Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Minuta
Sekundi
Još 1 osoba gleda ovo putovanje.

Kontaktirajte nas

Cara Dušana 39, 18000 Niš Pon-Pet 09-19h, Sub 10-15h
Online rezervacije i prijave su besplatne
Plan puta

1. DAN, BEOGRAD Polazak iz Beograda oko 23:30h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice preko puta hotela Mr. President (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete obaveštenje dan pred putovanje, najkasnije do 14h, obavezno kontaktirajte agenciju). Vožnja kroz Srbiju, pored Čačka i Užica sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN, TREBINJE – TVRDOŠ I HERCEGOVAČKA GRAČANICA (fakultativno) Nastavak putovanja za Trebinje, pored Foče i Gacka. Po dolasku u Trebinje, u prepodnevnim časovima, upoznavanje sa gradom uz laganu šetnju. Pored reke Trebišnjice, jedne od najvećih ponornica u Evropi, dolazimo u muzej Hercegovine čiji simbol predstavlja “Etno kuća” sa svojim sadržajima i arheološkom postavkom. Laganom šetnjom prolazimo kroz uske ulice starog grada gde ćemo posetiti Sat kulu, gradske zidine sa trgovima. Prolazimo kroz gradska vrata (tunel) koja povezuju Stari grad sa ostalim delom grada. Dolazimo na “Trg Pesnika” gde se možemo fotografisati sa drvećem starim preko 115 godina tj. platanima, koji predstavljaju simbol grada i osvežiti se na jednoj od kamenih fontana. Na trgu smo u prilici videti poklone pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Smeštaj u hotel oko 15h. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta do manastira Tvrdoš i Hercegovačke Gračanice. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN, TREBINJE – MOSTAR (fakultativno Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do Mostara. Uputićemo se zapadnim delom Hercegovine preko Popovog polja (rodno mesto Svetog Vasilija Ostroškog), Ljubinja i Stoca gde dolazimo u Mostar. Posetićemo građevine koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignut polovinom XVI veku i po predanjima Stari most je sagrađen upravo po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Slobodno vreme. Povratak u Trebinje. Noćenje.

4. DAN, TREBINJE – DUBROVNIK (fakultativno Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Slobodno vreme ili fakultativni izlet za Dubrovnik. Dolazak u Dubrovnik, upoznavanje sa gradom – Stradun, gradski trg Pojana Luža, Orlandov stub, luka, palata Sponza, crkva Svetog Vlaha, zvonik, Onofrijeva česma, kule Revelin i Mulo… Slobodno vreme. Povratak u Trebinje. Polazak u večernjim časovima za Beograd. Putovanje kroz Bosnu i Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

5. DAN, BEOGRAD Dolazak u Beograd na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti | Žurke

Trebinje Putovanje • Jesen 2023

Trebinje - Mediteransko, ali kontinentalno, Trebinje privlači posetioce svojim bogatim kulturnim naslijeđem, kuhinjom i specifičnom klimom.

Trebinje se nalazi u blizini jadranske obale, zbog svoje klime mnogi ga nazivaju „Gradom sunca“. Poznato je po kulturnom i istorijskom nasleđu, gostoprimstvu, bogatoj i raznovrsnoj gastronomiji.

Aranžman za Trebinje u organizaciji Balkan Fun turističke agencije iz Niša uključuju posetu najvećih atrakcija grada, dobro organizovane izlete, hotelski smeštaj. Odlična organizacija, stručni vodiči i odlično isplaniran program putovanja učiniće da vam putovanje u Trebinje ostane u lepom sećanju.

O Trebinju

Najšarmantniji dio Trebinja je njegov stari grad, nazvan „Kaštel“, koji datira iz otomanskog doba i izgrađen na obalama reke Trebišnjice. Njegova stara, originalna arhitektura je još uvek netaknuta, a ovo je najposećeniji deo Trebinja ne samo od turista već i od lokalnog stanovništva.

   

Kako najbolje istražiti Trebinje

Najpogodniji način da istražite ovaj grad je pešice, jer se većina glavnih atrakcija nalazi u zidinama Starog grada i oko njih. Bez obzira na dužinu boravka, ”must” Trebinja uključuje:

Centralni trg, kolokvijalno nazvan Platani, dobio je ime po hotelu sa kamenim zidovima i njegovoj terasi, gde meštani provode većinu svog slobodnog vremena, posebno tokom leta. 16 stabala (na lokalnom jeziku se zovu platani) starijih od 100 godina stvaraju gustu senku na ovom trgu iz austrougarskog doba i ovo mesto se smatra jednim od znamenitosti Trebinja.

Lokalna pijaca, koja se svakog dana otvara baš na ovom trgu u 07.00 ujutru, dovodi ljude iz obližnjih sela koji nude lokalne specijalitete kao što su začinsko bilje, sir, med, voće, povrće, itd. Daju vam da probate njihove proizvode pre nego što ih kupite. , a cene su više nego prihvatljive.

Šetnja starim gradom Kastel vratiće vas u prošlost. Ono što ovaj stari grad čini posebnim je činjenica da je i dalje naseljen i da ga ne posećuju samo turisti, već i meštani, koji redovno posećuju svoje omiljene kafiće unutar zidina.

Male šarmantne uličice, prijatni kafići, tradicionalna arhitektura i ogromna zgrada nekadašnje austrougarske kasarne, današnji Muzej Hercegovine – ako ste ljubitelj istorije i umetnosti, posetite!

Jedna od najpoznatijih znamenitosti Trebinja je svakako Arslanagićev most, koji se posljednjih godina naziva i Perovićevim mostom. To je veličanstvena građevina visoka 50 stopa, koju je izgradio otomanski oficir u 16. veku, koja je korišćena kao kontrolni punkt za karavane koji su prevozili hranu i robu. Danas povezuje šetališta sa obe strane reke i predstavlja spomenik kome se dive turisti i prolaznici.

Posljednja stvar koju treba posetiti prilikom putovanja u Trebinje, smeštena malo dalje od centra grada, je hercegovačka Gračanica. To je manastir koji se nalazi na vrhu brda sa kojeg se pruža pogled na celo Trebinje i dolinu koja ga okružuje. To je jedini vidikovac u gradu i svakako je vredan posete.

Trebinje Putovanje • Jesen 2023 • Rezerviši aranžman po svojoj meri

Aranžman Trebinje Jesen 2023Balkan Fun turističkoj agenciji obuhvata sve što je potrebno da upoznate ovaj grad na pravi način. Na vama je odlučite sa kim ćete putovati bilo da je to partner ili društvo, pogledate koji hoteli u Trebinju se nalaze u našoj ponudi, rezervišete svoje mesto, a mi ćemo se potruditi da vam ovo putovanje ostane u najlepšem sećanju.