Smeštaj Tip smeštaja 13.04. - 17.04.
LJUBLJANA: B&B PARK 3* 1/3 sa doručkom144€
1/2 sa doručkom144€
1/1 sa doručkom209€

Proleće 2023 u Sloveniji - Doživite najlepše prirodne lepote i aktivnosti

Proleće je najlepši period za posetu Sloveniji. Uživajte u divnim cvetnim livadama, prelepim planinama i čistim jezerima. Iskoristite priliku da se opustite u prirodnom okruženju i osetite mir i tišinu.

Proleće je takođe idealno vreme za aktivnosti na otvorenom, kao što su planinarenje, biciklizam, jahanje i ribolov. Posetite nacionalni park Julijske Alpe i uživajte u prelepim panoramama. Obilazak Triglava, najvišeg vrha Slovenije, je nezaboravno iskustvo.

Nemojte propustiti priliku da posetite neke od najlepših gradova u Sloveniji, poput Ljubljane, Pirana i Bleda. Uživajte u kulturnim i istorijskim znamenitostima i probajte autentičnu slovenačku kuhinju.

Rezervišite svoj put u Sloveniju za proleće 2023 i doživite najlepše prirodne lepote i aktivnosti.

Putovanje u Ljubljanu - Kombinacija moderne i tradicionalne atrakcije

Proleće je savršeno vreme za posetu Ljubljani, glavnom gradu Slovenije. Grad koji kombinuje moderne i tradicionalne atrakcije, Ljubljana je savršeno mesto za posetu u proleće. Uživajte u divnim cvetnim livadama i prelepim pejzažima grada.

Posetite neke od najpopularnijih atrakcija grada, kao što su Ljubljanski grad, Tromostovje i Dragon Bridge. Prošetajte se ulicama grada i uživajte u živopisnom tržnom centru, gde možete pronaći razne suvenire i ukuse autentične slovenačke kuhinje.

Ljubljana je poznata po svom bogatom kulturnom i istorijskom nasleđu, pa ne propustite priliku da posetite neke od muzeja i galerija grada. Takođe, grad ima mnogo kafea i restorana, u kojima možete uživati u raznim jelima i pićima.

Jezero Bled - Doživite prelepo jezero i planinu u srcu Slovenije

Jezero Bled je jedno od najlepših i najpopularnijih turističkih mesta u Sloveniji. Nalazi se u srcu Julijskih Alpa, a predstavlja pravi raj za one koji žele da uživaju u prelepim pejzažima i aktivnostima na otvorenom.

Jezero Bled je poznato po svom prelepom jezeru sa ostrvom na sredini, sa tradicionalnom kapelicom sv. Martina. Možete se voziti tradicionalnim "pletnom" čamcem na ostrvo i posetiti kapelicu ili se popeti na grad Bled sa koga se pruža prelep pogled na jezero.

Okruženo planinama i šumama, jezero Bled pruža mnoštvo mogućnosti za aktivnosti na otvorenom, kao što su planinarenje, biciklizam, jahanje i ribolov. Posetite Vintgar gorge, jednu od najpopularnijih atrakcija u blizini jezera.

Ne propustite priliku da se okupate u čistom jezeru ili da se opustite na prelepim plažama. Osim toga, postoji i mnogo restorana i kafea u blizini jezera gde možete probati autentičnu slovenačku kuhinju.

Putovanje u Sloveniju • Proleće 2023 • Najbolji aranžmani uz Balkan Fun Travel

Proleće je najlepši period za posetu Sloveniji, a mi vam nudimo priliku da iskusite najlepše prirodne lepote i aktivnosti koje ovaj divni zemlja ima da ponudi. Kroz naše putovanje, posetićete prelepa jezera, planine i gradove, kao što su Jezero Bled, Ljubljana i Piran.

Rezervišite aranžman Slovenija Proleće 2023 sa Balkan Fun Travel i doživite najlepše prirodne lepote i aktivnosti koje Slovenija ima da ponudi u proleće 2023.

Kontaktirajte nas za više informacija i rezervaciju vašeg putovanja. 

Plan puta
1. dan - Niš - Beograd
Polazak iz Niša u 20,30h sa parkinga na pumpi „Lukoil Jastrebac“ kod TC „Tempo“. Vožnja ka Beogradu sa usputnim zadržavanjima na pumpama i motelima, radi preuzimanja putnika iz drugih gradova. Preuzimanje putnika iz Beograda, ispred Muzeja istorije Jugoslavije („Kuća cveća“) u 23,59h. Direktna noćna vožnja. Usputne pauze na motelima i radi obavljanja graničnih formalnosti.
2. dan - Ljubljana
Dolazak u Ljubljanu. Po dolasku, panoramski obilazak istorijskog centra grada sa lokalnim vodičem: Prešernov trg, spomenik Francu Prešernu, Franjevačka crkva, Tromostovlje, remek-delo slovenačkog arhitekte Plečnika, katedrala Sv. Nikole, Rotovž – Gradska kuća, Zmajev most simbol Ljubljane... Odlazak u hotel. Smeštaj. Noćenje.
3. dan - Ljubljana – PIRAN - KOPAR - Ljubljana
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja Ljubljane. Noćenje. FAKULTATIVA: Celodnevni izlet do Slovenačkog primorja. Polazak u 08.30h. Dolazak u PIRAN. Po dolasku sledi kraća šetnja do glavnog Tartinijevog trga na kojem se nalaze najlepše gradske palate (Venecijanska kuća…), spomenik kompozitoru Đuzepeu Tartiniju i malena crkva Sv. Petra. Kraća šetnja i nastavak putovanja prema Kopru. Obilazak centra grada: Titov trg, Pretorijanska palata, katedrala Uspenja Presvete Bogorodice... Slobodno vreme za uživanje u ambijentu grada. Polazak za Ljubljanu u ranijim večernjim satima. Dolazak u hotel u kasnijim večernjim satima.
4. dan - Ljubljana – ŠKOFJA LOKA – BLEDSKO JEZERO ...
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno za individualno razgledanje Ljubljane do popodnevnih sati. FAKULTATIVA: Nakon napuštanja hotela, Poludnevni izlet autobusom do Škofja Loke, najočuvanijeg srednjovekovnog grada u Sloveniji a zatim i na Bledsko jezero. Obilazak Škofja Loke započinjemo sa Kapucinskog mosta iz XIV veka, zatim idemo do Cankarijevog trga, Mestnog trga, Žigonove hiše, Homanove hiše i Škofeljskog zamka. Nastavak puta do Bledskog jezera. Slobodno vreme za individualna razgledanja Bleda i jezera. Polazak za Ljubljanu. Po dolasku, ukrcavanje ostalih učesnika putovanja i polazak za Aleksinac. Direktna vožnja istim pravcem kao u dolasku sa usputnim zadržavanjima na graničnim prelazima i prema potrebi.
5. dan - Beograd - Niš
Dolazak u Beograd na mesto polaska u ranijim jutarnjim satima. Dolazak u Niš u popodnevnim satima. Prestanak aranžmanskih usluga.
Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti | Žurke