Kontaktirajte nas

Cara Dušana 39, 18000 Niš Pon-Pet 09-19h, Sub 10-15h
Online rezervacije i prijave su besplatne
Plan puta
1. dan
NIŠ-ISTANBUL
Okupljanje na aerodromu Konstantin Veliki u 10:30h. Let Air Serbia JU 1804 za Istanbul u 12:50.Sletanje na aerodrom Istanbul u16:15 po lokalnom vremenu.Po završetku graničnih formalnosti transfer do Hotela. Smeštaj.Fakultativno:obilazak džamije Sulejmanije,druge po veličini džamije u Istanbulu,u kojoj se nalazi mauzolej sultana Sulejmana i njegove žene Hurem.Noćenje
2. dan
ISTANBUL(Patrijaršija - krstarenje Bosforom-Dolmabahče palata)
Doručak.Slobodno vreme.Fakultativno:krstarenje Bosforom sa posetom Vaseljenskoj patrijaršiji.Povratak u hotel. Noćenje.
3. dan
ISTANBUL (Aja Sofija-Topkapi Palata-Plava džamija)
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak znamenitosti Istanbula u pratnji lokalnog vodiča – Plato Sultanahmet (Plava Džamija razgledanje spolja, Aja Sofija, Dvorac Topkapi-ulazak u palatu se doplaćuje na licu mesta).Noćenje.
4. dan
ISTANBUL-NIŠ
Doručak. Slobodno vreme do 14:00 h lokalno vreme.Odlazak na aerodrom. Let AIR SERBIA JU 1805 u 18:40 po lokalnom vremenu za Niš. Predviđeno sletanje na aerodrom Konsnatin Veliki u Niš 18:05.Prestanak aranžmanskih usluga.
Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti | Žurke

O HOTELU

Hotel Carlton - nalazi se na samo 500 m od Velikog bazara, nudi tretmane masaže za podmlađivanje i saunu. Sobe za goste imaju televizore sa ravnim ekranom, besplatan bežični internet i prostor za sedenje.

Klimatizovane sobe su zvučno izolovane i opremljene radnim stolom. Svaka ima mini bar i pribor za pripremu čaja i kafe.

Gosti mogu da vežbaju u dobro opremljenom fitnes centru. Nakon toga, možete uživati u opuštajućem turskom kupatilu. Hotel Carlton takođe nudi 24-časovnu recepciju i uslugu iznajmljivanja automobila.

U restoranu hotela Carlton svakodnevno se služi bogat doručak na bazi švedskog stola. Za ručak i večeru služe se turska i evropska kuhinja.

Hotel Carlton je udaljen 1 km od Plave džamije, Svete Sofije i palate Topkapi. Aerodrom Ataturk je udaljen 20 minuta vožnje, dok je aerodrom Istanbul udaljen 52 km.

Istanbul Avionom iz Niša

Napokon možemo ponuditi putovanje u Istanbul Avionom iz Niša. Balkan Fun Travel je pripremio fantastičnu ponudu za putovanje u Istanbul avionom. Ukoliko živite u Nišu ili južnoj Srbiji, putovanje u Istanbul avionom iz Niša je sada moguće.

Zašto izabrati putovanje u Istanbul avionom iz Niša?

Kada su u pitanju individualna putovanja Istanbul avionom je jedna od omilijenih opcija! Kako je najpoznatiji grad Turske od Beograda udaljen 952 kilometara, Balkan fun aranžmani za Istanbul avionom iz Niša omogućavaju vam da u prestonicu kulture i istorije, stignete za manje od dva sata! Uz kraće putovanje i komfor koji nudi avion Istanbul će vas dočekati sveže i nasmejane, spremne za istraživanje svih njegovih lepota.

Ukoliko odlučite da putujete avionom u Istanbul, put će trajati taman toliko da stignete da popijete piće, pribeležite glavne stanice vašeg obilaska, i spremite se za novu avanturu! Mi ćemo se pobrinuti za to da organizacija puta bude besprekorna.

Glavna prednost koju vam omogućava putovanje u Istanbul avionom iz Niša koje mi nudimo je svakako činjenica da brže stižete do odredišta, ali i to što imate svu slobodu tokom obilazaka jer ne zavisite od grupe. Istražite brojne znamenitosti ovog grada, čudesne bazare i svaki skriveni kutak Istanbula.

Grad na dva kontinenta

Veličanstveni Istanbul nekada je bio prestonica Rimskog, Vizantijskog i Otmanskog carstva, a danas je poznat kao jedini grad na svetu koji leži na dva kontinenta. Smešten je na Bosforskom moreuzu, koji razdvaja evropski i azijski deo Turske, a smatra se i mostom između Istoka i Zapada, kao i mestom sudara hrišćanstva i islama.

Pre nego što mu je dodeljeno ime koje danas nosi, Istanbul je bio poznat i kao Vizantion i Kontantinopolis. Reč je o gradu od izuzetnog istorijskog značaja, o čemu dovoljno govori činjenica da je Istanbul bio prestonica za skoro 16 država. Takođe, ovaj grad je bio polazna tačka širenja hrišćanstva tokom Rimskog i Vizantijskog carstva.

Iako nije glavni grad Turske, Istanbul je simbol ove države i veoma primamljiva destinacija za turiste širom sveta. Reč je o najvećem gradu u Evropi, a ujedno i jednom od najnaseljenijih gradova na svetu.

Svetska čuda, legende i znamenitosti

Putovanje u Istanbul san je mnogih svetskih putnika, a razlog tome je činjenica da se ovaj grad smatra pravim istorijskim i kulturnim draguljem. Ubedljvo najznačajnija atrakcija je čuvena Aja Sofija - osmo svetsko čudo i zaštitni znak Istanbula. Građevina koja je prvo bila crkva, a potom džamija, danas je jedan od najposećenijih muzeja u kome se mogu videti hrišćanske freske, ali i islamska kaligrafija.

Podjednaku pažnju privlači i Sultan Ahmedova džamija, poznatija kao - Plava džamija. Čak 20 000 plavih pločica koje prekrivaju unutrašnjost njene kupole kumovale su ovom nazivu, i jedan su od razloga zbog kojih se ona smatra pravim umetničkim delom. Zanimljiva je činjenica da sultan Ahmed I, koji je zaslužan za njenu izgradnju, nije doživeo da je vidi završenu.

Turisti koji se pre odlučuju za autobuski prevoz nego za putovanje u Istanbul avionom, obično kao razlog navode veliku količinu robe koju nabavljaju u ovom gradu. Grand Bazar ili Kapali čaršija na godišnjem nivou privuče preko 90 miliona posetilaca, a izbor koji nudi će vas sigurno ostaviti bez daha. U više od 4000 prodavnica ćete sigurno naći sve što vam je potrebno. Ukoliko ne preprodajete robu, već planirate samo šoping za lične potrebe, ne brinite, možete komotno putovati avionom u Istanbul.

Aranžmani za Istanbul turistima nude pregršt stvari za obilazak, a možete se odlučiti i za zanimljive izlete. Uz fast ferry (sea bus) možete obići i arhipelag od 9 manjih ostrva, koji je smešten na svega 30 kilometara od centra Istanbula. Arhipelag je poznat pod nazivom - Prinčeva ostrva, koji se vezuje za zanimljivu priču. Naime, sukobi oko prestola tokom istorije dovodili su do toga da se prinčevi šaju na ova ostrva, kako bi se u potpunosti isključili iz javnog života.

Najbolji aranžman Istanbul Avionom iz Niša uz Balkan Fun Travel

Balkan Fun se trudi da svojim putnicima obezbedi uzbudljiva putovanja koja se večno pamte! Za vas smo kreirali idealno putovanje u Istanbul avionom tako što smo pronašli jedinstvenu kombinaciju koju čine jeftine avio karte za Istanbul i smeštaj u ovom čudesnom gradu.

Ukoliko se odlučite za putovanje u Istanbul avionom koje mi nudimo, za vrlo kratko vreme ćete stići do ove svetske metropole i započeti istraživanje svih njenih lepota. Pogledajte detalje putovanja i rezervišite željeni aranžman!