Smeštaj Tip smeštaja .. - ..
Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Minuta
Sekundi
Još 1 osoba gleda ovo putovanje.
Skoplje predstavlja glavni, a ujedno i najveći grad Republike Makedonije. Ukupna populacija ovog grada je preko pola miliona stanovnika. Skoplje se nalazi na strateški važnoj poziciji, koja spaja Beograd i Solun, tj. Zapadnu sa Istočnom Evropom. Grad je smešten na reci Vardar i prostire se na 25km u smeru istok - zapad (prati tok reke), a na potezu sever - jug prostire se na manje od 10km. Izduženi oblik grada je i proizašao iz takvog geografskog položaja.  
Plan puta

1. dan / NIŠ – Srbija – Makedonija:

Sastanak grupe na dogovorenom mestu u kasnim večernjim časovima. Vožnja preko Srbije i Makedonije uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti…

2. dan / Makedonija – SKOPLJE – SVETI NAUM (fakultativno):

Dolazak u Skoplje u jutarnjim satima obilazak grada u pratnji vodiča: Skopska tvrđava – kale, crkva Sv.Spasa, Mustafpašina džamija….Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog obilaska manastira Sveti Naum. U večernjim satima čeka nas mogućnost fakultativnog odlaska na noćnu žurku u neki od najpopularnijih klubova u Skoplju. Noćenje.

3. dan / Skoplje – OHRID – Makedonija – Srbija – Niš:

Doručak. Napuštanje hotela i slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak u Ohrid. Sledi obilazak starog i istorijskog dela grada Ohrida poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima sa vodičem: Arheološki muzej, crkva Sv. Sofija iz XI veka, crkva Sv. Bogorodica Perivlepte (Sv. Kliment), izgrađena 1295. god. na vrhu starog grada, Rimski teatar. Obilazak crkve Sv. Jovana Bogoslova Kanea, jedne od najstarijih crkava u Ohridu. Obilazak stare čaršije i šoping u autentičnim ohridskim dućanima poznatim po izuzetnim filigranskim rukotvorinama i nadaleko čuvenim ohridskim biserima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, povratak u Skoplje i polazak ka Nišu u kasnim popodnevnim časovima. Dolazak na mesto polaska oko ponoći. KRAJ PROGRAMA.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti | Žurke