Smeštaj Tip smeštaja 18.09. - 21.09. 23.10. - 26.10.
TREBINJE: HOTEL LEOTAR 3* 1/3 sa doručkom79€79€
1/2 sa doručkom79€79€
Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Minuta
Sekundi
Još 1 osoba gleda ovo putovanje.
VAŽNO:
  • Plaćanje svih naših aranžmana vrši se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS) na dan uplate.
  • Navedene cene iz tabele se odnose na PAKET ARANŽMAN (100% hotelski smeštaj sa doručkom i prevozom) za polazak iz  Niša.
  • Online rezervacije i prijave su besplatne.
  • Putnici koji ne poseduju putne isprave Republike Srbije dužni su da se upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

Opis destinacije:

Momo Kapor je govorio: „Trebinje nije ni selo ni metropola. Ono je metafora, san! Ono je jedna svetla tačka u životu Hercegovaca, ono je mesto koje sanjaju da će se u njemu nastaniti onda kada budu ostarili. Trebinje je mediteran. Jer, dok u njemu sedite i gledate vrhove čempresa, osećate da je more iza brda. Tamo se živi kao na moru..." Sigurno je da postoje brojni razlozi zašto da posetite grad sunca, vina i platana koji odiše toplinom pravih domaćina. Nalazi se na samom jugu Bosne i Hercegovine, smešten ispod planine Leotar, na obodu Trebinjskog polja, a kroz grad protiče reka Trebišnjica.
Plan puta

1. dan

Polazak iz Niša posle ponoći (oko 1h) sa parkinga kod Tempa.Vožnja preko Kruševca i Čačka sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. Nastavak putovanja za Višegrad. Pauza u Višegradu  za obilazak starog mosta, čuvene ''Ćuprije na Drini'' i spomenika Ive Andriću, šetnja do Andrić grada. Razgledanje kompleksa i slobodno vreme. Nastavak putovanja za Trebinje (vožnja od oko 4 sata sa pauzom na Tjentištu). Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. dan

Doručak. Nakon doručka krećemo u razgledanje Trebinja sa lokalnim vodičem. Obilazak najznačajnijih lokaliteta, šetnja ulicama starog grada, gradske zidine sa trgovima...."Trg Pesnika" gde su platani stari preko 100 godina, koji predstavljaju simbol grada. Na trgu se nalaze brojni pokloni pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Fakultativno odlazak grupe na izlet kroz istoriju pravoslavne Hercegovine gde ćemo posetiti manastire Zavala i Tvrdoš, Mrkonjiće (gde je rođen Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški) i pećinu Vjetrenicu. Slobodno vreme. Povratak u Trebinje. Slobodno veče. Noćenje.

3. dan

Rani doručak i napuštanje hotela. Polazak za Mostar, posle oko 2 sata vožnje dolazak u grad na Neretvi i obilazak građevina koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija - jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignuta je pre 1558.g. i po predanjima po uzoru na ovaj mali most kasnije je sagrađen stari most, Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama gde ćemo napraviti pauzu za kafu i šoping. Nastavak putovanja ka Sarajevu. Dolazak u Sarajevo: panoramsko razgledanje grada i šetnja najužim gradskim jezgrom: mostovi na Miljacki, Gradska većnica, Inat kuća, Careva džamija, Latinski most, pravoslavna crkva, katolička katedrala, Baščaršija (šetnja najstarijim gradskim ulicama pored Begove džamije, Kazandžiluk ulica do trga Sebilj). Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nakon posete Sarajevu polazak za Srbiju.

4. Dan

Dolazak u Niš u ranim jutarnjim časovima.
Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti | Žurke