Jednodnevni izlet u Sarajevo – Rafting

Jednodnevni izlet u Sarajevo je odlična prilika da istražite prestonicu Bosne i Hercegovine. Sarajevo je jedna od, istorijski, najiteresantinijih prestonica Evrope. Bogato kulturno nasleđe datira od praistorijskih vremena. Najznačajniji spomenici kulture izgrađeni su u periodu Otomanskog i Austro-ugarskog carstva.

Izlet u Sarajevo – istorija

Sarajevo je posebno mesto gde će se prepiliću brojne kulture: katolički zapad, vizantijski istok i Otomanski jug. Danas je grad obnovljen nakon rata devedestih godina XX veka. Čitav grad predstavlja muzej istorije, tradicije i kulture. Često ga nazivaju i Jerusalim Evrope baš zbog svoje verske i kulturne različitosti. Posebnu čar gradu daju stare tramvajske šine oko centra grada, tradicionalni restorani,  zanatske radionice, kafei, barovi koji zajedno sa žiteljima Sarajeva pružaju dobrodošlicu i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Program putovanja:

Polazak iz kampa našim vozilima. Nakon dva sata vožnje stižemo u Sarajevo. Videćete najpoznatije obeležje Sarajeva, Sebilj česmu, drvenu fontanu koja se nalazi na Baščaršiji. Legenda kaže da onaj ko popije vodu sa Sebilj česme, sigurno će se vratiti u Sarajevo.

Prošetaćemo najstarijim delom grada, Baščaršijom, izgrađenom u XV veku. Zatim dolazimo do najveće i najstarije džamije u Sarajevu – Gazi Husrev-begove džamije. Pored nje je Sahat kula koja pokazuje vreme u Meki. Prošetaćemo i do najstarijeg „tržnog centra“ u Sarajevu – Bezistana, koji datira iz Turskog perioda. Zatim dolazimo do Gradske većnice, najlepše građevine iz Austro-ugarskog perioda. Od 1949. godine je tu smeštena biblioteka, a danas je i gradska većnica i muzej. Zatim šetamo uz Miljacku sve do čuvenog Latinskog mosta, mesta gde je izvršen atentat na Franca Ferdinanda.

Slobodno vreme za ručak i dalje upoznavanje grada. Povratak u kamp.

Cena aranžmana: 50€ Aranžman obuhvata

  • Prevoz našim vozilima
  • Obilazak Sarajeva

Aranžman ne obuhvata

  • Konzumaciju pića u kampu
  • Fakultativni izleti
  • Individualne troškove

Opšte napomene

  • Okvirno trajanje izleta 10h
  • Minimalan broj učesnika za realizaciju aranžmana je 4 osobe
  • Satnice u opisu aranžmana nisu fiksne i mogu se menjati zavisno od želje i potreba gostiju

izlet u sarajevo