Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Minuta
Sekundi
Još 1 osoba gleda ovo putovanje.

Kontaktirajte nas

Cara Dušana 39, 18000 Niš Pon-Pet 09-19h, Sub 10-15h
Online rezervacije i prijave su besplatne
Plan puta
PROGRAM PUTOVANJA
1. DAN Polazak sa aerodroma Konstantin Veliki prema redu letenja. Nakon sletanja u Beč, samostalni ili unapred ugovoreni transfer do hotela. Slobodno vreme. Noćenje.
2. i 3. DAN Slobodno vreme. Noćenje.
4. DAN Samostalni ili unapred ugovoreni transfer od hotela do aerodroma Beč. Povratak u Niš.
Kraj programa.
Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti | Žurke

Beč avionom iz Niša • Vikend putovanja

Beč avionom iz Niša Planirate da provedete vikend u Beču? Uz ove informacije, vikend u Beču avionom iz Niša sa Balkan Fun turističkom agencijom će Vam postati omiljeno putovanje.

O gradu

Beč je jedan od omiljenih evropskih gradova za vikend odmor. Pun je klasične arhitekture, ima nekoliko zapanjujućih parkova i odličnu scenu hrane. Jednom kada ga upoznate, shvatićete da ima i divan nezavisni duh.

Ljubitelji umetnosti, ljubitelji istorije i zaljubljenici u kulturu obožavaće posete vrhunskim gradskim muzejima. U međuvremenu, oni koji traže cool stvari u Beču će uživati u posetama oblastima kao što su Neubaugasse i Prater.

Ako želite da spakujete mnogo u svoj vikend u Beču, došli ste na pravo mesto!

Umesto priče o dosadnim opštim informacijama, odlučili smo da napišemo listu predloga o mestima koje bi trebalo da posetite, u zavinosti od Vaših interesovanja.

Ako želite da se uhvatite u koštac sa austrijskom i bečkom kulturom, bez sumnje će mesta poput palate Šenbrun, Hofburga i Bečke državne opere biti na vrhu vaše liste. Međutim, ako planirate skroman vikend u Beču avionom iz Niša i želite i neke neobične predloge, možda ćete uživati u urbanim pejzažima oko Dunavskog kanala ili videti grad iz drugačijeg ugla od ogromnog panoramskog točka.

Grad je veoma prohodan, pa je naš savet da izađete pešice i istražujete širom otvorenih očiju i ušiju.

Spremni da počnete da planirate svoje putovanje u austrijsku prestonicu? Evo našeg vodiča za planiranje vikenda u Beču avionom iz Niša.

Kako doći do Beča

Do Beča je vrlo lako doći. Opcija putovanja do Beča avionom iz Niša je odličan izbor. Za samo 1h i 30 minuta ćete biti na aerodromu u Beču. Odatle je do centra grada moguće doći vozom za manje od 30 minuta, ili možete uskočiti u taksi, a svakako možete i odabrati tip transfera u agenciji prilikom rezervacije putovanja.

Jednom kada ste u gradu, možda će vam biti zgodno da preuzmete Vienna City Card ili trodnevnu kartu za razgledanje. Možete ih koristiti za sva putovanja u sistemu gradskog javnog prevoza (metro, ​​tramvaj, autobus i voz).

Šta raditi za vreme vikend putovanja u Beč • Avionom iz Niša

Dakle, imate par dana da provedete u Beču? Bez obzira da li želite da vidite sve poznate znamenitosti ili posetite neka neobična i jedinstvena mesta, evo naših predloga za mesta koja treba posetiti tokom vikenda u Beču.

Posetite palatu Hofburg

Hofburg je ime dato velikom dvorskom kompleksu u srcu Beča. Ovih dana je dom austrijske vlade i odakle posluje predsednik Austrije.

U ovom delu grada ima toliko istorije i vredi otići samo da pogledate neverovatnu arhitekturu. Ne propustite najstariji deo zgrade - Alte Burg, srednjovekovnu tvrđavu izgrađenu u 13. veku, danas poznatu kao Švajcarsko krilo.

Možete kupiti karte za ulazak u bečki Hofburg, gde možete posetiti muzej Sisi, Carske apartmane i Srebrnu kolekciju.

Budite veliko dete u Prateru

Beč je grad sa sopstvenim tematskim parkom u centru. Smešten u Prateru (veliki park) veliki zabavni park sa puno vožnji i igara, zajedno sa mestima za jelo i piće sigurno će probuditi adrenalin u vama i podsetiti vas na detinstvo.

Za razliku od Diznilenda u Parizu i mnogih drugih tematskih parkova, ulazak je besplatan. Jednostavno plaćate vožnje na koje želite da idete (većina je oko 5 EUR). Predlažemo da probate Praterturm – najvišu ljuljašku na svetu. To je jedna od najboljih stvari u Beču i savršena ako želite da vidite grad iz potpuno drugačijeg ugla.

Rezervišite kartu za operu

Zaljubljenici u kulturu će uživati u prilici da uđu u svetski poznatu Bečku državnu operu. Bečka državna opera izgrađena je 1869. godine i iznutra je apsolutno zapanjujuća. Neverovatno je poverovati da je sala u obliku potkovice morala da bude potpuno obnovljena posle Drugog svetskog rata.

Svake sezone, Bečka državna opera je domaćin preko 350 predstava opera i baleta svetske klase. Rezervišite kartu, obucite svoju najlepšu odeću i uživajte u kulturnom iskustvu kao nijedno drugo.

Lutajte Dunavskim kanalom

Ako vam se više sviđa urbani pejzaž, preporučujemo da prošetate Dunavskim kanalom. Sa obe strane vode postoje staze, a zidovi su prekriveni živopisnom uličnom umetnošću i grafitima. To je kao jedna duga umetnička galerija na otvorenom!

Ako planirate svoj vikend u Beču za letnje mesece, mogli biste da svratite u jedan od gradskih „barova na plaži“. Bilo ih je nekoliko duž ivice vode, sa ležaljkama, koktel menijima i neki sa pravim peskom!

Alternativno, provedite popodne na suncu u Badeschiff Vien - bečkom plutajućem bazenu! Pored velikog bazena, veliki čamac ima bar, restoran i mnogo mesta za sunčanje na brodu.

Posetite National History Museum Vienna

Ako ste zainteresovani za nauku i prirodu, idite u National History Museum Vienna. Jedan od najvećih muzeja u Austriji, dom je za 39 izložbenih prostorija koje sadrže više od 100.000 predmeta.

Po nalogu cara Franca Josifa i otvorena 1889. godine, to je još jedna zgrada u centru grada Beča koja se može pohvaliti prekrasnom klasičnom arhitekturom.

Izložbe se redovno menjaju, a kada sam poslednji put proverio, bila je jedna o otpadu od hrane, druga o radioaktivnosti i još jedna o paucima. Ovo je odlično mesto za porodice koje provode vikend u Beču.

Saznajte više o istoriji Austrije u palati Šenbrun

Spremni za neverovatnu priliku za fotografisanje? Smešten zapadno od centra Beča, palata Šenbrun, pod zaštitom UNESCO-a, je najposećenija turistička atrakcija u Beču i jedna od najpoznatijih zgrada u Austriji. Ljudi je često posećuju i vredi rezervisati karte unapred jer može biti veoma zauzeto.

Neverovatna palata Rococo bila je glavna letnja rezidencija habzburških vladara i datira preko 300 godina. Unutar veličanstvene carske rezidencije nalazi se 1.441 soba, od kojih mnoge možete posetiti u obilasku sa vodičem. Postoji mnogo informacija o Habzburškoj monarhiji, kao i o arhitekturi i značaju same zgrade.

Ako želite da saznate još više o ovom periodu istorije od 16. veka do kraja monarhije 1918. godine, možete posetiti i Muzej vojne istorije u Beču.

Ogromne bašte palate Šenbrun takođe vredi istražiti. Imaju oranžeriju, kućicu za palme, fontane, lavirint, zoološki vrt, pustinjsku kuću i nekoliko vodenih objekata. U delove Dvorskog parka takođe možete ući besplatno.

Istražite Trendy Neubaugasse

Tražite najbolje kvartove Beča? Otputujte u Neubaugasse i razgledajte nezavisne prodavnice, posmatrajući šik starinske predmete i slatke potrepštine za dom.

Ne propustite prodavnicu kućnih potrepština Felicitas, Kitsch Bitch za fanki odeću i starinske proizvode u Bootik 54. Oh, a ako ostanete malo duže, ima i nekih odličnih hipster kafića i prodavnica zdrave hrane oko ulice Nojbaugase.

Divite se bečkoj palati Belvedere

U centru Beča nema nedostatka velikih zgrada.

Palata Belvedere (Gornji i Donji Belvedere), podignuta je početkom osamnaestog veka kao letnja rezidencija za princa Eugena Savojskog. Nalaze se u prelepom parku sa uređenim vrtovima.

Ako ste zainteresovani za umetnost, svakako platite putovanje u Gornji Belvedere. To je najposećeniji muzej umetnosti u Austriji i sadrži dela Klimta, Moneta i Van Goga. To je odličan dodatak vašem vikend putovanju u Beču.

Uhvatite se u koštac sa poznatom kulturom kafea u Beču

Beč je poznat po svojim otmenim kafićima, a videćete mnogo kafića u klasičnom stilu dok lutate centrom grada.

Ako želite da sednete i uživate u kafi i parčetu torte gde su nekada sedeli gradski intelektualci, kompozitori i poletari, idite u Cafe Frauenhuber (najstariji kafić u Beču), Cafe Mozart, Cafe Central ili Cafe Sperl. Ispunjeni su šarmom starog sveta i poklonom bečkim tradicijama.

Ili, ako žudite za nečim modernijim, možete posetiti i mnogo kul, hipster kafića. Preporučujemo da pogledate Burgasse24 (kul starinska prodavnica sa sopstvenim kafićem), Amerlingbeisel (slatki kafić ušuškan u dvorištu sa krošnjom od lišća), Cafe Latte (još jedan skriveni dragulj, sa velikim narandžastim fenjerima koji vise iznad glave) i Das Mobel Cafe (kafe posvećen prikazivanju radova nezavisnih dizajnera).

Vikend putovanje u Beč avionom iz Niša sa Balkan Fun turističkom agencijom

Bilo da odlučite da odete na vikend putovanje u Beč avionom iz Niša sa voljenom osobom il isa društvom, Balkan Fun je odličan izbor! Fenomenalno isplaniran program putovanja, avio prevoz iz Niša i hotel po Vašem izboru su garant odličnog iskustva.

Rezerviši svoje mesto već danas i kreni u Beč avionom iz Niša.

Slična putovanja

Beč • Nova Godina 2023 (Bus)

Beč • Nova Godina 2023 (Avionom iz Niša)

Možda će vas zanimati

Šta posetiti za vreme putovanja u Beč?