Santorini letovanje 2020

Aranžmani za Santorini letovanje 2020 - upoznajte jedno od najlepših ostrva Grčke i provedite nezabravno leto. Najlepši zalasci sunca, specifična arhitektura i čisto Egejsko more učiniće da zaboravite na sve brige i obaveze, i da putovanje na Santorini 2020 bude potpuno uživanje.

Santorini letovanje - posebna atrakcija za turiste

Ostrvu Santorini Grčka duguje veliki broj poseta turista svakog leta. Klima na ostrvu je idealna, tokom jula i avgusta dostiže oko 30 stepeni tokom dana, dok su noći prijatnije. Kiše tokom leta su prava retkost, pa ne morate da brinete o terminu svog godišnjeg odmora. Koji god datum da odaberete da posetite Santorini 2020. godinu će vam obeležiti upravo ovo putovanje.

Ostrvo Santorini, koje se pre 80 000 godina izdiglo iz mora je vulkanskog porekla. Na vrhu ostrva nalazi se grad Fira. Od luke koja se nalazi u podnožu ostrva, do Fire, možete stići pešice (ali je potrebno preći 566 stepenika), nekom vrstom žičare, a možete i iznajmiti magarca koji će vas voditi kroz krivudave ulice Santorinija.

Dobro je poznato da je Santorini ostrvo na kome možete uživati u najlepšim zalascima sunca, šetnju lukom i zanimljivim ulicama, i naravno kupajući se u Egejskom moru na prelepim pešanim plažama.

Santorini plaže - prizor koji ostavlja bez daha

Iako je svaki kutak ovog ostrva interesantan, kada je u pitanju Santorini plaže su ono što posebno ostavlja bez daha. Njihova jedina prednost nije kistalno čista voda, već i pesak koji može biti bele, crne, sive i crvene boje. Posebnu čar prizoru daju i crvene vulkanske stene.

Jedna od najpopularnijih plaža je dugačka plaža Kamari, smeštena na jugoistočnom delu ostrva. Na Crvenoj plaži zateći ćete crveni pesak, dok se na plaži Perivolos nalazi sitan sivi pesak.

Za ljubitelje klasike, idealna je plaža Monolitolis, poznata po zlatnoj boji peska. Moderno je uređena, sadrži barove, taverne, suncobrane i ležaljke, pa turisti ovde mogu da se potpuno opuste i uživaju u letnjem danu.

Putovanje na Santorini 2020 - odmor uz obilazak ostrva

Letovanje na Santoriniju znači i obilazak ovog ostrva i upoznavanje sa njegovim atrakcijama. Plaže nisu jedine prirodne lepote Santrorinija, a posebno interesovanje turista mami i arhitektura. Bele kucićice uređene u istom stilu, crkve i javne zgrade obavezno se nađu na fotografijama turista koji žele da zabeleže svoje doživljaje na ostrvu.

Crkva Metropolitan smeštena je u centru Fire, i osim što ćete uživati u njenoj lepoti, dah oduzima i pogled na more i vulkan. I dok unutrašnjost ove crkve krase prava umetnička dela, crkva Panagia Episkopi poznata je po mermernoj kupoli sa voštanom dekoracijom.

Oni koji žele da se upoznaju sa tradicijom Santorinija mogu posetiti i selo Nestajući Santorini, koje predstavlja svojevrsni muzej prošlosti ostrva. U Firi je smešten i Arheološki muzej, gde se mogu videti skulpture i pisma iz arhajskog i rimskog perioda.

Hoteli koje preporučujemo: 
Plan puta

1. dan Beograd - Santorini

Turistički aranžman započinje 2h pre ZVANIČNO OBJAVLJENOG VREMENA poletanja aviona, sastankom kod šaltera na Aerodromu Nikola Tesla i preuzimanjem putne dokumentacije od predstavnika agencije. Putnik pristupa šalteru za predaju prtljaga, šalteru za pasošku kontrolu. Od momenta predaje prtljaga do momenta sletanja, brigu o putniku preuzimaju službe Aerodroma i kabinsko osoblje. Direktan čarter let. Po sletanju na destinaciju sledi pasoška kontrola, preuzimanje predatog prtljaga i transfer do objekata gde gosti borave po ranije utvrđenom rasporedu. Smeštaj u sobe (sobe su  rezervisane od 16h, a može biti i ranije, u slučaju raspoloživosti). Noćenje. Transfer do smeštaja će se obaviti najbliže moguće i može se obaviti autobusom, mini busom, taksijem ili drugim vozilom, kao i kombinacijom više vrsta prevoza, a u zavisnosti od udaljenosti i razuđenosti izabranog smeštaja. Moguće je prevoz prtljaga organizovati drugim vozilom. Raspored soba određuje isključivo recepcija. 

2. do 10. dan Santorini

Slobodni dani za individulana razgledanja, posete i odmor. Postoji mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Noćenje uz uslugu navedenu u cenovniku.

11. dan Santorini - Beograd 

Napuštanje soba najkasnije do 9h (ili ranije u zavisnosti od vremena  poletanja aviona ili kasnije u zavisnosti od poslovne politike smeštajnog objekta), slobodno vreme do transfera na aerodrom, čekiranje i pasoška kontrola.Direktan čarter let do Beograda. Dolazak u Beograd. Završetak usluge.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti | Žurke