklesanom u stenu; Avanos, odlazak u jednu od najpoznatijih radionica svetski čuvene grnčarije gde se neko i sam može oprobati u izradi iste. Dervent-Imaginarna dolina, tako nazvana zbog prelepih oblika stena, …..Urgup, jedan od centara Kapadokije, sa ostacima Starog grada i čuvenim vinarijama; Vidikovac Goreme, odakle kažu da je veličanstven zalazak sunca uz vino ili neko drugo piće….Povratak u hotel. Večera. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 3. četvrtak,/ JAHANJE U ZORU-ORTAHISAR-TRI LEPOTICE-SOBESOS-SOGANLI DOLINA-KEŠLIK MANASTIR-MUSTAFAPAŠA-GOREME

„Zemlja dobrih konja-Kapadokija“ – fakultativno jahanje najlepšim dolinama u zoru dok ih obasjavaju prvi sunčani zraci, čineći prizor koji vam oduzima dah. Izvranredan doživljaj za sve koji se zaljubljuju u lepote Kapadokije. Povratak u hotel.  Doručak. Slobodno vreme ili ili fakultativni izlet: Ortahisar, utvrđenje i pećinske crkve; Tri lepotice, tri stene koje su simbol Kapadokije; Sobesos, jedan od najnovije pronađenih arheoloških antičkih lokaliteta rimskog grada; Soganli dolina, jedna od najvažnijih u Kapadokiji i treće po veličini monaško središte sa nekoliko crkava, pauza za ručak u etno restoranu u prirodi-fakultativno; Kešlik manastir, iz ranog 10.veka sa crkvama posvećenim Sv.Stefanu i Sv.Arhangelu Mihajlu; Mustafapaša (Sinesos), poseta manastiru Sv.Nikole i crkvi Sv.cara Konstantina i carice Jelene, uz razgledanje mediteranske arhitekture nekadašnjeg grčkog sela; Goreme, poseta prodavnici ćilima i tepiha. Povratak u hotel. Večera. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 4. petak,/ DERENKUJU-IHLARA DOLINA-SELIME MANASTIR-NEŠEHIR-GULŠEHIR-AČIK SARAJ-UČHISAR

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet: Derinkuju, najdublji podzemni grad u Kapadokiji; Ihlara dolina, pešice čemo proći jednom od najlepših dolina na svetu koju oivičuju strmi odseci, koje je usekla reka Melendiz i u kojoj se nalaze nekoliko crkava u steni….pauza za  ručak u restoranu na reci-fakultataivno, u selu Belisirma; Selime manastir, obližnji manastir iz 8.veka koji je jedan od najvećih u Kapadokiji. Gulšehir, poseta crkvi Sv.Jovana iz 13.veka. Ačik Saraj- najstarije naselje u Kapadokiji. Učhisar, prodavnica kože i prodavnica slatkiša i grickalica sa lokalnim lekovitim proizvodima. Povratak u hotel. Uveče  fakultativno organizovan mali spektakl- odlazak na derviški ples. Večera. Noćenje.

DAN 5. subota,/Kayseri-Istanbul-Beograd

Doručak. Napuštanje hotela, transfer do aerodroma, let za Istanbul u 10.55h. Sletanje u Istanbul u 12.15h.

Let za Beograd u 14.45h. Sletanje na aerodrom Nikola Tesla u 15.35h. Kraj programa

Let za Niš u 16.45h, sletanje na aerodrom Konstantin Veliku u 17.10h. Kraj programa

Let za Kraljevo u 15.30h, sletanje na aerodrom Konstantin Veliku u 16.35h. Kraj programa

Prilikom prijave za aranžman, neophodna je kopija pasoša ili lične karte, document važeći min. 6 meseci od datuma povratka,

  1. u slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, na iznos aviokarte primenjuju se uslovi aviokompanije, a ne iznos aranžmana Opšti uslovi putovanja organizatora
  2. cena aranžmana je podložna promeni, garantovan je samo uplaćeni deo aranžmana, ili aranžman uplaćen u celosti,
  3. moguće su promene rasporeda obilazaka shodno aktuelnim merama i broju posetilaca na lokalitetima, crkvama, manastirima
  4. moguće su i eventualne manje, ali blagovremene promene termin putovanja, u slučaju promene reda letenja, uslova za grupe i slično,
  5. istaknute cene aranžmana, su promotivne i važeće do popune mesta u toku promocije.

Aranžman je rađen na bazi trenutne, osnovne i najpovoljnije tarife avio karte. U slučaju kada nema mesta na kalkulisanoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledeće raspoložive tarife. Kada klijent izvrši potvrdu rezervacije odnosno uplati aranžman ili rezervaciju, izdaje se avio karta.                                                                                                                                       

Napominjemo da jednom izdata karta, koja se izdaje prilikom rezervacije, nema mogućnost promene imena ili datuma, i ima više tarife promene ili dodavanja prtljaga ukoliko se klijent nije odlučio prilikom rezervacije.                                                                    

Organizator putovanja nije ovlašćen niti može da proverava valjanost isprava/pasoša odnosno lične karte sa kojim putnik putuje, stoga napominjemo da pre rezervacije klijent proveri važnost i ispravnost istih.

Fakultativni izleti- nisu sastavni deo programa, već fakultativni, u organizaciji inopartnera u Kapadokiji, a uključuju: prevoz, ulaznice, vodiča na srpskom jeziku  (cene podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 20 putnika).  U slučaju manjeg broja prijavljenih, agencija može ponuditi korigovanu cenu.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti | Žurke

Kapadokija (Avionom) putovanje 2022

Kapadokija (Avionom) putovanje 2022 -  Kapadokija se nalazi u središtu Turske, u ključnoj Antoliji. Lokacija se prvenstveno prepoznaje pomoću 3 poznata grada Goremea, Urgupa i Uchisara, ali bukvalno miljama poziv ove ogromne lokacije odvija se kroz gradove Nevsehir, Kirsehir, Nigde, Aksarai i Kaiseri.

Tako ćemo reći da se Kapadokija može uzeti u obzir kao „Pet gradova, jedna Kapadokija“ ...

Sužena stenovita lokacija Kapadokije uključuje; Uchisar, Urgup, Avanos, Goreme, Derinkuiu, Kaimakli, Ihlara i okolna područja…

Kapadokija se nalazi na približno tri sata struje od glavnog grada Ankare. U gradu Gulsehir postoji aerodrom, aerodrom Kapadokija, a letovi za aerodrom Kapadokija postoje iz Istanbula i Antalije.

KRATKE INFORMACIJE

Misterija Kapadokije je skrivena, a odnos geografskih formacija vraćen je na 60 miliona godina. Čisti slojevi oblikovani pomoću lave i pepela izbačenog sa planine Erciies, planine Hasan i planine Gulludag prvo su postali stenovite formacije, a zatim su korodirali kišom i vetrom milionima godina, a pre ili kasnije potvrdili današnji dan geografske formacije.

Kapadokija je dodatno bila domaća mnogim civilizacijama iz tog kamenog doba tokom istorije. Koristeći prednost ovakvog oblika lokacije, izgrađena su mnoga naselja sa stijenama, kuće, manastiri, crkve, kapele i podzemni gradovi. Ovako su maksimalni vilinski dimnjaci pozicionirani unutra.

Današnje formacije unutar lokacije koje se bez problema mogu isklesati, takozvane "vilinski dimnjaci", pomoću mještana, omogućavaju stanovništvu stvaranje pećinskih domova i podzemnih gradova sa stijenama, te su postale stvarno sigurno utočište tokom represije doba.

Svi oni su bili konstruisani na nevidljiv način da pokriju ljudska bića koja su boravila ovde tokom čitavog perioda, posebno od pritiska, progona i invazije na Rimsko carstvo i postala su prebivalište stotina stotina ljudskih bića.

ISTORIJSKE ČINJENICE

Ako smo kratko pogledali zapise Kapadokije, vidimo da je lokacija postala energična tokom Hetita. Pošto se pozicionirala na stazi drevnog Puta svile, lokacija je u to vreme postala oblik industrijske sredine. Održava se do jeseni Hetita unutar dvanaestog veka pre nove ere.

Nakon toga, Persijanci su u šestom veku pre nove ere, Kraljevstvo Kapadokija u vreme Aleksandra Velikog 332. pre Hrista, i Rimsko carstvo vladali na tom mestu do 17. nove ere. Kada je 17. jula naše ere umro završni kralj Kapadokije, lokacija će postati rimska provincija.

Nakon dogovora hrišćana upravo ovde u trećem veku naše ere, lokacija je postala središte obrazovanja, vere i mišljenja. Međutim, između 303. i 308. godine, stres Rimskog carstva će se povećati i ljudi prave skloništa i naselja isklesana na stenama unutar dubokih dolina, koje su spolja nevidljive.

Ponovo tokom jedanaestog i dvanaestog veka, arapski napadi su zavladali lokacijom, nakon čega su Seldžuci. Mir je postao dominantan unutar lokacije tokom Otomanskog carstva, a nakon Ugovora iz Lozane, hrišćani su migrirali i napustili Kapadokiju između 1924-1926.

Iskoristite FIRST MINUTE ponudu za putovanje u Kapadokiju avionom.