Za pravi, najbolji mogući rafting, uopšte ne mora daleko da se putuje. Sama priroda je odlučila da najbolji rafting bude baš na našim prostorima! Priroda se potrudila da kanjon reke Tare bude najdublji u Evropi i upravo tu organizujemo naš rafting Tarom 2021. Voda je toliko čista i bistra, da je reka nazvana „Suzom Evrope“. Ipak nije sve u vodi, dubini ili brzini… ima nešto i u fantastičnoj prirodi Nacionalnog parka Durmitor, koji okružuje reku. Ova netaknuta priroda, privlači turiste sa najrazličitijih delova sveta i obezbeđuje im dozu adrenalinskog šoka, koja je svakom potreba barem jednom u životu. Zbog svega toga, mi smo tu da vam predstavimo i približimo tu sjajnu rafting Tara priču!

RAFTING TAROM

Za pravi, najbolji mogući rafting, uopšte ne mora daleko da se putuje. Sama priroda je odlučila da najbolji rafting bude baš na našim prostorima! Priroda se potrudila da kanjon reke Tare bude najdublji u Evropi i upravo tu organizujemo naš rafting Tarom 2021. Voda je toliko čista i bistra, da je reka nazvana „Suzom Evrope“. Ipak nije sve u vodi, dubini ili brzini… ima nešto i u fantastičnoj prirodi Nacionalnog parka Durmitor, koji okružuje reku. Ova netaknuta priroda, privlači turiste sa najrazličitijih delova sveta i obezbeđuje im dozu adrenalinskog šoka, koja je svakom potreba barem jednom u životu. Zbog svega toga, mi smo tu da vam predstavimo i približimo tu sjajnu rafting Tara priču!

Za putovanje u BiH, kao i za povratak u Srbiju NIJE POTREBAN PCR test. Putovanje se odvija bez ikakvih ograničenja. 

COVID GARANCIJA:

Refundacija 100% uplaćenih sredstava u slučaju zatvaranja granice sa Bosnom i Hercegovinom (rafting centri se nalaze kod mesta Foča, Republika Srpska, BiH) ili u slučaju nemogućnosti organizovanja raftinga zbog eventualnog pogoršanja epidemiološke situacije.
Mogućnost iskorišćenja 100% uplaćenog avansa na drugi termin u slučaju sprečenosti odlaska na putovanje zbog zdravstvenih problema uzrokovanih virusom Covid-19.

POKLANJAMO:

* PLATIŠ 2, DOBIJEŠ 4! Za svaki uplaćen aranžman u sezoni 2021, od minimalno 2 noćenja, dobijate vaučer za još 2 noćenja koji možete iskoristiti radnim danima (od nedelje do petka) sve do kraja sezone 2021. (Rajska Rijeka i Grand Tara)
* Za sve naše goste gratis korišćenje saune (rafting kamp Grand Tara – ex Hum).
* Piće dobrodošlice
* Besplatno korišćenje dodatnih sadržaja (pikado, bilijar, teren za odbojku…)

Akcija traje do ponedeljka, 22. marta.

Prvomajski aranžman:

Rafting Tarom Prvi maj 3 dana

Najpopularniji Rafting Tarom aranžmani:

Vikend rafting Tarom  (sa organizovanim prevozom) | 3 dana
Vikend rafting Tarom (Sospstveni prevoz) | 3 dana

O Raftingu:

Rafting Tarom nije nešto novo, ali defitivno nije ni izvikano. Oni koji odavno uživaju u bistroj i divljoj vodi reke Tare, godinama svoje utiske sebično čuvaju, kako im niko ne bi preoteo i pokvario to divno iskustvo.

Za pravi, najbolji mogući rafting, uopšte ne mora daleko da se putuje. Sama priroda je odlučila da najbolji rafting bude baš na našim prostorima. Zbog vode, toliko čiste i bistre, reka je nazvana „Suzom Evrope“ i ovo je samo jedan od razloga zašto ćete uživati u raftingu na Tari. Ipak nije sve u vodi, dubini ili brzini… Ima nešto i u fantastičnoj prirodi koji okružuje reku. Netaknuta priroda, privlači turiste tokom cele godine, i svakome je potrebno da pobegne od gradske vreve i da se opusti u prirodi.

Šta to čini rafting na Tari posebnim? Jednom rečju to je avantura, aktivan odmor, druženje, nova poznanstva, uživanje u prirodi i hrani ovog podneblja, iskustvo koje ne možete da doživite bilo gde… Rafting predstavlja specifičnu kombinaciju uzbuđenja i potpunog uživanja.

Pored instruktora, na splavarenje, čamcem se obično spušta još šest do devet ljudi. Mladi, stari, muški ili ženski – svi timski veslaju kroz ovaj izazov. Avantuturu krećemo spustom na reci Tari i nastavljamo u Drini.

Uz Taru i u njenoj okolini nalaze se još neka fantastična mesta kao što je šuma Perućica, glečerska jezera Zelengore, Pivsko jezero i kanjon reke Pive, Foča i Peščane piramide, Tjentište, Ostrog, i još mnogo, mnogo toga, te ukoliko ste u prilici, svoj (i više nego aktivan) odmor iskoristite u potpunosti, i kao turista i kao avanturista!

Oprema i bezbednost

Posebna pažnja se pridaje bezbednosti i sigurnosti svih naših putnika. Posebno naglašavamo da je oprema koja se koristi za rafting spust atestirana i da svi skiperi čije usluge koristimo poseduju licence izdate od strane Ministarstva Republike Srpske koji su nadležni za regulaciju ove oblasti turizma. Takođe većina poseduje i licence izdate od međunarodne rafting federacije.

IZLETI:

OBILAZAK NP SUTJESKA, PRAŠUME PERUĆICA

(foto safari, vodopad Skakavac, vidikovac Prijevor)

Nacionalni park Sutjeska

Nacionalni park “Sutjeska” s pravom nosi epitet bisera Bosne i Hercegovine. Najstariji je i najveći nacionalni park u Bosni i Hercegovini prostire se na 16.052,34 ha, a preko od 66 odsto pokriveno je šumama, dok ostatak čine livade, pašnjaci i goleti. Park čini široko planinsko područje oivičeno rekama Pivom, Drinom, izvorišnim tokom Neretve, a nadvijaju ga planinski masivi Bioča, Vučeva, Maglića, Volujaka, Lebršnika i Zelengore

U srcu Parka smješten je i strogi prirodni rezervat Perućica (1.434 ha), najočuvanija i najveća prašuma u Evropi, u kojoj je od osnivanja Nacionalnog parka strogo zabranjena bilo kakva intervencija i uplitanje čoveka. Prašuma, koju zovu još i ˝pluća Evrope˝, prostire se na oko 1500ha površine. Živi svet Perućice izražen kroz vegetaciju je veoma raznovrstan i bogat. U okviru ovog strogog prirodnog rezervata, zaštićena su, pored  bukve, jele i smrče, jos i subalpske bukve, planinski javoro, subalpska smrča, te vegetacija bora krivulja i planinska travnjačka vegetacija. Ukoliko sebe smatrate ljubiteljem prirode, sa sigurnošću vam možemo reći da je obilazak ove predivne i jedine prašume u Evropi ispunjenje sna svakog prirodnjaka. Cena izleta: 35€

OBILAZAK KANJONA REKE PIVE I PIVSKOG JEZERA

Pivsko jezero

Piva je jedna od veličanstvenih reka Crne Gore. Piva teče severozapadnim delom Crne Gore, uz granicu sa Bosnom i Hercegovinom, kroz gorostasne planine, čineći spektakularno lepi kanjon, litica visine 1000 metara. Pivu karakteriše opasna, nedirnuta prirodna lepota. Predeo oko reke Pive je gusto pošumljen, dok su krečnjačke zaravni usečene u kanjone, koje su stvorile reke Tara, Piva, Komarnica i Sušica, predstavljajući u svetu jedinstven sistem reka i dubokih kanjona. 

Pivsko jezero se nalazi u severozapadno delu Crne Gore, na nekih 25km od našeg kampa. Pivsko jezero predstavlja jezero sa najpitkijom vodom na Balkanu i jedan je od najlepših lokaliteta u regionu. Jezero ima zelenkasto plavu boju koja već na prvi pogled odmara oči. Lepotu jezera ističe po mnogo čemu čudesan kanjon reke Pive, kao i čista priroda u okolini. Dubina jezera varira, a na mestu gde je najdublje, dubina iznosi čak 188m. Jezero je plovno tokom cele godine, a temperaturu je tokom leta povoljna za kupanje i vodene aktivnosti. Cena izleta: 25€

OBILAZAK KANJONA REKE PIVE I PIVSKOG JEZERA I ZIP LINE

Zip line, Pivsko jezero, rafting Tarom zip line, rafting Tarom izleti

Ako ste ikad poželeli da možete da letite, da vidite svet iz potpuno druge perspektive i da se sjedinite sa prirodom na jedan neobičan način, onda nema dileme – zip line je avantura kao stvorena za Vas. Zip line je jedinstveno adrenalinsko iskustvo i pored uzbuđenja koje pruža, ova avantura je potpuni fenomen zbog same lokacije gde se izvodi. Dužina Zip Line-a je 1400 metara, što predstavlja najveći zip line na ovim prostorima. Čak i da nikada pre niste posetili Pivsko jezero, zasigurno je da ste čuli po čemu je čuveno ili ste videli fotografije te smaragdno-zelene vode koja Vam je sigurno ostala u sećanju. Pivsko jezero se nalazi u Plužinama, na teritoriji Crne Gore, što je od našeg kampa udaljeno svega par kilometara, tako da je dostupno svim našim posetiocima koji žele da dožive ovo nezaboravno iskustvo. Cena izleta: 35€

VOŽNJA QUAD-A 

Vožnja quadova, vožnja kvadova, rafting Tarom izleti

Ako želite da okusite vožnju prirodom i da osetite pravu Off road avanturu, onda je ovaj izlet prava stvar za Vas. Isprobajte jedan od naših quad-ova i provozajte se u jednočasovnoj avatnuri netaknutom prirodom pokraj same reke Drine i Tare. Uživajte u pogledu sa visine na kanjon reke Tare, napravite nezaboravne fotografije, doživite jedinstveno iskustvo i udahnite vazduh punim plućima. Jedan od glavnih razloga zašto se ljudi odlučuju za ovu nezaboravnu avanturu pored adrenalina je uživanje u prelepim pejzažima koje pruža ovaj predeo.

PAINTBALL

paintball, rafting Tarom izleti

Paintball je taktička sportska igra iz žanra ekstremnih, koja predstavlja simulaciju kratkih vatrenih kontakata, na ograničenom prostoru. Neki smatraju da su prvi igrači paintball-a bili američki kauboji stočari koji su se igrali rata markerima za obeležavanje goveda, a potom i američki šumari, koji su za borbu među sobom koristili pucaljke s bojom kojima su se označavala stabla za rušenje (inače, jako slične onima koje se danas koriste u rekreacijske svrhe). U našem kampu imate mogućnost da se okušate u ovoj zanimljivoj simulaciji sa svojim prijateljima i naravno potrudite se da izadjete kao pobednik 🙂 

Call centar: 069-500-25-24 ili 018-310-50-30.