Smeštaj Tip smeštaja .. - ..
: * 1/
Plan puta
Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti | Žurke

Trebinje Putovanje • Proleće 2023

Trebinje - Mediteransko, ali kontinentalno, Trebinje privlači posetioce svojim bogatim kulturnim naslijeđem, kuhinjom i specifičnom klimom.

Trebinje se nalazi u blizini jadranske obale, zbog svoje klime mnogi ga nazivaju „Gradom sunca“. Poznato je po kulturnom i istorijskom nasleđu, gostoprimstvu, bogatoj i raznovrsnoj gastronomiji.

Aranžman za Trebinje u organizaciji Balkan Fun turističke agencije iz Niša uključuju posetu najvećih atrakcija grada, dobro organizovane izlete, hotelski smeštaj. Odlična organizacija, stručni vodiči i odlično isplaniran program putovanja učiniće da vam putovanje u Trebinje ostane u lepom sećanju.

O Trebinju

Najšarmantniji dio Trebinja je njegov stari grad, nazvan „Kaštel“, koji datira iz otomanskog doba i izgrađen na obalama reke Trebišnjice. Njegova stara, originalna arhitektura je još uvek netaknuta, a ovo je najposećeniji deo Trebinja ne samo od turista već i od lokalnog stanovništva.

   

Kako najbolje istražiti Trebinje

Najpogodniji način da istražite ovaj grad je pešice, jer se većina glavnih atrakcija nalazi u zidinama Starog grada i oko njih. Bez obzira na dužinu boravka, ”must” Trebinja uključuje:

Centralni trg, kolokvijalno nazvan Platani, dobio je ime po hotelu sa kamenim zidovima i njegovoj terasi, gde meštani provode većinu svog slobodnog vremena, posebno tokom leta. 16 stabala (na lokalnom jeziku se zovu platani) starijih od 100 godina stvaraju gustu senku na ovom trgu iz austrougarskog doba i ovo mesto se smatra jednim od znamenitosti Trebinja.

Lokalna pijaca, koja se svakog dana otvara baš na ovom trgu u 07.00 ujutru, dovodi ljude iz obližnjih sela koji nude lokalne specijalitete kao što su začinsko bilje, sir, med, voće, povrće, itd. Daju vam da probate njihove proizvode pre nego što ih kupite. , a cene su više nego prihvatljive.

Šetnja starim gradom Kastel vratiće vas u prošlost. Ono što ovaj stari grad čini posebnim je činjenica da je i dalje naseljen i da ga ne posećuju samo turisti, već i meštani, koji redovno posećuju svoje omiljene kafiće unutar zidina.

Male šarmantne uličice, prijatni kafići, tradicionalna arhitektura i ogromna zgrada nekadašnje austrougarske kasarne, današnji Muzej Hercegovine – ako ste ljubitelj istorije i umetnosti, posetite!

Jedna od najpoznatijih znamenitosti Trebinja je svakako Arslanagićev most, koji se posljednjih godina naziva i Perovićevim mostom. To je veličanstvena građevina visoka 50 stopa, koju je izgradio otomanski oficir u 16. veku, koja je korišćena kao kontrolni punkt za karavane koji su prevozili hranu i robu. Danas povezuje šetališta sa obe strane reke i predstavlja spomenik kome se dive turisti i prolaznici.

Posljednja stvar koju treba posetiti prilikom putovanja u Trebinje, smeštena malo dalje od centra grada, je hercegovačka Gračanica. To je manastir koji se nalazi na vrhu brda sa kojeg se pruža pogled na celo Trebinje i dolinu koja ga okružuje. To je jedini vidikovac u gradu i svakako je vredan posete.

Trebinje Putovanje • Proleće 2023• Rezerviši aranžman po svojoj meri

Aranžman Trebinje Jesen 2022Balkan Fun turističkoj agenciji obuhvata sve što je potrebno da upoznate ovaj grad na pravi način. Na vama je odlučite sa kim ćete putovati bilo da je to partner ili društvo, pogledate koji hoteli u Trebinju se nalaze u našoj ponudi, rezervišete svoje mesto, a mi ćemo se potruditi da vam ovo putovanje ostane u najlepšem sećanju.