Smeštaj Tip smeštaja .. - ..
: * 1/
Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Minuta
Sekundi
Još 1 osoba gleda ovo putovanje.

Kontaktirajte nas

Cara Dušana 39, 18000 Niš Pon-Pet 09-19h, Sub 10-15h
Online rezervacije i prijave su besplatne
Plan puta

1. dan / BEOGRAD – Srbija – Crna Gora:

Sastanak grupe na dogovorenom mestu u kasnim večernjim časovima. Vožnja preko Srbije i Crne Gore uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti…

2.dan / Crna Gora – HERCEG NOVI – KOTOR & PERAST (fakultativno):

Dolazak u Herceg Novi u jutarnjim satima i panoramsko razgledanje grada koji poseduje izuzetan mediteranski šarm uz pratnju vodiča. Smeštanje u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak u grad Kotor i poseta Starom gradu koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Prošetaćemo se unutar starih zidina, živopisnim primorskim uličicama i uživaćemo u prelepoj atmosferi grada. Spoznajte i čari malog primorskog grada Perasta, nekadašnje luke velike Venecijanske republike koji odolijeva vremenu i predstavlja pravi biser Bokokotorskog zaliva. Slobodno vreme i povratak u hotel.  Noćenje.

3. dan / Herceg Novi – TREBINJE & Manastir OSTROG (fakultativno):

Doručak. Slobodno vreme ili fakultatrivni odlazak u Trebinje. Sledi obilazak manastira Tvrdoš (Manastir Tvrdoš posvećen Uspenju Presvete Bogorodice, podignut je na temeljima stare crkve koja postoji u kontinuitetu od kasne antike); Hercegovačke Gračanice ( po želji poznatog pesnika Jovana Dučića, sagrađena je crkva Blagovještenja Presvete Bogorodice na brdu Crkvina iznad Trebinja, u kome je Dučić I sahranjen); Starog grada Trebinja ( grad je sagrađen na desnoj obali Trebišnjice, iznad najdubljeg mesta u rijeci, tzv. Ban-vira koji nosi naziv po legendi o banu koji se utopio u viru), Slobodno vreme i nastavak putovanja ka manastiru Ostrog. Manastir je smešten u okomitoj steni. Osnovao ga je hercegovački mitropolit Vasilije u narodu poznat kao Svetac Čudotvorac u 17. Veku. Manastir Ostrog spade u najposećenije manastire u jugoistočnoj EvropiSlobodno vreme i povratak u hotel. Noćenje.

4. dan / Herceg Novi – CETINJE – LOVĆEN – BUDVA (fakultativno):

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili  fakultativni odlazak u Cetinje, nekadašnji centar Crne Gore, danas kulturnu, istorijsku i duhovnu prestonicu države sa brojnim spomenicima kulture među kojima su najznačajniji Cetinjski manastir (u kojem su pohranjene dve velike hrišćanske relikvije – ruka Svetog Jovana Krstitelja i čestica Časnog Krsta Gospodnjeg), Dvor kralja Nikole, Biljarda kao i brojni muzeji; zatim rodno mesto velike dinastije Petrovića – Njeguše sa gastronomskim specijalitetima crnogorske kuhinje, kao i jedan od najznačajnijih spomenika istorije i kulture naše države – Njegošev mauzolej na Lovćenu u okviru predivnog Nacionalnog parka Lovćen. Tokom ove ture uživaćete u prelepom vidikovcu. Sledi odlazak u Budvu, i obilazak starog grada u pratnji vodiča. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i povratak u hotel. Noćenje.

5. dan / Herceg Novi – Bosna i Hercegovina – VIŠEGRAD – Srbija:

Doručak. Napuštanje hotela i polazak u Višegrad. Po dolasku sledi obilazak grada u pratnji vodiča: Trg palih boraca, obilazak starog mosta, čuvene ''ćuprije na Drini''  kompleksu Andrića grada - individualna  poseta Gradskoj galeriji slika, Spomen učionici Ive Andrića, kuće Iva Andrića (samo spolja).Slobodno vreme i nastavak putovanja ka Beogradu uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti…

6. dan / Srbija – BEOGRAD:

Dolazak na mesto polaska u Beogradu u ranim jutarnjim časovima. KRAJ PROGRAMA.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti | Žurke