Nacionalni Park Sutjeska i prašuma Perućica

Opis i realizacija izleta odnose se na programe putovanja za RAFTING TAROM.

Nacionalni park Sutjeska je najstariji i najveći nacionalni park u BiH, koji je po svojim prirodnim vrednostima i lepotama biser Bosne i Hercegovine. Obuhvata područje Sutjeske, sa strogim prirodnim rezervatom Perućicom – jednom od retkih sačuvanih prašuma Evrope, delove planina Maglić (2386 m- najviši vrh u BiH), VolujakaVučeva i Zelengore. Zahvaljujući izvanrednim prirodnim vrednostima i njihovoj očuvanosti Nacionalni park Sutjeska je od 2000. godine uvršten u II kategoriju IUCN-a (Odsek UN-a za zaštitu prirode i prirodnih dobara).

NP SUTJESKA

Pored prirodnih lepota, obavezno se treba spomenuti i memorijalni kompleks „Dolina heroja“ na Tjentištu. U njemu je 1971. podignut spomenik i kosturnica palih boraca u bitci na Sutjesci (maj 1943.) U spomen muzeju upisana su imena više od 7000 palih boraca. Na Tjentištu se nalazi i sportsko-rekreativni centar sa terenima za fudbal, atletiku, košarku, odbojku, rukomet, kao i otvoreni bazen veličine 16000 m².

NP SUTJESKA

Program putovanja:

Polazak iz našeg kampa ka Nacionalnom parku Sutjeska je predviđen oko 9h. Na put polazimo našim terenskim vozilima. Preporučujemo topliju odeću i udobnu obuću. Ova avanturistička foto-jeep tura nas vodi preko nestvarnih predela Nacionalnog parka Sutjeska, jedine Evropske prašume Perućice, vodopada Skakavac – visine preko 80m, planinskih katuna, istoriskog kompleksa Tjentište… Obavezno ponesite svoje foto aparate, mobilne telefone i dobro raspoloženje, a mi ćemo se pobrinuti za ostalo što vas čeka na ovom sjajnom izletu.

NP SUTJESKA

Cena izleta: 35€
Cena izleta obuhvata:
  • Transport učesnika našim terenskim vozilima
  • Usluge iskusnog vodiča
  • Sve pripadajuće takse
  • Lunch paket
Opšte napomene:
  • Okvirno trajanje izleta 4h
  • Prethodno iskustvo nije potrebno
  • Minimalan broj učesnika za realizaciju izleta je 4 osobe
  • Satnice u opisu aranžmana nisu fiksne i mogu se menjati zavisno od želje i potreba gostiju

nacionalni park sutjeska 

Ovaj izlet se po dogovoru može kombinovati ili produžiti sa drugim aranžmanima i izletima iz naše ponude za RAFTING TAROM.