Najlepše plaže na Lefkadi • Top 5 plaža po izboru turista

Kažu da Lefkada ima najlepše plaže na svetu. Prema statistici, ima nekoliko plaža koje spadaju medju TOP 10 najlepših plaža sveta. 

Lefkada je ostrvo u Jonskom moru i pripada ostrvu kompleksa Eptanisa. Nalazi se između ostrva Krf i Kefalonija. To je veoma blizu zapadne obale Grčke. Samo mali pojas mora odvaja ostrvo od Akarnania i spaja ih pedeset metara plutajući most. Lefkada se prostire na površini od 302,5 kvadratnih kilometara i četvrto je po veličini ostrvo u Eptanese kompleksu, sa populacijom od 23.000 ljudi.

Lefkada, predivno grčko ostrvo, je poznato po kristalno čistom moru, belim peščanim plažama i stenovitim obalama. Ostrvo ima mnoštvo prekrasnih plaža koje nude neverovatan pogled na Egejsko more i često su smeštene u skrivenim uvalama. U nastavku, otkrijte neke od najljepših plaža na Lefkadi i kako do njih stići.

Top 5 plaža na Lefkadi • Balkan Fun Travel

Agios Nikitas

Tradicionalne kuće, amfiteatralno raspoređene u bujnoj vegetaciji oko mora. Vrlo mirno mesto sa pogledom na beskrajno plavetnilo Jonskog mora, privlači posetioce kao magnet. Kristalno čiste vode, sveža riba i takođe tradicionalno gostoprimstvo ljudi, transportovaće vas na drugačiji način života koji će vas fascinirati. 

Agios Nikitas je malo ribarsko selo na zapadnoj obali Lefkade, a plaža koja se nalazi u blizini ovog sela jedna je od najljepših plaža na otoku. Plaža je peščana i okružena stenovitim liticama, a okružena je borovom šumom. Postoji autobuska linija koja vozi do sela Agios Nikitas, a zatim je potrebno preći 5-10 minuta pešice do plaže.

Katisma

Kathisma je još jedna popularna plaža na Lefkadi, smeštena na zapadnoj obali ostrva. Ova plaža je dugačka oko 1,5 km i okružena je stenovitim liticama. Na plaži postoji nekoliko restorana i barova, a postoje i organizirani vodeni sportovi. Najpoznatiji beach bar na ovoj plaži je Copla Beach Bar gde svi putnici Balkan Fun turističke agencije mogu provoditi svoje vreme. Do ove plaže možete doći automobilom ili redovnom autobusnom linijom iz glavnog grada.

Egremni

Egremni je još jedna prekrasna plaža na južnoj obali ostrva Lefkada, smeštena oko 30 km južno od glavnog grada. Ova plaža je dugačka oko 2 km i okružena je visokim liticama. Da bi se stiglo do plaže, potrebno je preći nekoliko desetaka stepenica. Postoji autobuska linija koja vozi do ove plaže, ali preporučuje se dolazak automobilom, jer je autobusna veza manje frekventna.

Smatra se jednom od najlepših plaža na ostrvu i u Mediteranu. Ova plaža je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Grčkoj i Evropi u celini. Poznata je po izuzetno plavom i čistom moru i dugoj peščanoj plaži. Egremni plaža je jedna od najdužih plaža na Lefkadi, sa dužinom većom od 2,5 km. Slično Porto Katsiki plaži, Egremni je okružena liticama koje nisu tako lako dostupne. Najbliže mesto je selo Atani, koje se nalazi nekoliko kilometara severno.

Milos

Milos je divna plaža koja se nalazi između obala Agios Nikitas i Katizma, koje odlikuje netaknuta okolina. Idealna je za one koji žele da provedu opuštajuće vreme i mirne trenutke na ovom popularnom ostrvu. Milos Beach je prekrasna skrivena plaža na južnoj obali Lefkade, koja je poznata po kristalno plavoj vodi i netaknutoj prirodi. Plaža je smještena u skriven

Porto Katsiki

Porto Katsiki je jedna od najpopularnijih i najljepših plaža na Lefkadi. Smeštena je na južnoj obali ostrva i poznata je po kristalno plavoj vodi i belom peščanom dnu. Da bi se stiglo do ove plaže, potrebno je preći 80 stepenica. Možete doći do plaže i automobilom, a postoji i redovna autobuska linija iz glavnog grada Lefkade.

Porto Katsiki je jedna od glavnih atrakcija na obali Lefkade i spada među 10 najboljih plaža u Grčkoj i na Mediteranu. Nalazi se 45 km jugozapadno od glavnog grada ostrva i blizu sela Atani. Porto Katsiki predstavlja jednu od najupečatljivijih plaža koje Lefkada može da ponudi. Bujna vegetacija pokriva podrucje i stvara jedan od najidiličnih pejzaža na svetu. 


Upustite se u avanturu istraživanja kristalno čistih plaža, velikom broju pećina, uvala i neka vam putovanje na Lefkadu ostane večno u sećanju.