Smeštaj Tip smeštaja 14.02. - 19.02. 06.03. - 11.03. 30.04. - 05.05.
ISTANBUL: HOTEL 3* 1/2 Noćenje sa doručkom139€155€179€
1/3 Noćenje sa doručkom139€155€179€
Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Minuta
Sekundi
Još 1 osoba gleda ovo putovanje.
Plan puta

1. dan / Beograd – Srbija – Bugarska – Turska:

Sastanak grupe na dogovorenom mestu u podnevnim časovima. Pred nama je noćna vožnja preko Srbije, Bugarske i Turske uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2. dan / Istanbul – Asia by night (fakultativno):

Dolazak u Istanbul u jutarnjim časovima gde kreće panoramsko razgledanje grada: Valensov vijadukt, Zlatni  rog, centar grada Taksim, deo grada Bešiktaš, prelazak Bosfora, Azijska strana... Smeštanje u hotel. U večernjim satima čeka nas slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog obilaska azijskog dela Istanbula. Ako vas Istanbul asocira na istoriju i stare građevine, ovaj izlet će vas svojom urbanošću i mladalačkim duhom demantovati i pokazati i onu moderniju stranu grada. Povratak u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na noćnu žurku u neki od najpopularnijih klubova u Istanbulu. Noćenje.

3. dan / Istanbul Evropa (fakultativno):

Doručak. Mogućnost organizovanja fakultativne posete nekoj od najvećih kulturno-istorijskih znamenitosti evropskog IstanbulaAja Sofija - nekada najveća crkva sveta, Plava džamija - jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Topkapi palata – najznačajnije istorijsko mesto u Istanbulu i rezidencija turskih sultana, Kapali čaršija – najveća tržnica na svetu i pravi dragulj orijenta... U večernjim satima čeka nas slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na noćnu žurku u neki od najpopularnijih klubova u Istanbulu. Noćenje.

4. dan / Istanbul – Krstarenje Bosforom i Sulejmanija (fakultativno):

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta: krstarenje Bosforom između dva kontinenta (razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog - najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata - poslednje sedište sultana, Bešiktaš, Ortokoj kvart, Rumenli hisar - čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula...).  Nakon krstarenja, poseta Sulejmaniji. U večernjim satima čeka nas slobodno vreme za individualne aktivnost ili mogućnost odlaska na noćnu žurku u neki od najpopularnijih klubova u Istanbulu. Noćenje.

5. dan / Istanbul Azija (fakultativno) – Turska – Bugarska – Srbija

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska u azijski deo grada. Ćeka nas prelazak preko prelepog mosta koji spaja dva kontinenta i uživanje u prelepom pogledu, kao i pogledu sa vidikovca Čamlidža. Nakon toga nastavljamo do trga i šetališta Uskudar, gde nas čeka opuštajuća šetnja duž obale Bosfora i nestvaran pogled na Devojačku kulu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U popodnevnim časovima polazak za Beograd. Sledi noćna vožnja preko Turske, Bugarske i Srbije uz usputne pauze za odmor, osveženje...

6. dan / Srbija – Beograd:

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima (u zavisnosti od situacije na graničnim prelazima i putevima). KRAJ PROGRAMA.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti | Žurke

VAŽNO:
 • Plaćanje svih naših aranžmana vrši se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS) na dan uplate.
 • Navedene cene iz tabele se odnose na PAKET ARANŽMAN (100% hotelski smeštaj sa doručkom i prevozom) za polazak iz Beograda i Novog Sada.
 • Online rezervacije i prijave su besplatne.
 • PROVERITE VAŽNOST PASOŠA! Minimalan rok važenja pasoša za ulazak u Tursku iznosi 6 meseci od datuma završetka putovanja.
 • Putnici koji ne poseduju putne isprave Republike Srbije dužni su da se upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
 

Istanbul Putovanje 2024 • 6 dana / 3 noćenja

Opis destinacije:

Istanbul Putovanje 2024 • poznat i kao Carigrad, najveći grad i pomorska luka Turske. Bio je glavni grad Vizantijskog carstva i Osmanskog carstva.

Istanbul je prekrasni grad na Bosforu u Turskoj, koji se nalazi na granici između Europe i Azije. Grad je poznat po svojoj bogatoj istoriji, kulturnim i arhitektonskim znamenitostima, a turisti ga često posećuju zbog raznolikosti koju pruža.

Grad koji je spoj istoka i zapada, Azije i Evrope, Islama i Hrišćanstva, bukvalno spoj nespojivog! U Istanbulu se nalaze fenomenalne znamenitosti poput Aja Sofije, Vaseljenske patrijaršije, Plave Džamije, Dolmabahče palate, a Balkan Fun Travel iz Niša je obezbedio fenomenalne pakete fakultativa pomoću koju ćete vrlo povoljno obići neke ili sve ove znamenitosti.

Istanbul takođe ima nekoliko tržnica koje su vrijedne posjeta, poput Grand Bazaar-a, najvećeg pokrivenog tržišta u svetu, gde se mogu pronaći razni suveniri i ukrasi, te Bosphorus Bridge, most koji spaja Evropu i Aziju.

U Istanbulu se nalazi nekoliko muzeja, poput Muzeja sultana Ahmeda I, koji je poznat po svojim impresivnim kolekcijama osmanskih i islamskih umetnina, te Muzej moderne umjetnosti, gde se mogu videti dela poznatih umetnika poput Pabla Picassa i Henrija Matissea.

Istanbul se nalazi na trouglastom poluostrvu izmedju Evrope i Azije. Ponekad kao most, ponekad kao barijera, Istanbul više od 2.500 godina stoji između sukobljenih naleta religije, kulture i imperijalne moći.

Ukoliko volite hranu, Istanbul je pravo mesto za vas - grad je poznat po svojim tradicionalnim jelima poput kebaba i bureka, a u ulicama se mogu pronaći brojni restorani i kafići gde se može uživati u lokalnoj hrani.

Većinu tih godina bio je jedan od najtraženijih gradova na svetu i ostao do dan danas.

Ukratko, Istanbul je grad koji pruža nešto za svakoga - od istorijskih znamenitosti do modernih atrakcija, te je savršena destinacija za putovanje.

Istanbul autobusom. Plava Džamija. Geoff Tompkinson/GTImage.com (A Britannica Publishing Partner)

Zbog čega turisti biraju putovanje u Istanbul 2023?

Istanbul je popularna turistička destinacija zbog mnogih razloga. Neki od glavnih razloga zašto turisti biraju putovanje u Istanbul su:

 1. Istorija i kultura: Istanbul je grad koji se može pohvaliti bogatom istorijom i kulturnom raznolikošću, što ga čini privlačnim za turiste koji žele istražiti istoriju i kulturu grada.
 2. Znamenitosti: Istanbul je poznat po svojim znamenitostima poput Plave džamije, Topkapi palate i Bosphorus Bridge-a, koje su vredne poseta.
 3. Hrana: Istanbul je poznat po svojim tradicionalnim jelima poput kebaba i bureka, a u gradu se nalazi mnogo restorana i kafića gdje se mogu probati razna jela.
 4. Tržnice: Istanbul ima nekoliko poznatih tržnica poput Grand Bazaar-a, gdje se mogu pronaći razni suveniri i ukrasi.
 5. Muzeji: Istanbul ima mnoštvo muzeja, poput Muzeja sultana Ahmeda I i Muzeja moderne umjetnosti, gde se mogu videti impresivne kolekcije umetnina i dela poznatih umetnika.
Pored ovoga, saznajte šta bi trebalo posetiti tokom putovanja u Istanbul u ovom članku 10 najboljih mesta za posetu i razgledanje u Istanbulu

Ukratko, Istanbul je grad koji pruža nešto za svakoga - od povijesnih znamenitosti do modernih atrakcija, te je savršena destinacija za putovanje.

Zanimljivosti o Istanbulu • Balkan Fun Travel

Istanbul je grad pun zanimljivosti, sa bogatom istorijom, kulturom i arhitekturom. Evo nekoliko zanimljivosti o Istanbulu:

 1. Istanbul je jedini grad na svetu koji se nalazi na dva kontinenta, Evropi i Aziji, razdijeljen Bosforskim moreuzom.
 2. Istanbul nekada je bio poznat kao Konstantinopolj i bio je prestonica Vizantijskog carstva sve do 1453. godine kada ga je osvojilo Osmanlijsko carstvo.
 3. Istanbul je poznat po svojim prekrasnim džamijama, kao što su Aja Sofia, Sultanahmet Camii (poznat kao "Plava džamija") i Sulejmanija džamija.
 4. Istanbul je dom mnogim istorijskim i kulturnim spomenicima, uključujući Topkapi palatu, bivšu rezidenciju Osmanskog sultana i danas muzej.
 5. Istanbul je poznat po svom trgovačkom naslijeđu sa najpoznatijim tržnim centrom, Grand Bazaar sa preko 4.000 prodavnica.
 6. Istanbul ima bogat noćni život sa mnogim klubovima, barovima i restoranima širom grada.
 7. Istanbul je poznat po svojoj izvrsnoj turskoj kuhinji, sa tradicionalnim jelima kao što su döner kebab, lahmacun i baklava.
 8. Istanbul je poznat po svojim kupatilima, kao što su Hamam Sultanahmet i Hamam Cemberlitas, mestima gde se može uživati u turskom ritualu čišćenja.
 9. Istanbul je poznat po svom plovnom turizmu, sa brojnim brodovima koji plove Bosforom i prikazuju prekrasne poglede na grad.
 10. Istanbul je poznat po svom festivalskom životu, sa brojnim festivalsima koji se održavaju tokom cele godine, uključujući Istanbul Film Festival, Istanbul Music Festival i Istanbul Jazz Festival.

Istanbul putovanje - najbolji aranžmani uz Balkan Fun Travel

Ako tražite savršeno putovanje u Istanbul, pogledajte najbolje aranžmane koje pruža Balkan Fun Travel. Trudimo se da ponudimo najbolje cene i ponude za putovanje u Istanbul, a sve to uz vrhunsku uslugu i detaljno isplaniran plan puta.

Balkan Fun Travel pruža razne aranžmane za putovanje u Istanbul, uključujući pakete sa autobuskim i avio prevozom, a sve to uz pristup najboljim znamenitostima i atrakcijama grada. Možete izabrati između različitih hotela i smještaja u gradu, a sve to uz pomoć stručnog osoblja koje će vam pomoći da isplanirate savršeno putovanje.

Ne propustite priliku da istražite Istanbul uz najbolje aranžmane koje pruža Balkan Fun Travel. Svejedno je da li putujete sa partnerom ili ekipom, putovanje u Istanbul je pravi izbor. Rezervišite svoje putovanje već danas po najpovoljnijoj ceni na tržištu.

Slične ponude:

Avio aranžman iz Niša

Avio aranžman iz Beograda

Bus aranžmani

Možda će vas zanimati:

10 najboljih mesta za posetu i razgledanje u Istanbulu

12 zanimljivih činjenica vezanih za Istanbul